Η Sony μήνυσε την Bridgestone

Για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων κάνει λόγο η εταιρία.

Τι το ήθελε να μπλέξει με την βιομηχανία του gaming η γνωστή εταιρία ελαστικών Bridgestone; Το promo που κάνει ανταμείβοντας όσους αγοράζουν τέσσερα λάστιχα με μια κάρτα American Express με 70 δολάρια υπόλοιπο ή ένα Νintendo Wii, προκάλεσε την αντίδραση της Sony. Πως συνδέονται αυτά τα δύο; Με την διαφήμιση της Bridgestone

για την παραπάνω προσφορά!

Στη διαφήμιση αυτή εμφανιζόταν ο ηθοποιός Jerry Lambert ο οποίος ενσάρκωνε τον Kevin Butler, τον υποτιθέμενο αντιπρόεδρο διαφόρων "τμημάτων" της Sony σε πάρα πολλές διαφημίσεις της. Σύμφωνα με την Sony, η χρήση του Kevin Butler για την προώθηση προϊόντων που δεν είναι δικά της, καταπατά τα πνευματικά της δικαιώματα, μπερδεύει τους καταναλωτές και κάνει ζημιά στην εταιρία. Έτσι λοιπόν η Sony στις 11 Σεπτεμβρίου κατέθεσε μήνυση κατά της Bridgestone αλλά και της Wildcat Creek Inc., την εταιρία παραγωγής του Lambert.

Watch YouTube video

Στο αρχικό βίντεο της διαφήμισης στο GoNintendo, εμφανίζεται ο Lambert να παίζει το Mario Kart στο Wii φωνάζοντας “Ναι! Πρώτη θέση!». Το βίντεο κατέβηκε από το YouTube και αντικαταστάθηκε με αυτό που μπορείτε να δείτε παρακάτω. Παρότι που ο Lambert ανασκεύασε την διαφήμιση, η Sony παρέμεινε ανένδοτη, κάτι που φέρνει την Bridgestone σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο δικηγόρος της Sony στις 26 Σεπτεμβρίου είπε στο δικαστήριο της Καλιφόρνια πως μαζί με την Bridgestone οι δύο εταιρείες οδεύουν σε συμβιβασμό. Επομένως, πλέον η Sony έχει προθεσμία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου να αποσύρει την μήνυση ή να την διατηρήσει και να προχωρήσει στην ακρόαση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα