Ο Miles Jacobson μιλάει για το Football Manager 2013

"Το PES και το Fifa δεν εξομοιώνουν το ποδόσφαιρο!"

Το Football Manager είναι το αδιαμφισβήτητο μονοπώλιο στην αγορά των manager games, καθώς κανένα άλλο δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αγαπηθεί από εκατομμύρια προπονητές της εξέδρας όπως το δημιούργημα της Sports Interactive, από

την πρώτη κιόλας εποχή του Championship Manager. Αυτή την περίοδο, το μόνο παιχνίδι προπονητικής που αποτελεί άξιο αντίπαλο για το Football Manager είναι το Top Eleven στο Facebook, που αριθμεί ήδη στο Facebook πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες, καθώς το Fifa Manager έχει μείνει προβληματικό και στάσιμο, ενώ το Championship Manager έχει διακόψει την λειτουργία του εδώ και καιρό, αφού μετά την πολυσυζητημένη διάσπαση Eidos και Sports Interactive, δεν κατάφερε να «τιμήσει» το όνομα που η τελευταία της είχε αφήσει κληρονομιά.

Με τον Miles Jacobson, Managing Director της Λονδρέζικης εταιρείας, έχουμε μιλήσει σε τόσες πολλές συνεντεύξεις, σε σημείο που να έχουμε χάσει πλέον τον αριθμό. Από την πρώτη αποκλειστική παρουσίαση του Football Manager 2005 την οποία παρουσιάσαμε πρώτοι στο GameWorld μέχρι το φετινό Football Manager 2013, ο συμπαθής επικεφαλής του FM είχε πάντοτε μια ενδιαφέρουσα κουβέντα να πει. Φέτος, η χρονιά είναι ακόμη πιο κρίσιμη, καθώς η Sports Interactive καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να πετύχει σημαντικές αλλαγές στο δημιούργημά της.

Το πιο πολυδιαφημισμένο ατού του FM 2013 είναι ο διαχωρισμός σε modes. Πλέον δεν αναλαμβάνετε μόνο την ομάδα σας στο κλασικό Career Mode, αλλά επιπρόσθετα υπάρχει το Football Manager Classic (με περιορισμένες αρμοδιότητες και πολύ πιο γρήγορο loading) καθώς και τα Challenges, που σας βάζουν στη διαδικασία να ελέγξετε μια ομάδα σε συγκεκριμένη βαθμολογική θέση, έχοντας στόχους μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα modes αυτά μαζί με όλα τα νέα χαρακτηριστικά μπορείτε να τα δείτε πιο αναλυτικά στα βίντεο-αφιερώματα του GameWorld (Μέρος Α και Μέρος Β). Αλλά επειδή πάντοτε υπάρχουν απορίες, αποφασίσαμε για άλλη μια φορά να ρωτήσουμε τον Miles όσα δεν έχουν ανακοινωθεί και να αποκομίσουμε ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για τα νέα στοιχεία του Football Manager 2013 και τον ανταγωνισμο της αγοράς. Απολαύστε τον λοιπόν σε άλλη μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη!

Η beta του Football Manager 2013 είναι ήδη διαθέσιμη για όσους το προπαραγγείλουν, ενώ αν δεν προπαραγγείλετε το παιχνίδι τότε σας χαρίζουμε 5 beta keys στο διαγωνισμό που λήγει απόψε τα μεσάνυκτα.

Watch YouTube video

GameWorld: Γιατί αποφασίσατε να ονομάσετε το γρήγορο mode “Football Manager Classic”; Δεν θα μπερδέψετε έτσι τους χρήστες σε σύγκριση με το γνωστό “Career mode”; Κάποιοι μπορεί δηλαδή να νομίζουν ότι θα είναι μια παλιά έκδοση του Football Manager. Θα μπορούσατε π.χ. να το ονομάσετε “Football Manager Lite”.
Miles Jacobson: Το “Football Manager Lite” θα έκανε τους παίκτες να πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα demo του παιχνιδιού, όπως γίνεται για παράδειγμα με τα games του iPhone. Βάλαμε κάτω 30 πιθανά ονόματα και το “Classic” ήταν αυτό

Keywords
Τυχαία Θέματα