Ο σχεδιαστής του Diablo 3 έβρισε τον δημιουργό της σειράς

"Γάμησε μωρέ τον άχρηστο" είπε ο Jay Wilson της Blizzard για τον δημιουργό της σειράς David Brevik, μετά από συνέντευξη του τελευταίου!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο David Brevik, δημιουργός των Diablo 1 & 2 και συνιδρυτής της Blizzard

North, άσκησε κριτική στο Diablo 3, κάτι που όμως δεν άρεσε ιδιαίτερα στους προγραμματιστές της Blizzard και κυρίως στο βασικό σχεδιαστή του παιχνιδιού. Ο Brevik έχει αποχωρήσει από την Blizzard από το 2003.

Πιο συγκεκριμένα, ο Brevik δήλωσε "Είμαι δυσαρεστημένος γιατί ο κόσμος έχει εξοργιστεί. Τις αποφάσεις της Blizzard δεν θα τις έπαιρνα ποτέ κι έχουν κάνει αλλαγές στη φιλοσοφία του παιχνιδιού που δεν έχουν περάσει σωστά. Είμαι όμως και λίγο χαρούμενος γιατί όσοι εργάστηκαν στο Diablo νοιάζονται για το παιχνίδι κι έχουν το ταλέντο". Μετά απ' όλα αυτά, οι προγραμματιστές του Diablo 3 σχολίασαν ποικιλοτρόπως τις δηλώσεις του David Brevik στο Facebook.


Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το υβριστικό σχόλιο του Jay Wilson, ο οποίος απάντησε ξερά "Γάμησέ τον μωρέ τον άχρηστο" χωρίς να αιτιολογήσει στο ελάχιστο την προκλητική αυτή δήλωσή του. Αγνοώντας προφανώς ότι έγραφε δημόσια κι ότι μπορεί να γινότανε θέμα, η είδηση αυτή έκανε τον γύρο των game sites παγκοσμίως. Το σχόλιό του σβήστηκε μετά από λίγες ώρες, όμως οι fans του Diablo κατάφεραν και το αποθανάτισαν.

Όλο αυτό το σκηνικό προκάλεσε σειρά αντιδράσεων υπέρ του δημιουργού της σειράς Diablo. Συγκεκριμένα, ο Mark Kern, διευθύνων σύμβουλος της Red 5 και πρώην παραγωγός του Diablo 2 αποκάλυψε ότι "Ο Jay Wilson δεν είχε δουλέψει για τα Diablo και Diablo 2, ενώ δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον Dave Brevik, άρα δεν έχει λόγο να γνωρίζει τα όσα έχει κάνει" και πρόσθεσε "Ο Dave Brevik δημιούργησε δύο πολυβραβευμένα Diablo, ενώ ο Jay Wilson τα έχει κάνει σκατά με το Diablo 3".

Η απολογία
Δύο 24ώρα μετά το παραπάνω συμβάν, ο Jay Wilson έσπευσε να απολογηθεί για την παραπάνω δήλωσή του. "Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι λυπάμαι για όσα είπα. Έχω υψηλότερες προσδοκιες από το να εκφράσω τα συναισθήματά μου με τόσο απερίσκεπτο τρόπο και να δείχνω ασέβεια σε έναν συνάδελφο developer όπως είναι ο Dave. Ένας άνθρωπος που πρέπει να αντιμετωπίζεται με τον υπέρτατο σεβασμό" έγραψε στο Battle.net. Mea culpa δηλαδή.

Στο ίδιο δημοσίευμα ο Wilson σχολιάζει την επιτυχία του Diablo 3 και τα ρεκόρ πωλήσεων που έχει δημιουργήσει. Σχολίασε παράλληλα τα προβλήματα του παιχνιδιού που αφορούν τα αντικείμενα, την εμπειρία στα τελευταία στάδιά του, το Auction house και την συνολική δυσκολία του, ενώ υποσχέθηκς περισσότερα updates. Στον επίλογό του απάντησε προς τους οπαδούς της σειράς "Αξίζετε κάτι παραπάνω από τις αντιδράσεις μου στα σχόλια του Dave. Θα πρέπει να έχουμε περισσότερο ειλικρινή επικοινωνία για το τι συμβαίνει με το παιχνίδι και τα όσα ετοιμάζουμε για να δημιουργήσουμε μια μοναδική εμπειρία για όλους μας". Διαβάστε το πλήρες κείμενο των δηλώσεών του.

{youtube}htc8ui4Vwpw|400|300{/youtube}

Ως game designer, ο Jay Wilson

Keywords
Τυχαία Θέματα