Παρουσίαση των iPhone5S και iPhone5C

Η Apple παρουσιάζει τα δύο νέα iPhone 5 και τις τεχνικές διαφορές τους με το πρωτότυπο.

Σε ένα event για το νέο iPhone 5 η Apple παρουσίασε τα iPhone5s και iPhone5C καθώς επίσης μας πληροφόρησε για την ημερομηνία κυκλοφορίας του λειτουργικού συστήματος iOS

7. Το event διεξήχθη στις 10 Σεπτεμβρίου στο Κουπέρτινο της Καλιφόρνια και στις 20:00 (ώρα Ελλάδας).

Τι παίζει με το iPhone5C;
Αναλυτικότερα, ας ξεκινήσουμε από το iPhone5C. To design του επιβεβαιώνει τις φήμες για μια πολύχρωμη συσκευή που είναι φτιαγμένη από πολυανθρακικό. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του, θα έχει το γνωστό Retina Display της Apple και 4 inches οθόνη, ίδια δηλαδή με του iPhone 5. Επιπλέον, θα έχει έναν A6 επεξεργαστή, LTE, Bluetooch 4.0 και μπαταρία που θα αντέχει περισσότερο. Όσον αφορά τις κάμερες του η οπίσθια θα είναι 8-megapixel και η μπροστινή έχει αναβαθμιστεί, όπως τόνισε η Apple.

Θα κυκλοφορήσει σε μπλε, ροζ, κίτρινο, πράσινο και άσπρο χρώμα. Σχετικά με την τιμή που θα έχει στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τίποτα. Πάντως στην Αμερική έχει 549$ η έκδοση με τα 16GB και 649$ με τα 32GB.

{youtube}utUPth77L_o|500|300{/youtube}

Τα χαρακτηριστικά του iPhone5s
Από την άλλη το iPhone 5s θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, μαύρο, ασημένιο και χρυσό. Η κατασκευή του θα είναι από αλουμίνιο με ραβδώσεις στις άκρες. Τώρα σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα έχει έναν 64-bit A7 επεξεργαστή και OpenGL ES 3.0, κάτι που θα αυξήσει λίγο παραπάνω την ποιότητα των γραφικών. Επίσης θα διαθέτει το καινούργιο M7, το οποίο καταγράφει την κίνηση του κινητού σε πραγματικό χρόνο με την βοήθεια του accelerometer, του γυροσκόπιου και της πυξίδας. Να σημειωθεί ότι οι εφαρμογές 32-bit θα είναι συμβατές με το iPhone 5s.

Επιπλέον, σχετικά με την μπαταρία, η Apple υπόσχεται ότι θα μπορεί να «αντέξει» για 10 ώρες ομιλίας 3G και LTE browsing. Επίσης θα μπορείτε να ακούτε μουσική για 40 ώρες ή απλώς να έχετε το κινητό στο standby για 250 ώρες. Σχετικά με την 8-megapixel κάμερα του, μπορούμε να πούμε ότι ο αισθητήρας της είναι κατά 15% μεγαλύτερος και θα έχετε την επιλογή να κάνετε και slow-motion βίντεο. Ο ψηφιακός σταθεροποιητής θα σας βοηθήσει για να αποφύγετε τις «κουνημένες» φωτογραφίες. Ακόμα, μπορείτε να βγάζετε συνεχόμενες φωτογραφίες (μέχρι και 10 κάθε δευτερόλεπτο) χάρις στο burst shooting. Τέλος υπήρξε και βελτίωση στο φλας της μηχανής με την λειτουργία «True Tone».

Αναγνωρίζει τα αποτυπώματα σας!
Το νέο iPhone όμως έχει κάτι το ιδιαίτερο. Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες, ότι θα έχει ειδικό αισθητήρα που θα αναγνωρίζει το αποτύπωμα του αντίχειρα σας! Στην Apple το έχουν ονομάσει «Touch ID» και βρίσκεται στο κουμπί Home. Λειτουργεί «φωτογραφίζοντας» τον αντίχειρα σας αλλά δεν αποθηκεύεται σε κάποιον server της Apple ούτε στο iCloud, οπότε δεν έχετε λόγο ανησυχίας. Ο βασικός του ρόλος θα είναι να αναγνωρίζει τον χρήστη και κατ' επέκταση να του επιτρέπει να κάνει αγορές στο iTunes, στο App Store ή και στο iBooks. Φυσικά όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα από το iOS 7.

Η τιμή του iPhone 5s στην Αμερική ανέρχεται σε 649$ (16GB), 749$ ,(32GB) και 849$ (64GB). Για την Ελλάδα δεν έχουμε κάποια πληροφοριά ακόμη.

Πότε κυκλοφορεί το iOS 7;
Τώρα στον τομέα του iOS 7 είχαμε μόνο δύο ενημερώσεις από την Apple. Αρχικά ορίστηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας του για τις 18 Σεπτεμβρίου. Είναι 64-bit αλλά θα σας επιτρέπει να τρέχετε και 32-bit εφαρμογές.

Ολοκληρώνοντας ας επισημάνουμε ότι το iPhone5s έχει ως μόνη σημαντική αλλαγή τον αισθητήρα αποτυπωμάτων. Κατά τα άλλα υπάρχει βελτίωση σε πολλούς τομείς αλλά η τιμή του παραμένει υψηλή. Από την άλλη το iPhone5C είναι ελαφρώς φθηνότερο αλλά έχει επεξεργαστή Α6 και η κατασκευή του είναι κατώτερη από την αλουμινένια του iPhone5S. Όπως και να 'χει, περιμένουμε να δούμε αυτές τις δύο συσκευές στην αγορά.

Τόσο το iPhone 5C όσο και το iPhone 5S θα κυκλοφορήσουν στις 20 Σεπτεμβρίου σε Η.Π.Α., Καναδά, Αυστραλία, Κίνα, Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία, Αγγλία και Σιγκαπούρη. Θα περιμένουμε λοιπόν αντίστοιχη ημερομηνία κυκλοφορίας και τιμή για την χώρα μας.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα