Τον Οκτώβριο τα Windows 8;

Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από την Microsoft. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 25/3] Τα Windows 8 θα είναι έτοιμα μέχρι το καλοκαίρι και θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο σύμφωνα με το έγκριτο ειδησεογραφικό site Bloomberg. Δεν

θα περιορίζονται όμως αυτή τη φορά μόνο για PC βασισμένα στην αρχιτεκτονική x86 αλλά και σε φορητές συσκευές αρχιτεκτονικής της βρετανικής ARM, που συναντάμε συχνά σε tablet.

Η Microsoft σχεδιάζει να παρουσιάσει τα ανανεωμένα Windows σε 40 συστήματα με επεξεργαστές της Intel και σε πέντε συστήματα με επεξεργαστές αρχιτεκτονικής της ARM σύμφωνα με αναλυτές της Gartner. Οι άλλες τρεις εταιρείες κατασκευής επεξεργαστών Nvidia, Qualcomm και Texas Instrument, δεν έχουνε δώσει πληροφορίες σχετικά με το θέμα. Επίσης οι αναλυτές της Gartner εκτιμoύν ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όσον αφορά την αγορά των tablet, η Microsoft θα κατακτήσει το 11% της ολοένα και αυξανόμενης πίτας (συνολικής αξίας 326.3 εκατομμυρίων δολαρίων), όταν το μερίδιο της Apple που είναι και ο κυρίαρχος αντίπαλός της θα περιοριστεί στο 46%.


Να σημειωθεί επίσης ότι τον Οκτώβριο συμπληρώνονται τρία χρόνια από την κυκλοφορία των Windows 7, οπότε είναι πολύ λογικό η Microsoft να παρουσιάσει τότε την επόμενη έκδοση του λειτουργικού της. Έτσι, οι κατασκευαστές θα έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν τα προϊόντα τους στη χριστουγεννιάτικη αγορά, η οποία παρουσιάζει κάθε χρόνο αυξημένη κίνηση.

Μέχρι βέβαια να επιβεβαιώσει και η ίδια η Microsoft αυτή την περίοδο κυκλοφορίας, μπορείτε να διαβάσετε (αλλά και να κατεβάσετε) για την preview έκδοση εδώ. Προσοχή όμως διότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν αφορά συστήματα ARM, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του Στίβεν Σινόφσκι, επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης των Windows, ο οποίος είχε δηλώσει ότι τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν για συστήματα με chip Intel και ARM και μάλιστα ταυτόχρονα.

[UPDATE 10/7] Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει τα Windows 8 τον Οκτώβριο, μαζί με το Surface.

Η είδηση ήρθε δια στόματος του αντιπροέδρου των Windows, Tami Reller, ο οποίος από το Τορόντο επιβεβαίωσε ότι το τελικό πακετάρισμα των Windows θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι εταιρείες που θα χρησιμοποιήσουν τα Windows 8 για επαγγελματικό σκοπό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο τελικό προϊόν νωρίτερα απ' το αναμενόμενο.

Μαζί με τα Windows 8 θα κυκλοφορήσει και το tablet "Surface", μόνο που θα έχει λειτουργικό Windows RT. Το μοντέλο Windows 8 Pro με τα Windows 8 θα κυκλοφορήσει 90 ημέρες μετά.

Keywords
Τυχαία Θέματα