Code of Princess Review

Ένα βασίλειο που πέφτει στα χέρια τεράτων και επιτήδειων. Ένα ιερό σπαθί με βαριά ιστορία και υπερφυσική δύναμη. Μια ημίγυμνη πριγκίπισσα. Το Sega Saturn μου. Τα σουβλάκια που μόλις ήρθαν. Πως συνδέονται όλα αυτά; Διαβάστε και θα δείτε.

Στο Code of Princess αναλαμβάνετε το ρόλο της Princess Sonalge Blanchefleur de Lux,

η οποία είναι μια ημίγυμνη (ή σχεδόν ολόγυμνη) ξανθιά γαλαζοαίματη γκόμενα που ξέρει ελάχιστα για τον κόσμο εκτός παλατιού. από τη στιγμή που το βασίλειο πέφτει στα χέρια των εχθρών, η πριγκίπισσα παίρνει παίρνει το σπαθί της οικογένειας (το οποίο είναι το διπλάσιο από το ύψος της και έτσι όπως το σέρνει, μέχρι το τέλος του παιχνιδιού παίζει να έχει οργώσει το βασίλειο αρκετά για να φυτέψουμε κρεμμυδάκια) και προσπαθεί... ένας Θεός ξέρει τί προσπαθεί να κάνει. Το παιχνίδι εκτροχιάζεται αρκετά όσον αφορά το σενάριο, ενώ από πολύ νωρίς αρχίζει να σας γεμίζει φίλους. Έχουμε λοιπόν τον Ali-Baba, έναν εξυπνάκια κλέφτη, την Lady Zozo, που είναι μια necromancer με σώμα φτιαγμένο απο... ανθρώπινα ανταλλακτικά, και τον Allegro, έναν χέστη κλόουν που έχει μια κιθάρα. Αυτοί οι τέσσερις χαρακτήρες είναι οι βασικοί που μπορείτε να επιλέξετε στο single-player campaign, πριν από κάθε αποστολή. Αργότερα έχετε και άλλους φίλους, όπως η Helga, μια μοναχή με βαρύ χέρι, και η Marco Neco, μια Αιγύπτια γάτα που ασχολείται με τα... λογιστικά.

Το Code of Princess, πέρα από την μπερδεμένη ροή του σεναρίου του, έχει μπόλικα αστεία για τα κλισέ που περιλαμβάνει. Για παράδειγμα, το γεγονός οτι η πριγκιπέσα είναι σχεδόν γυμνή και ότι το σπαθί είναι τεράστιο γι αυτήν γίνεται συχνά τροφή για αστεία και πειράγματα μεταξύ των ηρώων. Βέβαια, μετά από μερικές ώρες, θα βαρεθείτε θανάσιμα τους διαλόγους και θα θέλετε να βουτήξετε αμέσως στη δράση.

"Που έχει αποθηκευμένη τόση ενέργεια αυτό το κορίτσι;" Θέλει κανείς απάντηση;

Το gameplay είναι μια... ελαφριά έκδοση του Guardian Heroes. Πρόκειται για μια μίξη 2D beat 'em up και RPG. Στις πίστες υπάρχουν τρία πλάνα πάνω στα οποία κινείστε και τα εναλλάσσετε ανάλογα με το πού είναι οι εχθροί. Πριν χαρείτε όσοι έχετε παίξει το εκπληκτικό Guardian Heroes, να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για μια πολύ ελαφριά βερσιόν του κλασικού. Δηλαδή η λίστα με τις διαθέσιμες κινήσεις και τα combos είναι αστεία μπροστά σε αυτή του Guardian Heroes. Θα βρείτε τις δύο-τρεις που σας βολεύουν και θα τις σπαμάρετε μέχρι να κερδίσετε. Πράγμα που κάνει το παιχνίδι αρκετά επαναλαμβανόμενο.

Υπάρχουν όμως νέα στοιχεία που αφορούν τις μάχες. Το πρώτο είναι το lock-on σύστημα, που με σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε σε κάποιον εχθρό μεμονωμένα για να κάνετε περισσότερη ζημιά, και το burst mode που παίρνει MP από τον χαρακτήρα σας για να κάνετε ειδικές βαριές επιθέσεις. Ο κάθε χαρακτήρας έχει ξεχωριστές επιθέσεις, αφού η πριγκίπισσα κόβει κιμά με το σπαθί, η Zozo ρίχνει μαγικά ξόρκια και ο Allegro στέλνει αδιάβαστους τους εχθρούς με ηχητικά κύματα. Στο τέλος κάθε αποστολής, μπορείτε να μοιράσετε πόντους εμπειρίας στις κλασικές κατηγορίες, όπως attack, defence, mind (αντίσταση στην μαγεία) κλπ.

Το θέμα είναι ότι το leveling φαίνεται σαν να μην παίζει σημαντικό ρόλο, παρά μόνο όταν αρχίσετε να φτάνετε προς το τέλος του. Κοινώς, είτε έχετε attack 11, είτε 16, είτε 20, δεν θα δείτε καμμία απολύτως διαφορά. Δυστυχώς η οθόνη διανομής των XP είναι αναγκαίο κακό πριν ξεκινήσετε την επόμενη αποστολή. Καλύτερη είναι η κατάσταση με τα αντικείμενα, αφού μαζεύετε αρκετά στις πίστες και μπορείτε να εξοπλίσετε τους χαρακτήρες σας, κάνοντας περισσότερο εμφανείς αλλαγές. Τέλος, στις διαθέσιμες επιλογές συγκαταλέγεται το free-play, στο οποίο έχετε στη διάθεσή σας όλους τους χαρακτήρες που συναντάτε στο campaign.

Αν παίζεις μουσική και όλοι πέφτουν ξεροί, είσαι το νέο ταλέντο που ζητάμε!

Φυσικά, υπάρχει και το multiplayer, το οποίο έχει το εξής πρόβλημα: στο local, δεν υπάρχει επιλογή για download and play. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να πείσετε τρεις φίλους σας (μέχρι τέσσερις παίκτες υποστηρίζει το παιχνίδι σε όλα τα modes) να αγοράσουν το Code of Princess. Στο online, όπου θα καταφύγετε αναπόφευκτα, δεν μπορείτε να παίξετε ολόκληρο το campaign σε co-op ή κάποια σειρά αποστολών, αλλά μόνο μεμονωμένες αποστολές. Επιπλέον, δεν γίνεται να συμμετάσχετε σε κάποιο παιχνίδι που βρίσκεται σε εξέλιξη. Η AI των εχθρών στο multiplayer μοιάζει να έχει δύο διαθέσεις. Την “α, είναι μόνος του, ας το παίξουμε άμυαλα ζόμπι έτοιμα για σφαγή” και την “α, είναι παραπάνω από ένας, ας κάνουμε έναν από αυτούς να φτύσει το γάλα της μάνας του από τα μάτια”. Δεν έχει σημασία αν είστε δύο ή τέσσερις παίκτες. Από τη στιγμή που παίζετε multiplayer, οι εχθροί αρχίζουν να γεμίζουν την οθόνη στοχεύοντας έναν παίκτη. Το ποιον και πότε θα στοχεύσουν τον επόμενο είναι ανάλογα με το κέφι τους.

Το Code of Princess δείχνει ικανοποιητικό για τίτλο του 3DS. Σίγουρα θα ήθελα τα cinematics σε 3D, καθώς είναι καλοσχεδιασμένες anime σκηνές, αλλά δεν κρατάω κακία γι αυτό. Στο παιχνίδι το 3D δουλεύει υπέρ των πολλαπλών πλάνων στις πίστες. Μπορείτε να ξεχωρίσετε εύκολα τα τρία πλάνα, πράγμα που προσθέτει στην όλη εμπειρία. Τα γραφικά είναι μια μίξη 3D με 2D στοιχεία, όπως το Guardian Heroes, οπότε μην περιμένετε κάτι εντυπωσιακό στον οπτικό τομέα, αν και είναι όμορφο τις περισσότερες φορές. Εκεί που το παιχνίδι δίνει ρέστα είναι στις φωνές των χαρακτήρων. Είπαμε για το τρομερό χιούμορ και τις συχνές αυτοαναφορές, αλλά αυτά δεν θα ήταν τίποτα ιδιαίτερο αν δεν αποδίδονταν καλά. Οι ηθοποιοί κάνουν καλή δουλειά, αποδίδοντας τις υπερβολικά κλισέ ατάκες και τα αστεία χωρίς να σας κάνουν να θέλετε να αυτοκτονήσουμε, όπως σε άλλα ιαπωνικά μεταφρασμένα πονήματα. Στοιχείο που δίνει έξτρα πόντους στον ήχο. Η μουσική επένδυση είναι ικανοποιητική για τη δράση που λαμβάνει χώρα επί της οθόνης. Βέβαια δεν υπάρχει κάτι που θα σας μείνει, αλλά είναι μια καλή ηχητική εμπειρία.

Το νεκρολέγκο πολεμάει ένα τσούρμο φρουρούς. Only in Japan.

Εν τέλει, το Code of Princess θα έλεγα ότι αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία. Λόγω της ομοιότητάς του με το Guardian Heroes και του ότι τρέχει σε πολύ δυνατότερο hardware από το αδικοχαμένο Saturn, θα μπορούσε να είναι ένας must-have τίτλος που ακολουθεί τα χνάρια του κλασικού (πνευματικού) προκατόχου του. Αντ' αυτού, το παιχνίδι έχει σημαντικές αδυναμίες, όπως η επανάληψη, οι περίεργες σχεδιαστικές αποφάσεις και το κόψιμο χαρακτηριστικών δεξιά κι αριστερά. Δυστυχώς, ως λάτρης του Guardian Heroes, δεν μπορώ να σας συστήσω να τσιμπήσετε το Code of Princess. Αν θέλετε οπωσδήποτε τέτοιο παιχνίδι, τσιμπήστε το ίδιο το Guardian Heroes στο XBLA ας πούμε. Πάω να φάω τα σουβλάκια που σας έλεγα στην εισαγωγή.

Άπειρο χιούμορ μεταξύ των χαρακτήρων του παιχνιδιούΠολύ καλό voice actingΩραίο 3DΗ συνταγή του Guardian Heroes που έλειπε από το σημερινό gaming... η οποία έχει κοπεί στα απολύτως απαραίτηταΤο leveling δεν έχει και πάρα πολλές διαφορέςΠεριορισμένη λίστα κινήσεωνΟ σεναριογράφος ακόμα τρέχει (κοινώς η ιστορία εκτροχιάζεται)Οι περίεργες επιλογές στο multiplayer (απαραίτητες πολλαπλές κασέτες στο τοπικό και μεμονωμένες αποστολές στο online)Η ΑΙ τρελαίνεται στο multiplayerΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:Agatsuma Entertainment, BonesΕΚΔΟΣΗ:Agatsuma EntertainmentΔΙΑΘΕΣΗ:Nintendo eShopΕΙΔΟΣ:Beat 'em up, RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.atlus.com/codeofprincess/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/3/2013PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
princess, princess, sega, saturn, lux, lady, γυμνες, δραση, guardian, heroes, rpg, νέα, defence, download, play, σημαίνει, online, anime, japan, αντ, xbla, άπειρο, voice, nintendo, site, http, τελη κυκλοφοριας, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, γατα, δουλεια, ηθοποιοι, θεμα, κιθαρα, μουσικη, ξορκια, υψος, download, guardian, heroes, rpg, saturn, αστεια, ασυλο, βρειτε, βρισκεται, γαλα, γεγονος, γινεται, γκομενα, δυναμη, δυστυχως, δειτε, δειχνει, ευκαιρια, ευκολα, υπαρχει, ενεργεια, εξελιξη, εχθροι, ζημια, ζομπι, ιδιο, ηχητικα, ηχητικη, θεος, ηχο, κυματα, κλοουν, κοψιμο, μεμονωμενα, μιξη, μπορειτε, οθονη, οπωσδηποτε, ροη, ρολο, σεναριο, σιγουρα, σειρα, σκηνες, συνταγη, σουβλακια, σωμα, τρια, τιτλος, χερι, χιουμορ, ωρες, anime, defence, free, ειπαμε, χωρα, ιδιαιτερο, japan, κακια, lady, lux, μεινει, μοιαζει, μπροστα, παιχνιδι, play, player, sega, σημαίνει, site, single, online, xbla, χερια, voice
Τυχαία Θέματα