Crysis Console Review

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία στο PC, το περίφημο Crysis βγαίνει στις κονσόλες… μετά από το sequel του. Πρωτοφανές, αλλά στην περίπτωση του εν λόγω τίτλου, δεν προκαλεί καμμία έκπληξη. To Crysis είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα FPS όλων των εποχών. Οι λόγοι γνωστοί,

δεν χρειάζεται να τους αναλύσουμε για πολλοστή φορά. Το παιχνίδι ήταν για πολύ καιρό -πιθανόν να είναι ακόμα- το πιο εντυπωσιακό τεχνολογικό επίτευγμα στην βιομηχανία του gaming. Έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος μύθος γύρω από αυτό, καθώς αρχικά πολλά PC δεν μπορούσαν να το τρέξουν, ενώ για τις κονσόλες ούτε λόγος φυσικά. Κι όμως, να που το Crysis τελικά βγαίνει στα PS3 και Xbox 360, τα οποία ήταν εδώ πριν τέσσερα χρόνια, και έχουν το ίδιο hardware με τότε. Τι άλλαξε; Η εμπειρία και η ικανότητα της Crytek με τα δύο συστήματα φυσικά. H έλευση του Crysis στις κονσόλες αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και καλύτερα γεγονότα των τελευταίων χρόνων. Το γιατί στη συνέχεια.

Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, υπάρχουν άτομα που μέχρι τώρα δεν είχαν ασχοληθεί σοβαρά με το Crysis, στα οποία συμπεριλαμβάνομαι κι εγώ! Από τη μία η γελοία ψύχωσή μου να αρνούμαι να παίξω σοβαρά ένα PC game αν δεν μπορώ να το απολαύσω με φουλ ρυθμίσεις, και από την άλλη η σχεδόν ολοκληρωτική μετάβασή μου στις κονσόλες, και η δουλειά στη μέση βέβαια, είχαν αποτέλεσμα τόσο καιρό να μην έχω γνωρίσει όπως πρέπει το παιχνίδι. Το οξύμωρο είναι ότι μου ήρθε κουτί όλο αυτό, γιατί θέλω το review να κρίνει τον Crysis για ότι είναι στις κονσόλες, χωρίς συζήτηση για την έκδοση του PC, το παρελθόν, ή το sequel. Ακολουθεί λοιπόν μια κριτική για το Crysis Console, το οποίο διαθέτει μόνο single-player, και είναι διαθέσιμο στο Xbox Live και στο PSN.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι λίγο-πολύ γνωστή σε όλους. Βρισκόμαστε στο 2020, με την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας να αυξάνεται λόγω των γεγονότων σε κάποιο νησί κοντά στις Φιλιπίνες. Εκεί έχει ανακαλυφθεί μια μυστηριώδης εξωγήινη κατασκευή, για την οποία ερίζουν οι δύο χώρες. Οι Βορειοκορεάτες έχουν πάρει υπό την στρατιωτική κατοχή τους το νησί, και κρατούν αιχμάλωτους τους Αμερικάνους ερευνητές. Έτσι, οι ΗΠΑ στέλνουν μια ομάδα ειδικών αποστολών να ελευθερώσει τους ερευνητές και να αποκτήσει πληροφορίες για την ανακάλυψή τους. Εσείς είστε ο Nomad, ένα από τα πέντε μέλη της ομάδας, και με το που πατάτε το πόδι σας στο νησί, αρχίζουν να συμβαίνουν πράγματα πέρα από τη λογική, και καταλαβαίνετε ότι αυτή η αποστολή, κάθε άλλο παρά συνηθισμένη είναι. Το τι συμβαίνει στη συνέχεια μάλλον το γνωρίζετε. Αν όχι, σας αφήνω να το ανακαλύψετε μόνοι σας. Η ιστορία του Crysis δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ή πρωτοτυπίας, αλλά έχει ενδιαφέρον, με απρόσμενες εξελίξεις και προσεγμένους χαρακτήρες. Αν ήταν όλα τα FPS σε τέτοιο επίπεδο, θα είμασταν πολύ ευχαριστημένοι.

Ο παράδεισος σύντομα θα μετατραπεί σε κόλαση.

Η μεγάλη συζήτηση για το Crysis, γινόταν, γίνεται, και θα γίνεται για το gameplay και το περιεχόμενό του, που

Keywords
Τυχαία Θέματα