Dancestar Party Review

Με το Just Dance ξεγοφιαστήκαμε, με το Michael Jackson: The Experience ξεχεριαστήκαμε, και τώρα έρχεται και το Dancestar να μας ξεκ*λιάσει στο χορό! Είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόταν το Move για να θριαμβεύσει! Το Dancestar Party είναι ένα παιχνίδι χορού και μας έρχεται από το studio που μας έδωσε την σειρά Singstar, με τα ίδια ποιοτικά

χαρακτηριστικά και στιλ.

Όπως σε όλα τα χορευτικά video games, σκοπός μας και εδώ είναι να κάνουμε το μεγαλύτερο score χορεύοντας. Κρατάμε στο ένα χέρι το Move και βλέποντας τον χορευτή στην οθόνη αντιγράφουμε τις κινήσεις του. Από δεξιά περνούν σκιτσάκια που δείχνουν την κίνηση που ακολουθεί, πάνω βλέπουμε το σκορ, αριστερά το βίντεο κλιπ και κάτω τους στίχους. Τα modes που είναι διαθέσιμα είναι λίγο πολύ τα γνωστά: Solo για τους “καμμένους” μπακούρηδες, Battle για αναμετρήσεις με φίλους και Party για μεγαλύτερο τζέρτζελο! Διαθέσιμη είναι και η επιλογή Dancing Partner, όπου χορεύετε με ένα ακόμη άτομο (εμπιστοσύνης, μην ξεφτιλιστούμε παραέξω) με συνδυαστικές χορευτικές κινήσεις.

Μια σχετικά νέα προσθήκη στο είδος είναι το Create Dance, όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας ρουτίνες σε όποιο τραγούδι από τα διαθέσιμα επιλέξουμε. Στην επιλογή Dance Studio, εκτός του Create Dance, συμπεριλαμβάνεται και το Workout, που μας δίνει τη δυνατότητα να γυμναστούμε και να ιδροκοπήσουμε, αλλά και το Practice όπου μπορούμε να κάνουμε προθέρμανση μαθαίνοντας τις φιγούρες. Σε όλα τα κομμάτια μπορούμε να επιλέξουμε επίπεδο δυσκολίας ανάλογο με τις ικανότητες μας (αν δεν σε λένε Fred Astaire βάλε το Βeginners) αλλά και την διάρκεια που θέλουμε να κρατήσει το πανηγύρι. Ο χειρισμός φυσικά δουλεύει με το Move, ακόμα και στα μενού. Εκεί θα μπορούσαν να κάνουν μια υποχώρηση οι δημιουργοί, αφού θα ήταν πιο βολικό να επιλέγουμε κομμάτι με το παραδοσιακό χειριστήριο, αντί να κρατάμε το trigger πατημένο και να κάνουμε χειρουργικές κινήσεις για να επιλέξουμε το επιθυμητό τραγούδι και όχι την παπαριά που έχει χορευτικές κινήσεις τοφάλας στα μπουζούκια.

I love you μαρή, μη χτυπιέσαι!

Εκτός από χορό, το Dancestar υποστηρίζει και τραγούδι γι’ αυτούς που διαθέτουν το “πακέτο”. Μπορούμε να γκαρίζουμε τους στίχους καθώς χορεύουμε για να πιάσει τη φωνή μας το μικρόφωνο της κάμερας. Εναλλακτικά έχουμε την δυνατότητα να συνδέσουμε τα μικρόφωνα του Singstar ή οποιοδήποτε headset-στιλ χειλόφωνο για μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία πίστας. Τώρα το πως θα καταφέρει κάποιος να χορεύει και να τραγουδάει, κρατώντας στο ένα χέρι το Μοve στο άλλο το μικρόφωνο, κοιτώντας ταυτόχρονα χορογραφία και στίχους, είναι άλλο θέμα.

Τα κομμάτια που περιλαμβάνονται είναι περιορισμένης γκάμας και απευθύνονται μάλλον σε αμερικάνικο κοινό. Πολύ RnB και ποπ μπιτάκια από Lady Gaga, Nicole Scherzinger, Usher, Duck Sauce κ.α. με φωτεινές εξαιρέσεις το Macarena – με το γνωστό χορευτικό – και το Kung Fu Fighting. Ήδη στο PS Store υπάρχουν DLC packs με νέα κομμάτια για να εμπλουτίσετε την υπάρχουσα συλλογή και σίγουρα

Keywords
Τυχαία Θέματα