Diablo III Review

Όταν πήγα να τσιμπήσω το Diablo ΙΙΙ, στο ταμείο είχε ουρά. Ο τύπος μπροστά μου είχε αγοράσει το παιχνίδι, το ίδιο και αυτός πίσω μου. Όλοι όσοι ήταν στον όροφο των Games στο εν λόγω κατάστημα, κρατούσαν ένα D3 ανά χείρας. Ξέρω ανθρώπους που πλέον δεν ασχολούνται με video games, οι οποίοι

το αγόρασαν στο midnight launch. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Το Diablo III συνοδεύεται από τρελό hype και ο ερχομός του, για όσους είχαν κάποτε χάσει ώρες και μέρες με τους προκατόχους του, είναι σίγουρα μια ένεση νοσταλγίας. Είναι όμως και κάτι παραπάνω από αυτό; H Blizzard μας έχει συνηθίσει σε πολύ μικρές αλλαγές στα sequels της, και σε περιπτώσεις όπως το Starcraft II της βγήκε σε καλό. Το Diablo όμως είναι άλλης καρυδιάς καρύδι, και οι προσδοκίες για το D3 είναι υπερβολικά υψηλές. Ας δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

Η ιστορία του Diablo III διαδραματίζεται, κυρίως, στον κόσμο του Sanctuary, ο οποίος βρίσκεται στη μέση ενός αιώνιου πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις των Burning Hells και των High Heavens. Είκοσι χρόνια έχουν περάσει από τα γεγονότα του Diablo II και την καταστροφή των Prime Evils. Η ιστορία μας ξεκινάει όταν ένα αστέρι πέφτει στον καθεδρικό ναό του Tristram. Οι προφητείες λένε πως αυτό είναι οιωνός για την αρχή των Έσχατων Καιρών. Οι νεκροί σηκώνονται από τους τάφους τους και οι δαίμονες ετοιμάζουν την τελική τους επίθεση στον κόσμο των θνητών. Ο γέρος Deckard Cain είναι από τους λίγους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, και οι εκλεκτοί ήρωες είναι από τους λίγους που τον ακούνε.

Η ιστορία όμως των Diablo, όσο ευχάριστη και να είναι, αποτελεί απλά τη δικαιολογία, τη βάση, είναι απαραίτητη μεν αλλά μόνο για να χτιστούν πάνω της οι εμπειρίες που έχει να προσφέρει το παιχνίδι. Οι εμπειρίες αυτές περιμένουν τους ήρωες στις πόλεις, στα κάστρα και στα μπουντρούμια, τα οποία είναι γεμάτα εχθρούς, κινδύνους και φυσικά, θησαυρούς. Εκεί, για μια ακόμα φορά πρέπει να οπλιστείτε με ατσάλι, ξόρκια, ικανότητες και συμμάχους, να εξερευνήσετε μυστηριώδεις και σκοτεινούς κόσμους, να τα βάλετε με ορδές απο τέρατα, νεκροζώντανους, δαίμονες και μανιακούς αιρετικούς, και φυσικά bosses. Η βασική συνταγή της σειράς που μας έχει στερήσει τόσες και τόσες νύχτες είναι γνώριμη, όπως η γεύση της μπύρας στους αλκοολικούς.

H πόλη του Caldeum, το διαμάντι της ερήμου, από ψηλά.

Το gameplay θα φανεί αμέσως οικείο σε όλους όσους έχουν παίξει κάποιο από τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Διαλέγετε έναν απο τους πέντε χαρακτήρες, τον Wizard, τον Barbarian, τον Witch Doctor, τον Monk ή τον Demon Hunter και ξεκινάτε την περιπέτειά σας. Τα επίπεδα είναι μεγάλα και πολλά μέρη τους είναι τυχαία φτιαγμένα, με διαφορετικά random dungeons, events, και σημεία ενδιαφέροντος. Αυτό, σε συνδυασμό με την εντελώς τυχαία εμφάνιση εχθρών και bosses, καθώς και το πραγματικά ατελείωτο loot table, κάνουν την πιθανότητα να παίξετε δυο φορές την ίδια πίστα πάρα πάρα πολύ μικρή. Οι εχθροί έρχονται με τη ντουζίνα, όμως με σωστή τοποθέτηση και χρήση τω

Keywords
Τυχαία Θέματα