Edna & Harvey: Harvey’s New Eyes Review

Το 2011 κυκλοφόρησε το Edna & Harvey: The Breakout, ένα adventure στο οποίο ελέγχετε την Edna, μια τρόφιμο ψυχιατρείου, που προσπαθεί να δραπετεύσει και να μάθει τί ακριβώς της συνέβη και έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί με ζουρλομανδύα. Σύντροφος στο ταξίδι της ο αγαπημένος της Harvey, ένας μπλε λαγός που μιλάει. Γενικά, το Edna & Harvey είναι ένα ιδιαίτερο παιχνίδι

που αξίζει να του δώσετε μια ευκαιρία και να γνωρίσετε τον κόσμο του. Αν και στο Edna & Harvey: Harvey’s New Eyes συναντάτε κάποιους χαρακτήρες από το Breakout, πρόκειται για ξεχωριστή ιστορία με ενδιαφέρουσα πλοκή, θεότρελους χαρακτήρες, έξυπνο χιούμορ και προβληματισμούς.

Η ιστορία του Harvey’s New Eyes εξελίσσεται κατά κύριο λόγο σε ένα μοναστήρι, όπου μεγαλώνουν αρκετά παιδιά υπό το άγρυπνο βλέμα της ηγουμένης, η οποία δε φαίνεται να τα συμπαθεί και ιδιαίτερα. Κύριο πρόσωπο του HNE είναι η μικρή Lilli, ένα μυστήριο παιδί πάντα πρόθυμο να εκτελέσει κάθε επιθυμία της ηγουμένης, όσο παράλογη και αν είναι, αλλά με ιδιαίτερο και σκοτεινό ψυχικό κόσμο. Σαν χαρακτήρας είναι ντροπαλή, και ολιγομίλητη (ποτέ δεν τη βλέπετε να ολοκληρώνει μια πρόταση στο παιχνίδι), ενώ λόγω της αφέλειάς της πολύ συχνά πέφτει θύμα εκμετάλλευσης από τα υπόλοιπα παιδιά.

Όταν η ηγουμένη καλεί τον ψυχίατρο Δρ. Marcel για να τη βοηθήσει στην πειθαρχία των παιδιών, η Edna ζητά τη βοήθεια της Lilli ώστε να εξαφανίσει κάθε στοιχείο που θα πρόδιδε την παρουσία της στο μοναστήρι, καθώς ο Δρ. Marcel είναι ο υπεύθυνος της κλινικής από όπου είχε δραπετεύσει παλιότερα η πρώτη. Σαν να μην έφτανε αυτό, στην πορεία της ιστορίας η Edna εξαφανίζεται υπό μυστηριώδεις συνθήκες και η Lilli αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της αναζήτησης της αγαπημένης φίλης της και την αντιμετώπιση της ηγουμένης και του Δρ. Marcel. Τα σκοτεινά μυστικά και οι φοβίες που κρύβει η Lilli ξεδιπλώνονται μπροστά σας με αριστοτεχνικό τρόπο, ενώ πολλές φορές θα αναρωτηθείτε αν αυτά που βλέπετε είναι αληθινά ή αποκύημα της φαντασίας της ηρωίδας.

Η γλυκιά και… σχεδόν αθώα Lilli.

Το πρώτο πράγμα που εντυπωσιάζει, για ακόμη μια φορά σε παιχνίδι της Daedalic, είναι τα εκπληκτικά γραφικά υψηλής ανάλυσης και τα μοντέλα χαρακτήρων σε στιλ κόμικ. Αν και κυριαρχούν οι αποχρώσεις του γκρίζου και του καφέ στις περισσότερες περιοχές, το οπτικό αποτέλεσμα κρίνεται αρτιότατο και δένει με το κλίμα του παιχνιδιού χωρίς να κουράζει στο ελάχιστο. Αν οι σχεδιαστές έδιναν και λίγη περισσότερη προσοχή στις εκφράσεις των προσώπων τότε θα είχαν αγγίξει την κορυφή. Επιπροσθέτως, οι ομιλίες των χαρακτήρων, αν και πολλές φορές δεν πείθουν, είναι άκρως ικανοποιητικές, με αυτή του αφηγητή και της μαγείρισσας να ξεχωρίζουν με την ιδιαίτερη χροιά τους. Συγκεκριμένα, τη φωνή του αφηγητή την ακούτε συνέχεια από τη στιγμή που η Lilli δεν μιλάει, οπότε αναλαμβάνει αυτός την περιγραφή των αντικειμένων αλλά και το σχολιασμό των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στο παιχνίδι. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η μουσική επένδυση. Τα κομμάτια, κυρίως ο

Keywords
Τυχαία Θέματα