Ghost Recon: Future Soldier Review

00:44 4/6/2012 - Πηγή: Game 2.0

Η σειρά Ghost Recon ακολούθησε μια περίεργη πορεία στην τωρινή γενιά συστημάτων. Εκτοξεύθηκε στην αρχή με την έλευση των PS360, αλλά λίγο μετά πέρασε στο περιθώριο, μένοντας στη σκιά του νέου ανταγωνισμού. Πέντε χρόνια μετά, το Ghost Recon: Future Soldier αποδεικνύει ότι… ο παλιός είναι αλλιώς. Όπως γράφω και στο beta preview, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις από τα Ghost Recon Advanced Warfighter, το multiplayer των οποίων λάτρεψα (ειδικά του GRAW2). Ομολογώ πως ανησυχούσα ότι

η Ubisoft θα “το ‘χε χάσει” μετά από τόσα χρόνια και με το τοπίο στην αγορά αρκετά διαφορετικό. Ευτυχώς αυτό δεν ισχύει, καθώς το Ghost Recon: Future Soldier προσφέρει μια tactical shooting αντάξια των προσδοκιών μας και του ονόματος που κουβαλάει.

Ας βγάλουμε από τη μέση το σενάριο, το οποίο δεν αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο (ούτε περιμέναμε να αποτελεί βέβαια). Όταν την τελευταία στιγμή αποτρέπεται η είσοδος ενός φορτίου θανάσιμων όπλων στις ΗΠΑ, η ειδική ομάδα (υπερ)στρατιωτών Ghosts αναλαμβάνει να ανακαλύψει από πού προήλθε και να διαλύσει ολόκληρο το δίκτυο διακίνησης. Σύντομα όμως ανακαλύπτουν ότι η απειλή είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι φαντάζονταν και μπορεί να αλλάξει τις διεθνείς ισορροπίες για πάντα. Η ιστορία σε καμμία περίπτωση δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και είναι γεμάτη με κλισέ στοιχεία, όπως πυρηνικά, πραξικόπημα στη Ρωσία κλπ, που έχουμε δει εκατοντάδες χιλιάδες φορές σε πολεμικά παιχνίδια. Από την άλλη, τουλάχιστον είναι αρκετά πιο ενδιαφέρουσα και προσωπική από των προηγούμενων Ghost Recon. Σε γενικές γραμμές, “τρώγεται”.

Στο Future Soldier αναλαμβάνετε το ρόλο ενός εκ των Ghosts και μαζί με τα άλλα τρία μέλη της ομάδας σας, ταξιδεύετε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, εκτελώντας αποστολές που εμπεριέχουν διάσωση αιχμαλώτων, σαμποτάζ, κατάληψη στοιχείων, βοήθεια συμμάχων και βέβαια εξολόθρευση στόχων. Δύο είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματά σας έναντι των εχθρών: ο υπερεξελιγμένος εξοπλισμός και η ομαδική δουλειά. Όπως στα GRAW, έτσι και εδώ η τεχνολογία σας δίνει το πάνω χέρι στις μάχες. Πέρα από τα γνωστά όπλα και τα εξαρτήματά τους, στη διάθεσή σας έχετε τρελά gadgets, όπως στολή που αν περπατάτε αργά γίνεται σχεδόν αόρατη, UAV που πετάει αλλά έχει και… ρόδες για χρήση στο έδαφος, “μαγνητική” όραση που σας επιτρέπει να εντοπίζετε εχθρούς ακόμα μέσα από τοίχους, σένσορες που αποκαλύπτουν τους γύρω εχθρούς, χειροβομβίδες EMP, ειδικό HUD με διάφορες πληροφορίες, και άλλα. Ομολογουμένως όλα αυτά ακούγονται εντυπωσιακά, αλλά από μόνα τους δεν αρκούν για να γίνει η δουλειά.

To campaign είναι πολύ πιο ενδιαφέρον των προηγούμενων.

Εδώ εισέρχεται ο ανθρώπινος παράγοντας. Το πολυτιμότερο όπλο σας στο παιχνίδι είναι οι ικανότατοι σύντροφοί σας. Αντί για τις κλασικές (ψιλοάχρηστες) εντολές τύπου “πηγαίνετε εκεί”, “μαζευτείτε”, “καλύψτε με” κλπ, στο Future Soldier τους λέτε απλά ποιους να πυροβολήσουν και πότε. Έτσι, αν μπροστά σας έχετε αρκετούς εχθρούς, οι οποίοι όμως δεν σας έχουν ανακαλύψει, μπορείτε να τους ξεκάνετε ά

Keywords
Τυχαία Θέματα