Gotham City Impostors Review

01:20 9/3/2012 - Πηγή: Game 2.0

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά. Δυστυχώς ή ευτυχώς, πάει στo Gotham City, όπου όσο ο Batman κάνει Batmanning και ο Joker κάνει Joking, οι υπόλοιποι κάτοικοι αυτής τη πόλης έχουν διχαστεί, με τους μισούς να το παίζουν ιμιτασιόν άνθρωποι νυχτερίδες και τους άλλους μισούς να είναι μαϊμού jokers. Αυτή εν ολίγοις είναι η θεματολογία του Gotham City Impostors. Το παιχνίδι είναι online

shooter, που προσφέρει ένα διαλειμμα από τους αμέτρητους στρατιωτικούς/sci-fi/macho τίτλους και μας βάζει στα παπούτσια μισοκακόμοιρων κατοίκων του Gotham, που ντύνονται Batman ή Joker και… αλληλοσκοτώνονται.

Αυτό που κάνει αίσθηση αμέσως είναι το gameplay, που βασίζεται κυρίως στην χρήση gadgets και φτηνών τρικ, ενώ η εξατομίκευση παίζει μεγάλο ρόλο, όχι μόνο στην εμφάνιση του χαρακτήρα σας, αλλά και στα χαρακτηριστικά που αυτός έχει κατά την διάρκεια των online αναμετρήσεων. Τα διάφορα gadgets που χρησιμοποιείτε έχουν να κάνουν κυρίως με γρήγορη μετάβαση από το ένα σημείο στο άλλο, τη χρήση τραμπολίνων και ραμπών για μεγάλα άλματα και αντιγραφές γνωστών εργαλείων των Batman/Joker. Σε κάποιες στιγμές, τα κυνηγητά μέσα στις πίστες γίνονται ξέφρενες κούρσες και έχουν πολύ γέλιο.

Το customization είναι μια πολύ πετυχημένη συνταγή. Ο παίκτης έχει αμέτρητες επιλογές, ενώ πολλές έχουν αντίκτυπο στον τρόπο που συμπεριφέρεται ο χαρακτήρας. Για παράδειγμα, αν φτιάξετε έναν μικρόσωμο λεπτό χαρακτήρα, θα τρέχει γρήγορα, θα είναι ευέλικτος, αλλά θα τον πετάει πίσω το “κλώτσημα” του όπλου που χρησιμοποιεί (πραγματικά, αν του δώσετε sniper, με το που πυροβολήσει έχει ξαπλώσει ανάσκελα και κοιτά τα αστέρια για λίγο), κάνοντας δύσκολη την στόχευση. Από την άλλη, αν τον κάνετε μεγαλόσωμο, μπορεί να είναι εύκολος στόχος και αργός δρομέας, αλλά θα έχετε σίγουρη σκόπευση, και ούτω καθεξής.

Oυσιαστικά αυτή η εικόνα είναι μια γλαφυρή περιγραφή ολόκληρου του παιχνιδιού.

Το θέμα είναι ότι οι χάρτες είναι μόλις πέντε. Ναι, πέντε. Από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιχνίδι βασισμένο στο DLC, δεν μου προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφορα modes. Το πρώτο είναι το κλασικό Team Deathmatch (η ομάδα με τους περισσότερους πόντους κερδίζει), το Psych Warfare είναι το κλασικό Capture the Flag, ενώ στο Fumigation οι παίκτες πρέπει να κρατήσουν στην κατοχή της ομάδας τους τα gasblasters και οι χαμένοι γεύονται την ήττα τους είτε με το να γίνουν γεύμα για νυχτερίδες (αν νικήσουν οι Bats), είτε πεθαίνοντας σε νευροτοξίνη (αν νικήσουν οι Jokers). Στο Challenge mode μπορείτε να δοκιμάσετε τα διάφορα gadgets και να εξοικειωθείτε μαζί τους, καθώς στην online καριέρα σας στο Gotham City Impostors ξεκλειδώνετε πολλά και διάφορα καλούδια.

Γενικά, το παιχνίδι είχε προβλήματα στο matchmaking, αν και στο Team Deathmatch όλα πήγαιναν ρολόι. Μπορεί να περίμενα λίγο παραπάνω, αλλά πάντα βρισκόμουν σε κάποιο ματς. Τα άλλα modes αργούσαν χαρακτηριστικά και πολλές φορές δεν με έβαζαν καθόλου. Tο παιχνίδι υιοθετεί, επίσης, ένα σύστημα προόδου με βά

Keywords
Τυχαία Θέματα