Kirby’s Return to Dream Land Deluxe Review

Δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για τους φανατικούς του Kirby. Η Nintendo παράγει Kirby games με ταχύτητα φωτός, από νέα παιχνίδια και spin-off, μέχρι remaster όπως το Kirby’s Return to Dream Land

Deluxe. Όπως είναι λογικό, η επανέκδοση του παιχνιδιού έχει αρκετές βελτιώσεις, αλλαγές και προσθήκες σε σχέση με τον αρχικό τίτλο του Wii, όχι μόνο στα γραφικά αλλά και στο περιεχόμενο. Υπάρχουν νέα mini-games, power-ups, καθώς και ένας ολόκληρος επίλογος με πρωταγωνιστή το Magolor.

Σαν κλασικό παιχνίδι Kirby, το Kirby’s Return to Dream Land ξεκινάει μια όμορφη μέρα που όλα πάνε καλά. Από το πουθενά όμως εμφανίζεται μια ιπτάμενη διαστημική γαλέρα μέσα από μια τρύπα στον χωροχρόνο και τσακίζεται στην επιφάνεια του Pop Star, χάνοντας τα διάφορα εξαρτήματά της αλλά και την πηγή ενέργειας της που είναι τα energy spheres. O Kirby και η παρέα του γνωρίζουν τον Magolor που τους παρακαλεί για βοήθεια, έτσι ώστε να βρεθούν τα προαπαιτούμενα για να μπορέσει πάλι το σκάφος του, το Lor Starcutter, να πετάξει και να γυρίσει στον κόσμο του. Έτσι, ο ήρωάς μας, ξεχύνεται στις διάφορες πίστες του κόσμου ώστε να βοηθήσει τον καινούριο του φίλο να γυρίσει σπίτι του. Φυσικά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν, καθώς ο φιλικός νεοεμφανιζόμενος χαρακτήρας κρατάει μυστικά. Κάπου στο τέλος τα βάζετε με μια παντοδύναμη θεότητα, η οποία εν τέλει δεν είναι τόσο ισχυρή όσο μία ροζ τσιχλόφουσκα.

Το Kirby’s Return to Dream Land είναι 2.5D platformer. Τυπικά, κάνετε τα συνήθη πράγματα για παιχνίδι Kirby, δηλαδή platforming, αντιγραφή διαφόρων δυνατοτήτων από τους εχθρούς και αμέσως μετά ξυλοφόρτωμα των προαναφερθέντων εχθρών με διάφορους τρόπους, ανάλογα με την δυνατότητα που έχετε εκείνη τη στιγμή. Φυσικά, αν θέλετε να παίξετε χαλαρά χωρίς να αναζητήσετε πάρα πολλά μυστικά, θα βρείτε μια εμπειρία αρκετά εύκολη, όπως κάθε παιχνίδι Kirby. Όμως αν έχει τελειοποιήσει κάτι η Nintendo, είναι να κρύβει σε κάθε γωνιά κάποιο μυστικό αλλά και να προσθέτει διαφορετικά πράγματα εκτός της ροής του βασικού gameplay για κρατήσει τους παίκτες που θέλουν μια διαφορετική πρόκληση. Η δομή κάθε πίστας είναι τέτοια ώστε στο πρώτο της κομμάτι να παίζετε σα να είστε σε κλασικό παιχνίδι Kirby. Έπειτα κάνει την εμφάνισή της ένα super ability που χρησιμοποιείτε για λίγο μέχρι να αποκαλυφτεί το void. Μετά από ένα μικρό challenge μεταξύ διαστάσεων, βρίσκετε ένα mini-boss το οποίο φυσικά ξυλοφορτώνετε, όπως και το boss της κάθε περιοχής. Μετά από κάθε κλωτσοπατινάδα σας απονέμεται ένα από τα εξαρτήματα του διαστημοπλοίου του Magolor, ενώ τα energy orbs σας ανοίγουν σιγά-σιγά challenges εντός του διαστημοπλοίου.

Να πούμε εδώ ακόμα ότι οι διάφορες δυνατότητες που παίρνει ο Kirby είναι ελαφρώς αλλαγμένες. Έχει προστεθεί το sand ability που είναι απίστευτα δυνατό, επιστρέφει το festival από το Kirby Star Allies, ενώ υπάρχει και το mecha kirby. Βέβαια το παιχνίδι έχει να κάνει με τα super abilities που αποκτάτε μόλις εμφανιστεί κάποιος εχθρός μέσα από κάποιο void και τον καταπιείτε αντιγράφοντας την δυνατότητά του. Με αυτές τις δυνάμεις, o Kirby μπορεί να καταστρέψει μέρη της πίστας, εξαφανίζοντας βέβαια και όλους τους εχθρούς που τυχόν βρεθούν στο βεληνεκές αυτών των abilities. Πάντως το παιχνίδι δεν σας αφήνει να χαρείτε αυτές τις δυνατότητες, καθώς εμφανίζονται σε συγκεκριμένα σημεία για να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα και μετά να προχωρήσετε στο μέρος όπου βρίσκεται στο void. Τα mini-boss λέγονται sphere doomers, βρίσκονται μέσα στα voids και δεν σας ταλαιπωρούν πολύ. Συνήθως λίγο πριν την μάχη σας δίνεται η ευκαιρία να επιλέξετε μεταξύ κάποιων abilities πριν τα πλακώσετε στο ξύλο, ενώ πάντα μετά την μάχη υπάρχει μια maxim tomato για να επαναφέρετε την υγεία σας. Έπειτα έχουμε τα κλασικά boss στο τέλος κάθε κόσμου που δίνουν τα μέρη του σκάφους του Magolor και είναι λίγο-πολύ γνωστά πράγματα.

Υπάρχουν τέσσερα στοιχεία όμως που ξεχωρίζουν στο Kirby’s Return to Dream Land και κατ’ επέκταση στο εν λόγω remaster. Το πρώτο είναι το multiplayer που επιτρέπει μέχρι και τέσσερα άτομα να παίζουν ταυτόχρονα συνεργατικά στις πίστες, με τον Kirby να πλαισιώνεται από τους King Dedede, Bandana Waddle-Dee και Metaknight. Προφανώς ο σαματάς με φίλους είναι ότι πιο διασκεδαστικό, αν και είναι μόνο local. Το δεύτερο είναι τα challenges που ξεκλειδώνετε όσο προχωράτε και μαζεύετε power spheres και μπορείτε να τα επισκεφτείτε μέσα στο σκάφος του Magolor. Τα περισσότερα είναι αρκετά εύκολα για να πάρετε χάλκινο ή ασημένιο μετάλλιο, αλλά σίγουρα θα σας «ταλαιπωρήσουν» αν στοχεύετε να τα ολοκληρώσετε 100%. Πολλά απαιτούν να τα βγάλετε με συγκεκριμένα abilities και σας απονέμεται το ανάλογο μετάλλιο ανάλογα με τα tokens που έχετε μαζέψει κατά την διάρκεια του κάθε challenge stage.

Το Magolor Epilogue είναι η μεγάλη προσθήκη στο remaster. Μετά το τέλος του κυρίως παιχνιδιού, εξιστορεί τί συμβαίνει στον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Ο Magolor έχει εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού απ’ ότι ο Kirby, κυρίως γιατί δεν βασίζεται σε copy abilities αλλά σε αναβάθμιση των δυνατοτήτων του. Όσο παίζετε μαζεύετε magic points, που χρησιμοποιούνται για να αναβαθμίσετε τις μαγικές του ικανότητες. Αποκτάτε νέες επιθέσεις και κινήσεις, ενώ μπορείτε να ενδυναμώσετε τις ήδη υπάρχουσες. O σκοπός σας είναι να μαζέψετε fruit fragmenrs από τα boss της διάστασης για να απελευθερώσετε το μεγάλο boss, ώστε να το ξυλοφορτώσετε και να το στείλετε στον αγύριστο.

Τέλος, έχουμε τα mini-games που ξεκλειδώνονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και τα επισκέπτεστε στο θεματικό πάρκο Merry Magoland. Στην αρχική έκδοση κάποια από αυτά ήταν μέσα στο Lor Starcutter μαζί με τα challenges. Εδώ έχουν τον δικό τους χώρο, με την μορφή ενός θεματικού πάρκου. Υπάρχουν μερικά παλιά αλλά και κάποια νέα που έχουν προστεθεί. Οι δραστηριότητές σας εντός των mini-games ποικίλλουν, όπως πχ να κάνετε σκοποβολή, το κλασικό mini-game όπου πρέπει να φάτε αυγά και όχι τις βόμβες που σας πετάει ο King Dedede, αυτό με το πιο γρήγορο πιστόλι, σαμουράι Kirby (το οποίο απαιτεί να πατάτε πολύ γρήγορα το Α και είναι ταυτόχρονα το μοναδικό online στοιχείο ολόκληρου του παιχνιδιού) και άλλα. Γενικότερα μην περιμένετε ενασχόληση για πάνω από μισάωρο, αλλά παίζοντας τα mini-games ξεκλειδώνετε μάσκες που μπορείτε να φορέσετε στους χαρακτήρες κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Οι μάσκες όχι μόνο προσφέρουν κλασικό fan service, αλλά και αλλάζουν τους ήχους του εκάστοτε χαρακτήρα.

Περνώντας στον τεχνικό τομέα, τα πράγματα είναι προφανώς πολύ καλύτερα σε σχέση με την αρχική έκδοση. Παρά την ηλικία του, το παιχνίδι είναι πολύ όμορφο καθώς κάνει εκτενή χρήση cel-shading. Υπάρχουν υψηλότερης ανάλυσης υφές παντού, λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσαν να φανούν στο Wii εξαιτίας του standard definition, και στοιχεία που εκμεταλλεύονται την δύναμη του Switch. Πχ όταν παίρνετε ένα super ability ο Kirby έχει νέο, πολύ πιο ζωντανό animation, όταν χρησιμοποιείτε τα super abilities οι άμοιροι εχθροί βρίσκονται κολλημένοι στην οθόνη από την δύναμη, ενώ υπάρχουν και ανανεωμένα εφέ δίνοντας στο παιχνίδι μια πινελιά ανανέωσης. Επίσης έχουν προστεθεί λεπτομέρειες όπως μικρές αλλαγές στο κινησιολόγιο του Kirby, πχ το ελαφρύ πιλάλημα στο περπάτημά του όταν παίρνετε το whip ability. Ο ήχος ήταν ήδη και παραμένει καλός. Μερικά μουσικά κομμάτια έχουν αντικατασταθεί με σκοπό να υπάρχουν περισσότερα throwbacks σε προηγούμενα παιχνίδια, αν και τα περισσότερα αγαπημένα είναι εδώ. Η φωνή του Kirby και τα εφέ που αφορούν τον χαρακτήρα του αλλάζουν με τις ανάλογες μάσκες, οπότε αυτές δεν είναι αποκλειστικά οπτικό ντεκόρ.

To Kirby’s Return to Dream Land Deluxe είναι ίσως ένα από τα πιο πλούσια σε περιεχόμενο παιχνίδια του Switch αυτή τη στιγμή. Στον πυρήνα του είναι αρκετά εύκολο, κάτι που το κάνει ιδανικό για νεότερους παίκτες ή όποιον ψάχνει μια πιο χαλαρή εμπειρία, αλλά οι προκλήσεις, τα mini-games και το Magolor Epilogue δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Αν αγαπάτε την ροζ δαιμονισμένη τσιχλόφουσκα, από εμένα είναι poyo.

Ανανεωμένα, πανέμορφα γραφικάΠολύ περιεχόμενο για όλα τα γούσταΤο Magolor EpilogueΤο βασικό μέρος του παιχνιδιού είναι αρκετά εύκολοΌχι online multiplayerΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:SwitchΑΝΑΠΤΥΞΗ:Hal LaboratoryΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα