Lego City Undercover: The Chase Begins Review

Το Lego City Undercover είναι ένας από τους τίτλους στους οποίους η Nintendo είχε εναποθέσει τις ελπίδες της για να πουλήσει Wii U αυτή την περίοδο. Το παιχνίδι, δυστυχώς, αν και ποιοτικό, αποδείχθηκε ότι δεν είναι ο μεσσίας που έψαχναν. Σειρά τώρα έχει το prequel Lego City Undercover: The Chase Begins, αυτή τη φορά για το 3DS, που πάει μια χαρά και δεν κρέμεται από τα... τουβλάκια των Lego

για πωλήσεις. Προσφέρει κάτι το διαφορετικό από το HD αδερφάκι του;

Όπως ανέφερα, έχουμε να κάνουμε με prequel. Στο Lego City Undercover βλέπουμε εξαρχής ότι ο Chase McCain έχει φύγει από τη Lego City και ότι ο Rex Fury είναι “παλιός του γνωστός”. Στο The Chase Begins ελέγχουμε έναν πολύ νεότερο Chase, που μόλις έχει ξεκινήσει να δουλεύει στο αστυνομικό τμήμα της Lego City και παρακολουθούμε τί συμβαίνει πριν τα γεγονότα του τίτλου του Wii U. Το καλό είναι ότι οι δύο ιστορίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και το The Chase Begins δεν φαίνεται να αποτελεί σκέψη της τελευταίας στιγμής για “γρήγορη αρπαχτή”, σε περίπτωση που ο βασικός τίτλος αποκτούσε ευρύ κοινό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ιστορία του είναι κάτι το ιδιαίτερο. Για αρχή, ας πούμε ότι το The Chase Begins αργεί να μπει στο “παρασύνθημα”. Μόνο οι tutorial αποστολές για τα τρία βασικά πράγματα που κάνει ο πρωταγωνιστής, δηλαδή επίθεση/άλμα/διάδραση, τρώνε αρκετό χρόνο.

Κατά τα άλλα, τα βασικά πράγματα που κάνετε στο παιχνίδι του Wii U, τα κάνετε και εδώ. Κοινώς, εξερευνείτε την πόλη και ολοκληρώνετε αποστολές που σας αναθέτουν οι ανώτεροι για να προχωρήσετε την ιστορία. Η Lego City είναι ανοιχτή και ίδια όπως στο Wii U, πράγμα που σας δίνει την χαρά της εξερεύνησης. Οι αποστολές διαδραματίζονται σε περιοχές της πόλης, η κάθε μία από τις οποίες βρίσκεται στο έλεος μιας διαφορετικής συμμορίας. Έτσι, έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα για την πρόοδο που κάνετε στο παιχνίδι. Οι μεταμφιέσεις και τα διάφορα collectables όπως τα super bricks, τα αμάξια και άλλα καλούδια, είναι επίσης αρκετά για να σας κρατήσουν απασχολημένους για αρκετό καιρό. Η κάτω οθόνη του 3DS χρησιμεύει για τον χάρτη και ενεργοποιεί τα διάφορα μπλιμπλίκια που έχει μαζί του ο Chase, λειτουργώντας ακριβώς όπως η οθόνη του Wii U Gamepad. Υπάρχουν επίσης περιπτώσεις όπου πρέπει να χρησιμοποιήσετε το γυροσκόπιο του 3DS, όπως το βιονικό αυτί που σας επιτρέπει να ακούτε συζητήσεις από μακριά.

Καλά μου έλεγε η μάνα μου να αφήσω την αστυνομία και να αρχίσω να καλλιεργώ μπάμιες...

Δυστυχώς όλα αυτά έρχονται με θυσίες, ώστε ένα τέτοιο open-world παιχνίδι να τρέξει στο 3DS. Θυσίες οι οποίες αφαιρούν αρκετά χαρακτηριστικά από το παιχνίδι. Πρώτα απ' όλα, το loading μεταξύ περιοχών παίρνει υπερβολική ώρα, πράγμα που κάνει την μετακίνηση βαρετή αγγαρεία. Δυστυχώς το ίδιο μακροσκελές loading υπάρχει και όταν μπαινοβγαίνετε σε κτίρια, κάτι που σχεδόν σας κάνει να το αποφεύγετε όσο περισσότερο γίνεται. Άλλα τεχνικά προβλήματα είναι ο συχνός “λόξυγγας” στο frame rate, το περιορισμένο animation και μερικά μικρά bugs και παραχωρήσεις στην ποιότητα των γραφικών. Για να γίνουν τα πράγματα ακόμα πιο λυπηρά στο θέμα των θυσιών, το draw distance έχει μειωθεί αρκετά και ένα γκρι πέπλο καλύπτει τα πάντα σε απόσταση λίγων μέτρων γύρω από τον χαρακτήρα σας και συχνά κτίρια και αντικείμενα εμφανίζονται από το πουθενά μπροστά σας.

Το Chase Begins διατηρεί λίγο-πολύ το οπτικό στίγμα του μεγάλου αδερφού του. Είναι η ίδια μηχανή γραφικών, με τις παραχωρήσεις που ανέφερα παραπάνω, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εντελώς άσχημο ή unplayable. Δυστυχώς το animation είναι περιορισμένο μέσα στο παιχνίδι και εμφανίζεται μόνο σε ελάχιστες cutscenes. Επίσης, τα superbuilds και άλλα συμβάντα γίνονται σε pre-rended βίντεο για να εμφανιστούν στο παιχνίδι. Όλα έχουν υποβαθμιστεί για χάρη του 3DS. Το 3D του παιχνιδιού δεν είναι το πιο όμορφο που έχετε δει. Είναι “ήπιο”, αλλά δεν προσθέτει κάτι στην εμπειρία. Ίσα ίσα που το frame rate πέφτει αισθητά όταν το 3D είναι ανοικτό, οπότε μάλλον θα θέλετε να το αποφύγετε.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις του Assasin's Creed 3, είναι συμπτωματική.

Παραχωρήσεις έχουν γίνει και στον ήχο για χάρη του 3DS. Το καταπληκτικό voice-over του τίτλου του Wii U, εδώ δεν υφίσταται παρά μόνο σε λίγες cutscenes και οι εξηγήσεις των αποστολών και οι διάλογοι γίνονται μέσα από κείμενο. Δυστυχώς ούτε τα αστεία είναι τόσο καλογραμμένα και το γεγονός ότι τα διαβάζετε και τα επεξεργάζεστε λίγο περισσότερο στο μυαλό, αφαιρεί κάτι από τη δύναμη της κωμωδίας. Είναι σαν να διαβάζετε κείμενα stand-up comedy πριν δείτε τον ηθοποιό. Ελαφρώς τραγικό. Κατά τα άλλα, οι ικανοποιητικοί ήχοι της πόλης επιστρέφουν για να δώσουν ζωή στη Lego City (άσχετα αν η πόλη κρύβεται από ένα πέπλο ομίχλης λόγω του ανάπηρου draw distance).

Αν και αστυνομικός, καλά τα πάει και με τις διαρρήξεις.

Εν τέλει, το Lego City Undercover: The Chase Begins, σκοντάφτει πάνω στην ίδια του τη φιλοδοξία να προσφέρει έναν ανοικτό κόσμο με τα φόντα του Wii U στο 3DS. Ως ένα σημείο διατηρεί τον κορμό του πρώτου παιχνιδιού και παίζεται ευχάριστα. Όμως το φορητό είναι φορητό και έχει τους περιορισμούς του. Ενώ άλλοι developers επιλέγουν πιο έξυπνες σχεδιαστικές λύσεις για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη δύναμης, η TT Games βάζει τρικλοποδιά στον εαυτό της. Ευτυχώς που το 3DS δεν χρειάζεται το Lego City Undercover: The Chase Begins, καθώς έχει πολλά άλλα κορυφαία παιχνίδια.

Διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το πνεύμα του πρώτου παιχνιδιούOpen-world σε φορητόΠολλές αποστολές και collectablesDraw distance και άλλες παραχωρήσεις στα γραφικάLoadingΤα αστεία δεν είναι και τόσο... αστείαΈλλειψη voice-overΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:3DSΑΝΑΠΤΥΞΗ:TT Games FusionΕΚΔΟΣΗ:NintendoΔΙΑΘΕΣΗ:NortecΕΙΔΟΣ:Open-world action adventureΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://legocity3ds.nintendo.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:26/4/2013PEGI:7

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα