Mario Party 9 review

Εντάξει ρε Mario, το καταλάβαμε ότι είσαι μέσα σ’ όλα. Παίζεις τένις, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, τρέχεις σε αγώνες ταχύτητας και κατατροπώνεις τον Bowser σε δύο αλλά και τρεις διαστάσεις. Είναι ανάγκη να κάνεις και Party; Για να γιορτάσεις τι; Το ότι κερδίζεις σε όλα τα αθλήματα που παίζεις; Τι περίμενες, αφού αντίπαλοι σου είναι χοντροί, γυναίκες, φυτά, ζώα ή ο κουλός αδερφός σου! Ή γλεντάς το γεγονός ότι ένα παιχνίδι Mario Party είναι

μέσα στα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του Wii για το 2012 (άουτς);

Τα Mario Party είναι “επιτραπέζια” παιχνίδια που αποτελούνται κυρίως από mini-games. Για όποιον δεν ξέρει τι σημαίνει επιτραπέζιο παιχνίδι: οι παίκτες ρίχνουν εναλλάξ το ζάρι και προχωρούν τα ανάλογα τετράγωνα και σε όποιο πέσουν θα λουστούν τις συνέπειες (στο επόμενο review θα μάθουμε τι είναι το τάβλι). Στο Mario Party 9 έχουμε 80 mini-games (ουάου) που μπορούν να χαρακτηριστούν από εμπνευσμένα έως βαρετά. Έως και τέσσερις παίκτες διαλέγουν χαρακτήρα από την παρέα του Mario (Peach, Luigi, Wario, Daisy, Yoshi κ.α.), χωρίς να επηρεάζει το παιχνίδι πάρα μόνο την εμφάνιση και τις φωνές (α, επίσης οι κοντοί χαρακτήρες όπως ο Τoad παίζουν με… σκαμνάκι) διαλέγουν και μια από τις διαθέσιμες πίστες και ξεκινούν να διανύουν τετράγωνα.

Στο Mario Party 9 όλοι οι παίκτες κινούνται ταυτόχρονα στην πίστα, αφού βρίσκονται όλοι μαζί πάνω σ’ ένα όχημα και ρίχνουν το ζάρι διαδοχικά. Όποιος έχει ρίξει το ζάρι καρπώνεται τα αποτελέσματα της σειράς του, αλλά οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν από το τετράγωνο που σταμάτησε. Σκοπός μας σε κάθε πίστα είναι να μαζέψουμε περισσότερα αστεράκια (mini stars) από τους αντιπάλους μας για να κερδίσουμε. Αστεράκια βρίσκουμε είτε τυχαία πάνω σε κάποιο τετράγωνο ή κερδίζοντας κάποιο mini-game. Στις πίστες επίσης κυκλοφορούν ανέμελα και τα “αζτεράκια” (mini ztars τα λέει το παιχνίδι), που μειώνουν το σκορ μας αν πέσουμε πάνω τους.

Κοιτά μπροστά ρε, θα τρακάρουμε.

Η δομή του παιχνιδιού είναι παρόμοια με των platformer Mario. Στην μέση της πίστας έχουμε το mini-boss και στο τέλος το κυρίως αφεντικό -όπου οι παίκτες συνεργάζονται- και ενδιάμεσα αυτών τετράγωνα με mini-games. Μετά την ολοκλήρωση κάθε πίστας μας δίνονται Party Points με τα οποία μπορούμε να ξεκλειδώσουμε έξτρα περιεχόμενο από το museum όπως οχήματα, πίστες κ.α. Τα mini-games είναι ως επί το πλείστον διασκεδαστικά, ενώ μερικά είναι τόσο χαζά που γίνονται ακόμα πιο διασκεδαστικά! Όλα είναι διαθέσιμα και μεμονωμένα, ώστε να έχουμε πρόσβαση όποια στιγμή θέλουμε χωρίς να παίξουμε το κυρίως παιχνίδι.

Για εσάς που οι φίλοι σας όλοι εδώ και χρόνια ζευγάρια γίναν, φτιάξαν σπίτια, υπάρχει το solo mode. Εδώ υπάρχει και ιστορία (και καλά, επειδή έχει cutscenes): o Bowser έκλεψε όλα τ’ αστέρια τ’ ουρανού και εμείς πρέπει να τα πάρουμε πίσω. Σε αυτό το mode παίζουμε όλες τις πίστες με την σειρά, με αντίπαλο την AI και τους ίδιους κανόνες που ισχύουν στο Party Mode. Πολλές οι οδηγίες από τον μανιταράκι, που θέλει να βοηθήσει εξηγώντας μας το

Keywords
Τυχαία Θέματα