Minecraft: Xbox 360 Edition Review

Υπάρχει κάποιος που δεν έχει ακούσει έστω για το Minecraft; Το indie game που μοσχοπουλήθηκε πριν ακόμα βγει επίσημα, μεγάλωσε μαζί με την βάση χρηστών του και τώρα απολαμβάνει μια ιδιότυπη δική του κορυφή. Αυτός ο μοναδικός -από πολλές απόψεις- τίτλος, έφτασε επιτέλους στο Χbox 360. Είναι όμως το σκάψιμο και οι κατασκευές το ίδιο απολαυστικά όπως στο PC;

Αν δεν ξέρετε τι είναι το Minecraft, επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω. Το Minecraft

είναι ένα sandbox παιχνίδι, όπου έχετε όλη την ελευθερία να κάνετε ότι σας φωτίσει ο Θεός, σε έναν κόσμο που όλα αποτελούνται από κύβους. Εξου και τα απέραντα λιβάδια και βουνά που μοιάζουν σαν να βγήκαν από κάποιο κακό παιχνίδι του Net Yaroze (που το θυμήθηκα τώρα αυτό;). Το κάθε κυβάκι αντιπροσωπεύει ένα υλικό του πραγματικού κόσμου. Στοιχεία όπως πέτρα, ξύλο, χώμα, μέταλλο, άμμος, όλα εμφανίζονται με την μορφή τετραγώνων και ο παίκτης τα κάνει mine (τα σπάει δηλαδή) για να μαζέψει τα υλικά. Έπειτα μπορεί να κάνει crafting, δηλαδή να φτιάχνει πράγματα με συνδυασμούς υλικών όπως εργαλεία, σανίδες, πυρσούς κλπ. Όπως και στη φύση, κάποια υλικά είναι πιο σπάνια (π.χ. χρυσός, διαμάντια) ενώ μερικά άλλα χρειάζονται ειδικά εργαλεία (τσεκούρι για ξύλο, αξίνα για πέτρα, φτυάρι για άμμο). Τα πράγματα που μπορεί να φτιάξει ο παίκτης ποικίλουν από τα πολύ απλά όπως σανίδες και κοντάρια, μέχρι περίπλοκα όπως αμαξίδια που κινούνται σε ράγες ή μηχανισμούς που πετάνε αυτόματα βέλη.

Φυσικά, όπως ο πραγματικός κόσμος, έτσι και ο κόσμος του Minecraft έχει και αυτός τους κινδύνους του. Υπάρχει ημέρα, αλλά και νύχτα, όπου τα πράγματα αγριεύουν, αφού γεμίζει ο τόπος αράχνες, ζόμπι, σκελετούς με τόξα και τα creepers είναι λίγο πιο δραστήρια από το κανονικό. Πρέπει λοιπόν να φτιάξετε το σπίτι σας και να μείνετε εκεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού ο θάνατος ισοδυναμεί με χάσιμο όλων των αντικειμένων που έχετε μαζέψει.

E, αρνί! Τι κάνεις εκεί; Φύγε απο το νερό γρήγορα!

Από εκεί και πέρα επιλέγετε την περιπέτειά σας: Θέλετε να γίνετε σπηλαιολόγος; Ο κόσμος του Minecraft που δημιουργείται εντελώς τυχαία, έχει άπειρες σπηλιές για εξερεύνηση. Θέλετε να γίνετε αρχιτέκτονας; Μπορείτε να μαζέψετε όλα τα υλικά και να κάνετε μοναδικές δημιουργίες από γυαλί, πέτρα ή τούβλα. Θέλετε να γίνετε ταξιδιώτης του κόσμου; Ο κόσμος του Minecraft καλύπτει πολλά ψηφιακά τετραγωνικά μίλια και σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι που δεν έχετε δει μέχρι τώρα. Θέλετε να γίνετε ο Scrooge McDuck στο Klondike; Ξεκινήστε να σκάβετε μέχρι να πιάσετε την καλή. Είναι πραγματικά στο χέρι σας χέρι να ακολουθήσετε τη δική σας περιπέτεια, και γι αυτό το παιχνίδι αγαπήθηκε τόσο πολύ εξαρχής.

Στο Xbox 360, oι δημιουργοί μάλλον ηθελημένα δεν μετέφεραν την τελευταία έκδοση του PC. Αντ’ αυτού μετέφεραν την τελευταία μεγαλύτερη beta που είχε βγει (και αγαπηθεί περισσότερο), άσχετα αν δεν εμφανίζεται πουθενά η λέξη “beta”. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει adventure mode, XP orbs και διάφορα τέτοια. Είστε εσείς, η φύση και ότι σας κα

Keywords
Τυχαία Θέματα