Pandora’s Tower Review

Ένα αγόρι, ένα κορίτσι, ένας πλατωνικός έρωτας, μερικά πλοκάμια, μια γριά που έχει παντρευτεί το αυγό της και δεκατρείς πύργοι γεμάτοι με τέρατα και μυστήριο, συνθέτουν το Pandora’s Tower! Τι; Ναι το ξέρω ότι φωνάζει Ιαπωνία από μακριά (το άκουσα κι εγώ). Όμως ας μην είμαστε προκατειλημμένοι, τα πλοκάμια άλλωστε τα έχει η κοπέλα!

Η ιστορία συνοπτικά: σε μια κοπελιά, την Elena, που τραγουδάει παραδοσιακά γιαπωνέζικα της τάβλας σε ένα πανηγύρι,

εμφανίζεται ένα φωσφοριζέ tribal τατουάζ στην πλάτη και μεταμορφώνεται σιγά σιγά σε τέρας με πλοκάμια (ρε κόλλημα με τα tentacles οι Ιάπωνες). Ένας ξανθός νεαρός, ο Aeron, που είναι και το ειδύλλιον, θέλει να τη σώσει. Έτσι μια κοντή μαύρη γριά, η Mavda, που κουβαλάει στην πλάτη της ένα τεράστιο αυγό που έχει ένα γυμνό κρανίο για κεφάλι και που το παρουσιάζει ως άντρα της, του λέει ότι για να σωθεί η καλλιτέχνιδα πρέπει να της δώσει να φάει το τσιτσί από τα τέρατα που κρύβονται μέσα στους δεκατρείς πύργους για να ξεκουμπιστεί η κατάρα. Έλα όμως που η τραγουδιάρα είναι χορτοφάγος και έλα που και οι δυο τους είναι από φυλές που μισιούνται θανάσιμα και βρίσκονται συνεχώς σε πόλεμο και έλα που αν δεν φάει τα κρέατα η τσούπα γίνεται σαν ξώγαμο του Φρανκενστάιν με τον Κθούλου.

Δεν σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία; Ένας νεαρός θέλει να σώσει το έτερον ήμισυ, θυσιάζοντας “άκακα” πλάσματα, σύμφωνα με εντολές που παίρνει από μια αμφιβόλου προελεύσεως πηγή; Ακριβώς! Ίδιο με το χιλιοστό εκατοστό όγδοο επεισόδιο από τα Ατίθασα Νιάτα! Εντάξει, θυμίζει λίγο και το Shadow of the Colossus, ειδικά στην περίπτωση των τεράτων που δεν μας έκαναν τίποτα και σιγά σιγά μαθαίνοντας την ιστορία τους μπορεί και να τα λυπηθούμε που τα σκοτώνουμε για την ατάλαντη.

Μια γριά μονοδοντού άντρα γύρευε παντού.

Το Pandora’s Tower είναι action JRPG, το οποίο λαμβάνει χώρα σε κάποιο κάστρο που χωρίζεται σε ξεχωριστούς πύργους, που επισκεπτόμαστε γραμμικά. Σε κάθε πύργο πρέπει να λύσουμε διάφορους γρίφους και να εξουδετερώσουμε εχθρούς προσπαθώντας να φτάσουμε στον εκάστοτε αρχηγό για να τον αποτελειώσουμε και να επιστρέψουμε στον αύλειο χώρο του κάστρου -Observatory- όπου μας περιμένει η καταραμένη με την γριά για να της δώσουμε το κρέας και να ξεκινήσουμε για τον επόμενο πύργο. Το παιχνίδι έχει real-time μάχες όπου χρησιμοποιούμε διαφόρων ειδών σπαθιά (το default ή αυτά που βρίσκουμε κατά την διάρκεια της περιπέτειας) και μια αλυσίδα με ένα δόρυ στην άκρη (σαν αυτή του Scorpion). Η αλυσίδα είναι το clue του παιχνιδιού, αφού, εκτός από την αναγκαιότητά της σε μάχες, τη χρησιμοποιούμε και για την περιήγηση μας στο κάστρο ή να τραβήξουμε μοχλούς, να αλυσοδέσουμε εχθρούς και να τους σαπίσουμε στο ξύλο (kinky) κ.α.

Στους πύργους μαζεύουμε διάφορα αντικείμενα και χρήματα, είτε σκοτώνοντας εχθρούς ή διαλύοντας κουτιά. Τα χρήματα ή τα αντικείμενα μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να αναβαθμίσουμε τα όπλα μας, να τα συνδυάσουμε για να φτιάξουμε χρήσιμα φίλτρα ή να τα πουλήσουμε στην γριά για να

Keywords
Τυχαία Θέματα