Past Cure Preview

To επερχόμενο Past Cure της ανεξάρτητης Phantom 8 Studio, είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ δράσης τρίτου προσώπου, εμπνευσμένο από την ταινία επιστημονικής φαντασίας Inception, όπου ένας κλέφτης έχει την ικανότητα να κλέβει μυστικά μέσα από τα όνειρα των άλλων.

Μετά από χρόνια πειραμάτων επάνω του σε κάποια μυστική φυλακή στην Ευρώπη, ο Ian αποκτά μεταφυσικές ικανότητες, όπως τη χειραγώγηση της σκέψης και την τηλεκίνηση.

Ωστόσο, κάθε φορά που χρησιμοποιεί κάποια ικανότητα επηρεάζεται ψυχολογικά και χάνει τα λογικά του. Ευτυχώς, έχει μαζί του τα κατάλληλα φάρμακα που τον επαναφέρουν στην πραγματικότητα. Θα καταφέρει να κατατροπώσει εκείνους που τον πρόδωσαν, φέρνοντάς τον σε αυτή την κατάσταση, ή θα οδηγηθεί στην τρέλα; Η ιστορία ξεκινάει κάπως απότομα, με τον Ian να σας λέει πολλά από αυτά που έγιναν στο παρελθόν, αντί να τα βλέπετε με τα μάτια σας ή μέσα από την εξέλιξη του παιχνιδιού. Ο χειρισμός γίνεται είτε με ποντίκι/πληκτρολόγιο είτε με controller, με ικανοποιητική ανταπόκριση και στις δύο περιπτώσεις.

Αναμέτρηση στο πάρκινγκ.

Το Past Cure είναι χωρισμένο σε επίπεδα, με το καθένα να έχει διαφορετική προσέγγιση. Σε κάποια ζείτε τους εφιάλτες του Ian, πυροβολώντας επιθετικές κούκλες βιτρίνας ή ενεργοποιώντας διακόπτες μέσα σε γκρίζους και σκοτεινούς διαδρόμους, ενώ σε άλλα επανέρχεστε στην πραγματικότητα, σκοτώνοντας μυστικούς πράκτορες με stealth επιθέσεις α λα Hitman και απενεργοποιώντας κάμερες. Μεταξύ των επιπέδων ο Ian ξυπνάει στο σπίτι του αδερφού του, Markus, δίνοντάς σας την ευκαιρία να εξερευνήσετε το σπίτι για στοιχεία που έχουν να κάνουν με το παρελθόν του πρωταγωνιστή και να εξασκηθείτε στη σκοποβολή και την πάλη.

Οι μεταφυσικές ικανότητες του Ian δίνουν ποικιλία στο gameplay. Με το astral projection έχετε μια εξωσωματική εμπειρία, όπου πετάτε τριγύρω σαν πνεύμα (με τρόπο όμοιο με του Beyond: Two Souls), ώστε να φτάσετε απομακρυσμένες περιοχές και διακόπτες. Επίσης, επιβραδύνετε το χρόνο, τόσο για να στοχεύσετε τους εχθρούς ευκολότερα στο κεφάλι όσο και για να ξεγλιστρήσετε από εχθρούς ή να διασχίσετε γέφυρες πριν αυτές διαλυθούν. Η χρήση των ικανοτήτων εξαντλεί την ψυχική υγεία του πρωταγωνιστή, που αναπληρώνεται με φάρμακα, όπως και το health bar, που αναπληρώνεται με ένεση αδρεναλίνης.

Μεταξύ πραγματικότητας και παραισθήσεων.

Τα γραφικά είναι λιτά και αξιοπρεπή για indie τίτλο, με τη Phantom 8 Studio να δουλεύει ακόμα πάνω σε βελτιώσεις. Ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι απλός - κινείστε προς μία κατεύθυνση και το τί πρέπει να κάνετε είναι πάντα ξεκάθαρο. Κάθε φορά που σκοτώνεστε, επιστρέφετε στο τελευταίο checkpoint και μπορείτε να προσπεράσετε τα επαναλαμβανόμενα cutscenes χωρίς προβλήματα. Κάποια θέματα, όπως το ότι ο Ian περπατάει πολύ αργά χωρίς λόγο σε ορισμένα σημεία ή το ότι οι υπότιτλοι δεν είναι σταθεροί, αναμένουμε/ελπίζουμε να έχουν διορθωθεί στην τελική έκδοση. Η διακριτική μουσική υπόκρουση με πιάνο σας ακολουθεί σε κάθε επίπεδο και ταιριάζει με το μελαγχολικό κλίμα του παιχνιδιού. Προβλήματα όπως το ότι η μουσική είναι δυνατότερη από τους διαλόγους, με τις νότες του πιάνου μερικές φορές να καλύπτουν τα όσα λέει ο Ian, επίσης λογικά θα διορθωθούν στην τελική έκδοση.

Το Past Cure διαθέτει εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, κάνοντας αναφορά σε προγράμματα ελέγχου της σκέψης, όπως το MKUltra και σε μυστικές απαγωγές. Προσφέρει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό shooting, sneaking και platform-οειδών γρίφων που μπορεί να μην βοηθούν πάντα στην ομαλή εξέλιξη της πλοκής, αλλά προσφέρουν μια παικτική ποικιλία που δεν βλέπουμε συχνά. Η preview έκδοση που δοκίμασα κράτησε περίπου τρεις ώρες, με τη συνολική διάρκεια του παιχνιδιού να υποτίθεται πως είναι περίπου 9-10 ώρες. Εν αναμονή του τελικού αποτελέσματος.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Phantom 8 StudioΕΚΔΟΣΗ:Phantom 8 StudioΔΙΑΘΕΣΗ:-ΕΙΔΟΣ:ActionΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://phantom8.studio/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:2/2/2018PEGI:-

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα