Pokémon Black/White 2 Review

Νέα παιχνίδια Pokemon λοιπόν. Η Nintendo δεν πτοείται από τίποτα – και γιατί να πτοηθεί άλλωστε; Τα Pokemon εξακολουθούν να πουλάνε και να τυπώνουν χρήμα για τη Ninty, και από τη στιγμή που είναι διασκεδαστικά και ποιοτικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος διαμαρτυρίας. Mήπως όμως αυτή τη φορά τα παράπονα έχουν κάποια βάση; Πρώτη φορά η Nintendo

επιλέγει να βαφτίσει τα παιχνίδια της άμεσα sequel των προηγουμένων. Γιατί αυτή η αλλαγή στη στρατηγική της εταιρείας;

Εν τάχει τα βασικά. Είστε επίδοξος εκπαιδευτής pokemon, που σημαίνει πως θέλετε να φτάσετε στην κορυφή, κατακτώντας το τοπικό πρωτάθλημα, ή πως θέλετε να συμπληρώσετε το Pokedex, μία φοβερή gadget-ιά που καταγράφει όλα τα pokemon που υπάρχουν. Ή και τα δύο. Στην πορεία σας προς το στόχο, συναντάτε άλλους εκπαιδευτές που προκαλείτε σε μάχη, άγρια pokemon που μπορείτε να πιάσετε στις pokeball, οκτώ αρχηγούς που αν τους νικήσετε σας δίνουν εμβλήματα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο προς το τοπικό πρωτάθλημα, που απαρτίζεται από πέντε “uber” εκπαιδευτές. Και φυσικά υπάρχει μια ομάδα από κακούς ανθρώπους που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο, χρησιμοποιώντας τα pokemon, ονόματι Team Plasma.

Ναι, η Team Plasma εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά όχι όπως τη θυμόμαστε από τα Black και White. Από την πολύ ενδιαφέρουσα οπτική γωνία που είδαμε την ομάδα στα Black και White (και όλα αυτά τα ιδεολογικά περί διαφορετικών κόσμων για τα pokemon και τους ανθρώπους), η οργάνωση έχει ξεπέσει -αφού άλλαξε και αρχηγό- στο να θέλει απλά να είναι κακιασμένη και να θέλει να ξεπαστρέψει την ανθρωπότητα. Δεν υπάρχουν οι ενδιαφέροντες διάλογοι με το N, ούτε η τολμηρή ο-σκοπός-αγιάζει-τα-μέσα προσέγγιση. Για κάποιο λόγο που κανείς δεν ξέρει, η Game Freak αποφάσισε να χαμηλώσει λίγο τους τόνους στα Black/White 2, γεγονός που είναι, αν μη τι άλλο, απογοητευτικό.

Στο World Tournament πολεμάτε διάφορους γνώριμους από το παρελθόν.

Κάτι που γενικά ισχύει και σε όλη τη διάρκεια των νέων παιχνιδιών. Προφανώς, στις “τρίτες κασέτες” (όπως συνήθιζα να λέω μέχρι τώρα) ποτέ δεν είδαμε κάποια ριζοσπαστική αλλαγή – μόνο που αυτή τη φορά περιμέναμε έστω κάτι να αλλάξει, εφόσον κυκλοφορεί δίδυμο και όχι μονή έκδοση. Όπως και να’χει το θέμα, η περιοχή Unova πλέον έχει διαφοροποιηθεί ελαφρώς γεωγραφικά, καθώς άλλες περιοχές έχουν αποκλειστεί και κάποιες άλλες έχουν μορφοποιηθεί διαφορετικά, λόγω του παγετώνα που καλύπτει τον μισό χάρτη. Οι εποχές εξακολουθούν να υπάρχουν, με κάθε εποχή να αλλάζει και με την αλλαγή του μήνα σε πραγματικό χρόνο (δηλαδή ένας μήνας ισούται με τη διάρκεια της μίας εποχής), και ενώ οι προσθήκες που προσφέρουν στο gameplay είναι σχεδόν ανεπαίσθητες, αποτελούν ένα ενδιαφέρον στοιχείο που περιμένω να αξιοποιηθεί περισσότερο στο μέλλον.

Από εκεί και πέρα, οι καθιερωμένες προσθήκες που όλοι περιμέναμε από τους νέους τίτλους δηλώνουν παρούσες, με κύρια την ύπαρξη πια του Pokemon World Tournament, την αντίστοιχη έκδοση των Battle Tower/Battle Frontier των προηγούμενων παιχνιδι

Keywords
Τυχαία Θέματα