Sly Cooper: Thieves in Time Review

Ο Sly Cooper και η συμμορία του αλλάζουν developers και επιστρέφουν δριμύτεροι μετά από απουσία χρόνων. Μετά τη Sly Trilogy, η Sanzaru Games τώρα μας δίνει το νέο παιχνίδι της αγαπημένης σειράς, παραμένοντας πιστή στις παραδόσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε αυτή τη γενιά τα platformers παραγκωνίστηκαν, αντίθετα με την προηγούμενη όπου ακόμη και η Microsoft προσπαθούσε να βγάλει πλατφορμιές της προκοπής! Στην

προηγούμενη γενιά λοιπόν όπου το PS2 θριάμβευσε, οι τρεις βασικές σειρές της Sony ήταν platformers και μία εξ αυτών ήταν και η τριλογία Sly Cooper. Τώρα ο Sly, αφού είδε με την HD συλλογή ότι ακόμα περνάει η μπογιά του, ξαναμπαίνει στο PlayStation μας (αυτή τη φορά στο PS3) για να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές.

Στο Sly Cooper: Thieves in Time ο Sly έχοντας αμνησία ζει με την Carmelita μια φιλήσυχη ζωή, μακριά από ληστείες και κακές παρέες. Όλα όμως ανατρέπονται όταν οι φίλοι του Bentley και Murray επιστρέφουν και μαζί ανακαλύπτουν ότι οι σελίδες του βιβλίου Thievius Raccoonus σιγά σιγά εξαφανίζονται, βάζοντας σε κίνδυνο το μέλλον του Sly. Μαζί λοιπόν αποφασίζουν να ταξιδέψουν στον χρόνο, μέσω μιας χρονομηχανής που εφηύρε ο Bentley, και να ανακαλύψουν τον υπαίτιο. Από την αρχαία Ιαπωνία μέχρι την άγρια δύση και τη βικτωριανή Αγγλία, συναντούν τους προγόνους του Sly και τους βοηθούν να βγουν από δύσκολες καταστάσεις ανακαλύπτοντας στην πορεία την πλεκτάνη που βάζει σε κίνδυνο τον ήρωά μας.

Το Sly Cooper: Thieves in Time είναι ένα platformer με απλοϊκές δόσεις stealth. Βαδίζει στα βήματα των προκατόχων του χωρίς να παρεκκλίνει και σας δίνει μια αυθεντική εμπειρία Sly όπως την ζήσατε στις εποχές του PS2. Χειρίζεστε τον Sly Cooper, ένα ρακούν που έχει το πάτημα γάτας και το χέρι του είναι ελαφρύ σαν πούπουλο, για να μπορεί να το βάζει ανενόχλητος σε ανυποψίαστες τσέπες χωρίς να τον παίρνουν χαμπάρι. Εκτός του Sly κατά την διάρκεια του παιχνιδιού ελέγχετε και τους συνεργούς του ήρωα, τον Bentley και τον Murray, οι οποίοι έχουν το δικό τους ρεπερτόριο κινήσεων, με λιγότερη έμφαση στο stealth. O Murray εστιάζοντας στο ξύλο και ο Bentley με τα γκατζετάκια του, αλλάζουν λίγο τον τρόπο του παιχνιδιού χωρίς όμως να το κάνουν κι αγνώριστο. Σε κάθε εποχή που μεταβαίνετε σας δίνεται η δυνατότητα να χειριστείτε και τον εκάστοτε πρόγονο του Sly, που συνήθως έχει το ίδιο ρεπερτόριο κινήσεων με τον πρωταγωνιστή συν κάποια έξτρα δυνατότητα.

Back to the future...

Νέα προσθήκη στη σειρά είναι τα κοστούμια που φοράει σε διάφορες πίστες ο Sly, που του δίνουν ξεχωριστές ικανότητες αλλά και τη δυνατότητα να περνάει απαρατήρητος. Φυσικά επιστρέφουν τα collectibles όπως μπουκάλια και μάσκες. Στο ThiefNet, με τα χρήματα που μαζεύετε από τις πίστες μπορείτε να αγοράζετε νέες δυνατότητες για τους ήρωες. Αρκετά και τα mini-games όπως twin-stick shooterάκια, rhythm games, ακόμη παιχνίδια που χρειάζονται το Sixaxis (γκρρρ).

Όμορφα τα cell shaded γραφικά του Sly Cooper: Thieves in Time, χωρίς να διαφέρουν και πολύ από την τριλογία που κυκλοφόρησε σε HD. Τα περιβάλλοντα είναι ζωντανά και πλούσια σε κινήσεις και χρώματα όπως και οι χαρακτήρες. Οι cutscenes όταν δεν έχουν in-game γραφικά είναι animated και είναι χάρμα οφθαλμών. Με το χιούμορ διάχυτο και έτσι όπως δίνονται οι πίστες σε στιλ επεισοδίων, είναι σαν να παρακολουθείτε κυριακάτικα κινούμενα σχέδια. Η πλήρης μετάφραση και μεταγλώττιση του παιχνιδιού στα ελληνικά είναι άριστη και δεν ξενίζει καθόλου. Σ' αυτό βοηθάει το ότι πρόκειται για καρτουνίστικο παιχνίδι και σαν Έλληνες έχουμε συνηθίσει να μεταγλωττίζονται συνήθως κινούμενα σχέδια, οπότε όλα ακούγονται φυσικά. Οι φωνές ταιριάζουν στους χαρακτήρες και θυμίζουν πολύ τις αγγλικές. Η μουσική βαδίζει, μαζί με το υπόλοιπο παιχνίδι, στα χνάρια των προκατόχων του, με υπερβολικά ηχητικά εφέ και με ήχους καταδίωξης να εναλλάσσονται.

Ο χειρισμός είναι ίδιος με αυτόν των προηγούμενων τίτλων, με το Χ για άλμα, το τετράγωνο για επίθεση και τον κύκλο για αλληλεπίδραση με το περιβάλλον. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα από τότε που αφήσατε το DualShock 2 απ' τα χέρια μας. Το Thieves in Time δεν προσφέρει μεγάλη πρόκληση ούτε στο platforming αλλά πολύ λιγότερο στο stealth, το οποίο είναι υποτυπώδες. Η ευκολία έγκειται στο γεγονός ότι δεν σας δίνονται και πολλές δυνατότητες για αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού και έτσι έχοντας έναν προκαθορισμένο δρόμο μπροστά σας όλα έρχονται φυσικά χωρίς πολλή σκέψη και προσπάθεια. Στα αρνητικά του τίτλου καταλογίζονται επίσης το αρκετό loading αλλά και η μερικές φορές εκνευριστική κάμερα που όταν στριμώχνεται κάνει διάφορα τσαλίμια ή κολλάει εντελώς.

Κονίτσιουα και σαγιονάρα. Αυτά ξέρω από Ιαπωνικά. Α, ξέρω και το χένταϊ!

Το Sly Cooper: Thieves in Time απευθύνεται στους νοσταλγούς της πολυαγαπημένης αυτής σειράς. Δεν προσφέρει κάτι νέο και ακόμη και αν έβγαινε επτά χρόνια πριν στο PS2 κάνεις δεν θα έκανε λόγο για επανάσταση. Η μεταγλώττισή του στα ελληνικά και ο χαμηλός βαθμός δυσκολίας το καθιστούν ιδανικό παιχνίδι για τις μικρότερες ηλικίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι δεν μπορούν να το απολαύσουν.

Ο Sly όπως τον γνωρίσαμεΠλήρης ελληνική μεταγλώττιση-μετάφρασηΠροσβάσιμοΥπερβολικά απλό μερικές φορέςΔεν διαφέρει και πολύ από τους προκατόχους τουΑρκετό loading και ξεροκέφαλη κάμεραΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS3, PS VitaΑΝΑΠΤΥΞΗ:Sanzaru GamesΕΚΔΟΣΗ:SonyΔΙΑΘΕΣΗ:Sony HellasΕΙΔΟΣ:PlatformerΠΑΙΚΤΕΣ:Single-player, τοπικό multiplayerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://slycooper.playstation.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:28/3/2013PEGI:7

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα