South Park: The Fractured But Whole

Το South Park: The Stick of Truth πάντρεψε τον κόσμο του South Park με τον κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών, προσφέροντας μια άκρως σατυρική και απολαυστική RPG εμπειρία. Το South Park: The Fractured But Whole έρχεται

να συνεχίσει και να επεκτείνει την επιτυχημένη συνταγή του προκατόχου του, δίνοντας μια άλλη κατεύθυνση στην ιστορία και προσπαθώντας να βελτιώσει το gameplay.

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι κυρίαρχη θέση κατέχει η ιστορία και το αν η αυθεντικότητα και η αισθητική της σειράς παραμένει άθικτη. Με μια φράση, είναι να σα να βρίσκεστε σε ένα διαδραστικό επεισόδιο South Park. Υπάρχει όλο το φάσμα του χιούμορ, από αστεία με πορδές μέχρι βιτριολική σάτιρα σε ευαίσθητα θέματα. Όλοι οι αγαπημένοι σας χαρακτήρες είναι παρόντες και ο χαρακτήρας που φτιάχνετε εσείς ταιριάζει γάντι στον κόσμο που ξέρετε ήδη και έχετε λατρέψει. Φυσικά, περισσότερο το βάρος πέφτει σε θεματικές σχετικές με τον χώρο των παιχνιδιών και των σούπερ ηρώων, μέσα από μια έξυπνη παρωδία της βιομηχανίας τέτοιων ταινιών. Προσπαθεί να είναι μη πολιτικά ορθό και προσφέρει διασκεδαστικές, άκυρες, ακραίες και μερικές φορές και κρύες στιγμές χιούμορ. Σαν πακέτο, σίγουρα θα ευχαριστήσει τους περισσότερους. Δεν θα έλεγα πως η ιστορία, ειδικά προς το τέλος, καταλήγει ανώτερη του πρώτου παιχνιδιού, όμως χειρίζεται άψογα την θεματική που έχει επιλέξει.

Αυτό που θεωρώ πιο σημαντικό στο θέμα της ιστορίας είναι ότι απευθύνεται ακόμη και σε όσους δεν έχουν καμία σχέση με South Park. Καταφέρνει να εγκλιματίσει στην όλη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει τη σειρά με ομαλό τρόπο τον καθένα, δεν απαιτεί προϋπάρχουσες γνώσεις για πρόσωπα και καταστάσεις και επίσης προσφέρει κάτι γνώριμο σε όλους: τη νοσταλγία της παιδικής ηλικίας. Αυτό που γίνεται στο παιχνίδι είναι ότι μερικά παιδιά παριστάνουν τους υπερήρωες στη γειτονιά και παίζουν πόλεμο μεταξύ τους. Θέλω να πιστεύω πως αυτό αγγίζει και φέρνει μνήμες στους περισσότερους και το παιχνίδι προσφέρει με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία να μπείτε πλήρως στο κλίμα και την διαδικασία που βλέπετε στις οθόνες σας.

Λατρεμένο καστ.

Το South Park: The Fractured But Whole είναι turn-based RPG. Το σύστημα μάχης είναι γρήγορο, φρέσκο και απολαυστικό σε όλες του τις πτυχές. Είναι έξυπνα σχεδιασμένο στην απλότητά του. Στηρίζεται πολύ στην απόσταση των χαρακτήρων μεταξύ τους, καθώς κάθε επίθεση έχει συγκεκριμένο εύρος. Έτσι, η στρατηγική έγκειται στη σωστή τοποθέτηση των χαρακτήρων της ομάδας σας και η σωστή ανταπόκριση στις κινήσεις των αντιπάλων. Άλλες επιθέσεις στέλνουν μακριά τους αντιπάλους, άλλες τους τραβάνε κοντά και άλλες προσφέρουν πλεονεκτήματα στην ομάδα. Υπάρχει και μια σουπερ κίνηση για τον κάθε χαρακτήρα που επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα (συνήθως) και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο όταν γεμίσει μια σχετική μπάρα καθώς φουντώνει και περνά η μάχη. Το σύστημα χειρισμού είναι απλό και κατανοητό, διατηρώντας το απαραίτητο βάθος και προσφέροντας μια σχετικά μέτρια πρόκληση ώστε να μην καταντά βαρετό. Ακόμη και εδώ, διατηρείται το χιούμορ και η αισθητική που περιβάλλει την ιστορία. Ίσως κάποια μάχη διακοπεί επειδή... ένα αμάξι θέλει να διασχίσει τον δρόμο όπου παλεύετε με τα παιδιά της γειτονιάς και μαζεύεστε στιγμιαία στο πεζοδρόμιο.

Επίσης διατηρούνται τα περισσότερα στοιχεία που περιμένουμε από ένα RPG, πάλι με την πινελιά του South Park. Βρίσκετε αντικείμενα που σας γεμίζουν τους πόντους ζωής, αποκτάτε άκρως ξεκαρδιστικά summons, ανεβαίνετε επίπεδο και κάνετε equip αντικείμενα στον χαρακτήρα σας. Το κυριότερο, φτιάχνετε τον χαρακτήρα σας και αφού επιλέξετε ανάμεσα σε τρία διαφορετικά classes μπορείτε να τον ντύσετε και εξελίξετε με αρκετή ελευθερία. Και πάντα με αρκετό χιούμορ. Το μόνο σημείο του gameplay που καταντά περισσότερο αγκαρία παρά διασκέδαση είναι η εξερεύνηση του κόσμου, η συλλογή προμηθειών και η επίλυση περιβαλλοντικών παζλ. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που δυσανασχέτησα επειδή ο χάρτης προς εξερεύνηση είναι μεγάλος. Το να πηγαίνετε από το ένα μέρος στο άλλο και να ψάχνετε, να κάνετε mini-games που γρήγορα παλιώνουν και να προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε side-quests με objectives που έχουμε δει αμέτρητες φορές σε άλλα RPG, καταντά μονότονο, αν και όχι αρκετά για να χαλάσει την υπόλοιπη εμπειρία.

Απλές μα καθηλωτικές μάχες.

Το παιχνίδι οπτικά και ακουστικά υιοθετεί άψογα το πνεύμα της σειράς στην οποία βασίζεται. Είναι ό, τι καλύτερο να βλέπετε να έρχονται στη ζωή με αυτό τον τρόπο οι χαρακτήρες, οι διάλογοι, αλλά και τα ειδικά εφέ. Επίσης εξαιρετική είναι η απόδοση του παιχνιδιού, τουλάχιστον από τη δικιά μου εμπειρία. Δεν έτυχε ποτέ να βρω κάποιο bug, glitch ή αργοπορία και ομολογώ δεν το περίμενα.

Το South Park: The Fractured But Whole καταφέρνει να κάνει καλά όσα επιχειρεί. Ίσως δεν αγαπηθεί όλους, εξαιτίας της θεματικής και του είδους του χιούμορ, ωστόσο απευθύνεται τόσο σε φίλους του South Park όσο και σε gamers και αφήνει και τους δυο εξίσου ευχαριστημένους.

Η ιστορίαΔιατηρεί το πνεύμα του South ParkΚατάλληλη οπτικοακουστική παρουσίασηΟι πορδές (θα καταλάβετε...)Ανέμπνευστες και συνηθισμέν υποαποστολές και collectiblesΤα περιβαλλοντικά παζλ καταντούν βαρετάΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 8.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Ubisoft San FranciscoΕΚΔΟΣΗ:UbisoftΔΙΑΘΕΣΗ:CD MediaΕΙΔΟΣ:RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:https://southpark.ubisoft.com/game/en-us/home/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:17/10/2017PEGI:18

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα