Steel Rats Review

12:58 5/1/2019 - Πηγή: Game 2.0

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι στην εποχή μας τα περισσότερα ΑΑΑ στούντιο βαδίζουν σε γνωστά και τετριμμένα μονοπάτια για τις δημιουργίες τους, αποφεύγοντας τα ρίσκα και ανοίγματα σε ασυνήθιστους προορισμούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που για κάτι σχετικά πρωτότυπο η λύση έρχεται από μικρότερα, ανεξάρτητα στούντιο. Ένα τέτοιο είναι η πολωνική Tate Multimedia η οποία μας δίνει Steel Rats, ένα παιχνίδι που συνδυάζει platforming και racing, προσθέτοντας και κάτι από action στη συνταγή, με αρκετά ενδιαφέρον αποτέλεσμα.

Η ιστορία του Steel

Rats είναι αρκετά απλοϊκή. Εξωγήινα ρομπότ έχουν κατακλύσει την Γη και μια ρομποτική κατοχή έχει αρχίσει. Εσείς χειρίζεστε μια τετραμελή ομάδα μηχανόβιων και αντιστέκεστε στους εισβολείς, ξεπαστρεύοντας τα junkbots, όπως ονομάζονται τα εχθρικά ρομπότ στο παιχνίδι. Η αφήγηση του σεναρίου είναι υποτυπώδης, χωρίς ιδιαίτερο βάθος ή κάποια απόπειρα να τραβήξει το ενδιαφέρον του παίκτη.

Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα τρακαρίσματα.

Ας περάσουμε κατευθείαν στο “ζουμί” του Steel Rats, το gameplay. Διαλέγετε έναν από τους τέσσερις αναβάτες και ξεκινάτε την πορεία σας στην πόλη, πολεμώντας ρομπότ που βρίσκονται παντού και επιτίθενται σε όσους επιζήσαντες έχουν μείνει. Εκτός από αριστερά και δεξιά, κινείστε και πάνω και κάτω, αλλάζετε λωρίδες στον δρόμο αποφεύγοντας έτσι εμπόδια και χάσματα και με άμεση αναστροφή επιστρέφετε να ισοπεδώσετε όσα ρομπότ έχουν μείνει. Όταν εξαντλείτε την ζωή ενός αναβάτη σας επιλέγετε τον επόμενο. Αναβάτη μπορείτε να αλλάξετε και κατά την διάρκεια της δράσης και αν τους χάσετε όλους ξαναρχίζετε την πίστα. Η βασική σας επίθεση είναι η μπροστά ρόδα της μηχανής σας, που με το κατάλληλο κουμπί πατημένο γυρίζει σαν πυρακτωμένο αλυσοπρίονο, διαμελίζοντας εμπόδια όπως αμάξια και κυρίως εχθρούς. Αυτή την κίνηση μπορείτε επίσης να την χρησιμοποιήσετε και για επιπλέον ταχύτητα ή να σκαρφαλώσετε σε κατάλληλα διαμορφωμένα σημεία. Οι αναβάτες, εκτός από την κοινή βασική τους επίθεση, έχουν και τις δικές του ξεχωριστές επιθέσεις που μπορείτε να αγοράσετε και να αναβαθμίσετε μετά από κάθε πίστα με τους πόντους που μαζεύετε στο παιχνίδι.

Το Steel Rats είναι αρκετά διασκεδαστικό. Περνάτε θερίζοντας μικρά και μεγάλα ρομπότ, κάνετε αναστροφή και πάλι το ίδιο μέχρι να μην μείνει ούτε... ελατήριο, ενώ αντιμετωπίζετε και θηριώδη ρομπότ που λειτουργούν ως boss. Όλα θα ήταν πολύ καλύτερα αν δεν παρουσιάζονταν προβλήματα στο platforming μέρος του τίτλου, που έχουν να κάνουν με τον χειρισμό. Σε μερικά σημεία όπου απαιτούνται ακρίβεια στις κινήσεις για την αποφυγή εχθρών ή για άλμα να προσπελαστεί ένα κενό, η “αέρινη” φυσική της μηχανής οδηγεί σε ανούσιες σούζες και έντο, με αποτέλεσμα φθηνές ήττες. Συχνά μάλιστα μπερδεύει και το αργό σε σχέση με την ταχύτητα της μηχανής άλμα, με αποτέλεσμα να πέφτετε στο κενό. Κατά τ' άλλα, το παιχνίδι αποτελείται από 30 περίπου πίστες, με κάθε μία να διαρκεί γύρω στα πέντε λεπτά. Πάντως, σε μερικά σημεία κόλλησα σχεδόν μία ώρα για να τα περάσω, κάτι που βρήκα ιδιαίτερα κουραστικό για τα γούστα μου.

Κάγκουρες και λιμανάκια, μια σχέση ζωής.

Το παιχνίδι παρουσιάζει πειστικά μια ρετροφουτουριστική, ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο πόλη της Αμερικής του 1940, με τη σκοτεινή ατμόσφαιρα και το αφιλόξενο περιβάλλον να μεταφέρονται άψογα στην οθόνη. Υπάρχουν αρκετά είδη εχθρών, ενώ οδηγείτε και σε διάφορα ασυνήθιστα μέρη όπως σήραγγες μετρό, ταράτσες και εργοστάσια. Δυστυχώς τα όμορφα γραφικά δεν συνοδεύονται και από μια αντίστοιχα καλή μουσική επένδυση. Η δραματική μουσική του παιχνιδιού δεν είναι αξιομνημόνευτη, ενώ και τα εφέ δείχνουν πολύ φτωχά σε σχέση με άλλους παρόμοιους τίτλους. Την αρνητική αυτή αίσθηση ενισχύουν και οι νερόβραστες φωνές των πρωταγωνιστών με τις κλισεδιάρικες ατάκες τους.

Το Steel Rats είναι ένας ιδιαίτερος τίτλος, που μπορεί να σας προσελκύσει με την ατμόσφαιρα του, αλλά ενδέχεται να σας απομακρύνει με τον δύστροπο χειρισμό του. Είναι μια καλή αγορά αν το βρείτε σε τιμή κάτω των 10 ευρώ, κυρίως αν ψάχνετε κάτι πιο ξεχωριστό για να ασχοληείτε.

Ενδιαφέρων συνδυασμός ειδώνΩραία ατμόσφαιραH μηχανή είναι δύσχρηστη στο platformingΡηχή ιστορίαΑδιάφορος ήχοςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Tate MultimediaΕΚΔΟΣΗ:Tate MultimediaΕΙΔΟΣ:Motorbike combat actionΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://steelratsgame.com/en/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:7/11/2018 (PS4, PC), 2019 (Xbox One)

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα