Stories: The Path of Destinies Review

00:16 4/5/2016 - Πηγή: Game 2.0

Το Stories: The Path of Destinies είναι ένα παραμυθένιο action RPG από τη Spearhead Games. Θα έλεγε κανείς ότι χαρακτήρες από παιδικά παραμύθια μεταφέρθηκαν σε αυτό για να παίξουν έναν εντελώς διαφορετικό ρόλο και να πρωταγωνιστήσουν σε μια επική περιπέτεια. Φυσικά δεν λείπει ο ανθρώπινος παράγοντας, οπότε έχουμε μια ιστορία με πόλεμο, προδοσία, κυνήγι κατασκόπων αλλά και έρωτα. Όπως σε κάθε σωστό παραμύθι η ιστορία παρουσιάζεται μέσα απο ένα βιβλίο και περιγράφεται από τον

καθιερωμένο αφηγητή, ο οποίος εκτός από το να σχολιάζει τις πράξεις σας, φροντίζει και για την διασκέδασή σας με το πετυχημένο αλλα και επίκαιρο χιούμορ του.

Όλα αρχίζουν σε μια χώρα που απαρτίζεται απο ιπτάμενα νησιά και ονομάζεται Boreas. Eκεί ο κάποτε καλός βασιλιάς βάτραχος, έχει αλλάξει προς το χειρότερο στα γεράματά του, προκαλώντας την επανάσταση του λαού και τον ερχομό του πολέμου στην χώρα του. Επειδή τέτοιες καταστάσεις πάντα χρειάζονται εναν ήρωα, αυτός δεν αργεί να φανεί και είναι μία... αλεπού που ονομάζεται Reynardo και έχει αναλάβει να παραδώσει ένα κουνέλι μαζί με ένα πολύτιμο βιβλίο που έχει στην κατοχή του στους επαναστάτες. Το κουνέλι τελικά αποδεικνύεται πολύ ελαφρόμυαλο για τέτοιες δουλειές με αποτέλεσμα ο ήρωας να μείνει μόνος του με το βιβλίο και να ανακαλύψει έτσι την μαγική του ιδιότητα. Μέσω του βιβλίου μπορεί να παίρνει αποφάσεις και με τις επιλογές του να διαμορφώνει την ιστορία που ακολουθεί, επηρεάζοντας ανάλογα και το τέλος του παιχνιδιού.

Εδώ χτυπάει και η καρδιά του Stories: The Path of Destinies. Μέσα από πέντε κεφάλαια-πίστες, διαλέγετε ποιο μονοπάτι θα ακολουθήσετε, με τις ανάλογες εξελίξεις μέχρι και το τέλος, που συνήθως είναι κακό, με αποτέλεσμα οι σελίδες του βιβλίου να γυρίζουν στην αρχή της ιστορίας δίνοντας σας την ευκαιρία να ξαναπαίξετε και να κάνετε διαφορετικές επιλογές αυτή τη φορά. Η δυνατότητα της επιλογής σας δίνεται στο τέλος του κάθε κεφαλαίου αλλα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και όπως είναι λογικό υπάρχει και ο ιδανικός τερματισμός, το ηρωικό μονοπάτι που κλείνει ευχάριστα την ιστορία. Για να ακολουθήσετε το ιδανικό μονοπάτι χρειάζεται να μάθετε τέσσερις αλήθειες που ανακαλύπτετε κατά την ενασχόλησή σας με το παιχνίδι και τις 24 διαφορετικές ιστορίες που προσφέρει. Όταν βρείτε όλες τις αλήθειες, το παιχνίδι σας βοηθάει στις επιλογές σας ώστε να φτάσετε στον ιδανικό τερματισμό, μια πράξη αρκετά γενναιόδωρη θα έλεγα. Ο κάθε γύρος παίρνει περίπου μισή ώρα, αλλα με 24 διαφορετικά τέλη και εξελίξεις κάθε φορά, σε συνδυασμό με την ενδιαφέρουσα ιστορία, το replay value του τίτλου ανεβαίνει προσφέροντας ικανοποιητική διάρκεια, ειδικά αν θέλετε να δείτε ολες τις ιστορίες και αντέχετε την αναπόφευκτη επανάληψη κάποιων επιπέδων.

Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει... το βγάζει η αλεπού.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε να αναβαθμίζετε τις ικανότητες του Reynardo και να ξεκλειδώνετε καινούριες. Στις πίστες βρίσκετε και διάφορα κιβώτια που περιέχουν διαμάντια και λίθους που χρειάζονται για την αναβάθμιση των ταλέντων και των τεσσάρων διαφορετικών σπαθιών του χαρακτήρα. Τα σπαθιά που ξεκλειδώνετε και αναβαθμίζετε όσο προχωράτε χρησιμεύουν και για να ανοίγετε κάποιες πόρτες που βρίσκετε στις πίστες, ενώ όλες οι αναβαθμίσεις είναι μόνιμες και σας μένουν σε κάθε νέο γύρο που ξεκινάτε.

Το σύστημα μάχης είναι αρκετά απλό, αφού υπάρχει μόνο ένα πλήκτρο για επίθεση και απόκρουση. Κάθε σπαθί έχει τη δική του ιδιότητα και ξοδεύοντας ενέργεια από το σπαθί μπορείτε να κάνετε ακόμα μεγαλύτερη ζημιά στους αντιπάλους σας. Η δυνατότητα του dash σας βοηθάει να απομακρύνεστε γρήγορα όταν σας έχουν περικυκλώσει, ενώ έχετε και έναν γάντζο στη διάθεση σας που σας βοηθάει στις μάχες αλλά και να διασχίζετε τα κενά στα επίπεδα. Δεν αργείτε να μάθετε καλά το σύστημα μάχης και έτσι να... ξεπουπουλιάζετε το στρατό από κοράκια που, στο όνομα του βασιλέως, έχει εξαπλωθεί στον κόσμο του παιχνιδιού, υπηρετώντας τους σκοτεινούς σκοπούς του. Αν και αν και με μία πρώτη ματιά το παιχνίδι δείχνει να έχει στοιχεία platformer, δεν προσφέρει δυνατότητα άλματος. Κινείστε επάνω σε γέφυρες, ιπτάμενα πλοία και πλατφόρμες, ενώ παρόλο που ο κόσμος αποτελείται από ιπτάμενα νησιά, δεν υπάρχει περίπτωση να πέσετε στο κενό αφού το παιχνίδι δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Ο χρωματισμός των επιπέδων ταιριάζει με το ύφος του παιχνιδιού.

Χρησιμοποιώντας την Unreal Engine 4, τα γραφικά είναι όμορφα και καρτουνίστικα, με ζωντανά χρώματα που δένουν ωραία μεταξύ τους. Επισκέπτεστε λιβάδια και χωριουδάκια έως χιονισμένα τοπία και ερήμους, ενώ δεν λείπουν και οι σκοτεινές περιοχές όπως τα ορυχεία. Στις μάχες αρκετές φορές γίνεται χαμός και βλέπετε σπίθες, φωτιές κτλ να πετάγονται καθώς χρησιμοποιείτε τις πολεμικές ικανότητες του ήρωα και αντιμετωπίζετε τους εχθρούς. Ο ήχος κινείται σε συνηθισμένα επίπεδα, με ωραίες απαλές μελωδίες που ταιριάζουν με τη δράση στην οθόνη, χωρίς ιδιαίτερα ηχητικά εφέ.

Το Stories: The Path of Destinies προσφέρει ότι περιμένουμε από ένα ικανοποιητικό indie της εποχής μας. Πρωτοτυπεί με την ιστορία και τα διαφορετικά τέλη και είναι απλό και εύκολο στην εκμάθηση. Αν σας αρέσουν παιχνίδια όπως το Bastion και το Torchlight, αξίζει την προσοχή σας.

Διαφορετικά τέλη και εξελίξεις που ανεβάζουν το replay valueΟι επιλογές επηρεάζουν την ιστορίαΤο χιούμορ του αφηγητή είναι πετυχημένοΤο gameplay κινείται σε ρηχά νεράΛίγες πίστεςΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 7.0

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4 (review), PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Spearhead GamesΕΚΔΟΣΗ:Spearhead GamesΔΙΑΘΕΣΗ:ΨηφιακόΕΙΔΟΣ:Action RPGΠΑΙΚΤΕΣ:Single-playerΕΠΙΣΗΜΟ SITE:http://www.storiesthepathofdestinies.com/HM. ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ:12/4/2016PEGI:12

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα