Super Crazy Rhythm Castle review

14:12 3/2/2024 - Πηγή: Game 2.0

Μπορούμε να πούμε τα χίλια-δύο για την Konami και, μεταξύ μας, όχι άδικα. Όμως αν υπάρχει ένα πράγμα που αυτή η εταιρεία δεν έχει καταφέρει ακόμα να καταστρέψει, είναι τα παιχνίδια ρυθμού. Από το 1997 και το Dance Dance Revolution, το Guitar

Freaks και άλλα, έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη κληρονομιά από παιχνίδια-σταθμούς για τους λάτρεις του ρυθμού. Το Super Crazy Rhythm Castle είναι ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι από την Konami. Το όλο εγχείρημα μπορούσε να πάει πολύ λάθος ή πολύ σωστά, δεδομένου πως αυτήν την στιγμή τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά για την εταιρεία.

Το Super Crazy Rhythm Castle εκτυλίσσεται στο κάστρο του King Ferdinand, όπου σκοπός σας σε αυτό είναι να ανταπεξέλθετε στις περίεργες δοκιμασίες του ώστε να πάρετε τον θρόνο του. Και αυτό είναι βασικά ο,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για την ιστορία του τίτλου. Ξεκινώντας, έχετε να κάνετε κάποια πολύ βασικά πράγματα όπως να πατάτε συγκεκριμένα κουμπιά με τον ρυθμό σε ένα sequencer με τρεις λωρίδες. Αργότερα βρίσκετε μεγαλύτερα sequencers με περισσότερα κουμπιά που πρέπει να πατήσετε με ρυθμό, αλλά το «ζουμί» είναι αλλού. Σχετικά γρήγορα το παιχνίδι αρχίζει να σας πετάει νέα πράγματα για να καταπιαστείτε όπως να φορτίζετε κανόνια, να μεταφέρετε αντικείμενα όπως μπαταρίες, να παίξετε shoot ‘em ups ενώ ασχολείστε με τον ρυθμό και αποφεύγετε εχθρούς. Θυμίζει πολύ παιχνίδια όπως το WarioWare σε αυτή την φάση, ενώ όταν παίζετε με άλλους τρεις φίλους πιθανότατα να σας θυμίσει λίγο Overcooked. Σύντομα η όλη τρέλα αρχίζει να γεμίζει την οθόνη σας – πάντα με την καλή έννοια.

Τα προβλήματα βέβαια δεν λείπουν. Το πρώτο και το βασικό είναι πως δεν υπάρχει επιλογή για αλλαγή στα κουμπιά. Οπότε πρέπει να βολευτείτε με ο,τι έχουν αποφασίσει οι δημιουργοί. Το δεύτερο θέμα είναι πως αν είστε solo ή με έναν μόνο φίλο, το παιχνίδι δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παύει δηλαδή να είναι πολύ «crazy» και σίγουρα δεν γίνεται πολύ «super». Υπάρχουν και μερικά άλλα μικρά προβλήματα που αφορούν το gameplay, όπως ότι το beat της μουσικής μερικές φορές δεν συνοδεύει απόλυτα τα οπτικά ερεθίσματα. Όμως αυτό έχει ελάχιστη σημασία, αφού έχετε διάφορα άλλα πράγματα πέρα από τον ρυθμό και η όλη διαδικασία βασίζεται σε trial-and-error. Από την άλλη, κάτι θετικό είναι το γεγονός πως υπάρχουν ρυθμίσεις για την καθυστέρηση εισόδου (input lag) οπότε αν έχετε τηλεόραση με upscaler ή σκοπεύετε να κάνετε stream το παιχνίδι μπορείτε να παίξετε χωρίς πρόβλημα.

Ο κόσμος του τίτλου είναι γεμάτος χαρακτήρα και θα μπορούσε άνετα να θυμίζει ένα καθαρόαιμο indie game. Οι ατάκες του King Ferdinand, οι καταστάσεις όπου βρίσκεστε συνέχεια και μερικά mini-games που έχουν απίστευτα αστείους στόχους, φροντίζουν να ξεχάσετε τα όποια αρνητικά, να επενδύσετε στον χρωματιστό κόσμο του και να προσπαθήσετε να κάνετε high score με την παρέα. Σε αυτό βοηθάνε τα χρωματιστά γραφικά που μπορεί να είναι απλοϊκά όσον αφορά την τεχνολογία τους, αλλά είναι γεμάτα χρώμα, έχουν ένα πολύ ωραίο στιλ και, φυσικά, ταιριάζουν απόλυτα στο όλο χάος που μπορεί να δημιουργηθεί κατά την διάρκεια των πιστών. Το βασικό στοιχείο κάθε παιχνιδιού ρυθμού είναι η μουσική και εδώ είναι εκπληκτική. Από pop μέχρι ηλεκτρονική polka και από rock μέχρι electro-swing, υπάρχουν 30+ κομμάτια από νέους ανερχόμενους καλλιτέχνες και σίγουρα θα βρείτε κάτι που σας κάνει να ξαναπαίξετε κάποια δοκιμασία, μόνο και μόνο για να το ξανακούσετε. Βέβαια, όπως προαναφέρθηκε, ο ρυθμός δεν ανταποκρίνεται 100% στο gameplay. Όμως η μουσική και οι πίστες ταιριάζουν απόλυτα, αφού τα πιο γρήγορα κομμάτια είναι αντίστοιχα σε πίστες με πράγματα όπως πλατφόρμες που στροβιλίζονται με ταχύτητα και απαιτούν αντανακλαστικά ή τα πιο χιουμοριστικά κομμάτια συνοδεύουν τις ανάλογες πίστες που είναι απλά ένα απίστευτο πανηγύρι.

Το Super Crazy Rhythm Castle είναι μια θεότρελη περιπέτεια ρυθμού που πάντα σας δίνει κάτι διαφορετικό να κάνετε κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον. Πρέπει να τονιστεί όμως ότι είναι φτιαγμένο για co-op, είτε local, είτε online (προσωπικά δεν βρήκα άλλους παίκτες). Αν έχετε την απαραίτητη παρέα θα περάσετε πολύ ωραία μαζί του, παρά τις όποιες αδυναμίες του.

Μεγάλη ποικιλία σε πράγματα να κάνειςΠολύχρωμος κόσμος με φουλ χαρακτήραΑπολαυστική μουσικήΑρκετά καλό χιούμορΒαρετό χωρίς φίλουςΔεν υπάρχει επιλογή αλλαγής κουμπιώνΣυχνά η μουσική δεν συγχρονίζεταιΒασίζεται πολύ σε trial-and-errorΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:Second Impact GamesΕΚΔΟΣΗ:KonamiΔΙΑΘΕΣΗ:CD Media

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα