The Amazing Spider-Man Review

02:28 3/8/2012 - Πηγή: Game 2.0

Ε, ψιτ Spider-Man! Με πήρε ο Batman πριν λίγο και μου είπε ότι αν δεν θες να δεις την Mary Jane (ή μαλλλον την Gwen) κουρεμένη γουλί και να την σέρνουν γυμνή στους δρόμους της Νέας Υόρκης, να σταματήσεις να τον αντιγράφεις. ΟK; Μάθανε τώρα όλοι, μετά την επιτυχία της σειράς Arkham όλα τα superhero games

να τα κάνουν ολόιδια.

Στο ταινιοπαίχνιδο The Amazing Spider-Man, o Peter Parker ξεναγείται από την Gwen Stacy στα εργαστήρια της Oscorp ώσπου ένα ατύχημα μολύνει τους πάντες με κίνδυνο να τους μετατρέψει σε μεταλλαγμένα ζώα. Ανάμεσα σ’ όλους τους μολυσμένους είναι και η Gwen (ο μον ντιε!) που κινδυνεύει να μεταλλαχτεί σε κάτι μαλλιαρό. Φυσικά ενώ όλοι μεταλλάσσονται με σχετική ταχύτητα η Gwen το ψιλοκαθυστερεί για να μην τελειώσει γρήγορα το παιχνίδι! Ο Peter αλλάζει και πλέον ως Spider-Man προσπαθεί να σώσει την πόλη, αλλά κυρίως την Gwen, από την μετάλλαξη. Για να το καταφέρει αυτό ζητάει την βοήθεια ενός επιστήμονα και παλιού του εχθρού, τον οποίο ελευθερώνει απ’ το άσυλο για να φτιάξει το αντίδοτο.

Το The Amazing Spider-Man είναι ένα παιχνίδι δράσης τρίτου προσώπου, όπου, χειριζόμενοι τον Spidey, κάνοντας κούνια από δω κι από κει με τον ιστό του και πλακώνοντας στο ξύλο διάφορους πετροβολημένους εχθρούς, γεμίζουμε την πόλη με αράχνες και τις νοικοκυρές με νεύρα. Το παιχνίδι δανείζεται αρκετά στοιχεία απ’ τα τελευταία παιχνίδια Batman. Βασικά δεν δανείζεται απλά, αλλά έχει πάρει το φωτοτυπικό και δεν έχει αφήσει μελάνι ούτε για δείγμα. Από τις μάχες μέχρι τα στοιχεία stealth και από τους αεραγωγούς έως τα άσυλα, είναι απορίας άξιο πώς ένα παιχνίδι της Activision, μιας εταιρείας βουτηγμένης μέχρι το λαιμό στην καινοτομία και το πλασάρισμα νέων ιδεών, αντιγράφει τόσο ξεδιάντροπα τους τίτλους της Rocksteady.

Spider-Man, τι δουλειά έχεις λεβέντη μου στο Mirror's Edge;

Η πόλη είναι ελεύθερη για εξερεύνηση και η κίνησή μας σ’ αυτή γίνεται με τον ιστό. Οι περισσότερες αποστολές λαμβάνουν χώρα εντός κτιρίων όπου με στοιχεία απόκρυψης και μάχες βασισμένες σε counter attacks προσπαθούμε να εκπληρώσουμε τις βαρετές και επαναλαμβανόμενες αποστολές. Η τεχνική μάχης είναι ίδια με αυτή του Batman. Με το τετράγωνο κάνουμε επίθεση και όταν εμφανιστούν πάνω απ’ το κεφάλι του Spidey πέντε άσπροι κεραυνοί κινούμενοι με φορά αντιστρόφως ανάλογη με την κίνηση του κεφαλιού του, σημαίνει ότι κάποιος μας επιτίθεται, οπότε πατάμε το τρίγωνο για να τον αποκρούσουμε. Οι μάχες είναι αρκετά πιο γρήγορες απ’ αυτές του Batman οπότε η τεχνική αυτή μάλλον δεν βολεύει. Αφήστε που ο ήρωας χοροπηδάει τόσο πολύ στην οθόνη και η κάμερα κάνει διάφορα τσαλίμια που δεν προλαβαίνουμε να δούμε όταν κάποιος μας επιτίθεται για να κάνουμε το counter attack. Απ’ το βαρετό σύνολο των αποστολών ξεχωρίζουν μερικές εντυπωσιακές μάχες με bosses, ειδικά αυτές που εκτυλίσσονται σε εξωτερικούς χώρους.

Όσους περισσότερους εχθρούς αποτελειώσουμε τόσο περισσότεροι και οι πόντοι εμπειρίας, που μας επιτρέπουν να ξεκλειδώσουμε διάφορες τεχνικές αλ

Keywords
Τυχαία Θέματα