The Bradwell Conspiracy review

Η νεοσύστατη A Brave Plan μας φέρνει το The Bradwell Conspiracy, ένα “walking sim” με αρκετούς γρίφους για το είδος, χιούμορ και μια ενδιαφέρουσα -αν και σύντομη- ιστορία μυστηρίου.

Βρίσκεστε στο 2026, στην μεγαλύτερη μέρα του έτους. Η Bradwell Electronics γιορτάζει το ξεκίνημα ενός έργου που πρόκειται να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο, στο μεγαλοπρεπές της Stonehenge Museum. Ώσπου ξαφνικά μια έκρηξη αλλάζει το σκηνικό. Ξυπνάτε μόνος μέσα στα χαλάσματα, έχοντας χάσει τη φωνή σας λόγω της σκόνης

και ψάχνετε την έξοδο χωρίς αποτέλεσμα. Για καλή σας τύχη συναντάτε την Amber, με την οποία μπορείτε να επικοινωνείτε μόνο μέσω φωτογραφιών και ακούγοντάς την, αφού είναι επίσης αποκλεισμένη σε άλλο μέρος του μουσείου όπως κι εσείς. Η Amber σας συντροφεύει στην ιστορία και είναι σχεδόν η μόνη φωνή του παιχνιδιού, αφού δεν μπορείτε να κάνετε διάλογο λόγω της κατάστασής σας, ενώ προσθέτει χιουμοριστικό τόνο στο παιχνίδι με τα αστεία της (πχ διορθώνει την αμερικανική λέξη “elevators” στην αγγλική “lifts”).

Το Bradwell Conspiracy είναι ένα παιχνίδι εξερεύνησης, με τον χειρισμό του να περιορίζεται στην κίνηση στο χώρο και ένα κλικ για την ενέργεια που εμφανίζεται στην οθόνη. Το μενού με τις δραστηριότητες και τους στόχους σας είναι χρήσιμο, όμως σπάνια χρειάζεται αφού η εξερεύνηση στα γραφεία της εταιρείας είναι γραμμική και απλή. Βιβλία και άλλα έγγραφα σκόρπια στο περιβάλλον δίνουν περισσότερες πληροφορίες για τον κόσμο και την ιστορία, κάτι που οπωσδήποτε προσθέτει στην ατμόσφαιρα. Η ανάγνωση email των υπαλλήλων είναι ένας ακόμη τρόπος κατανόησης της ιστορίας, όμως δεν υπάρχουν πολλά αντικείμενα να ανακαλύψετε ή να αλληλοεπιδράσετε με αυτά. Ορισμένες περιοχές δεν διαθέτουν τίποτα απολύτως προς εξερεύνηση, κάτι που φωνάζει “χαμένη ευκαιρία” και επηρεάζει την ατμόσφαιρα ρεαλισμού που επιθυμεί να παρουσιάσει το παιχνίδι ως ένα βαθμό.

Μα πού πήγαν όλοι;

Οι γρίφοι του παιχνιδιού έχουν να κάνουν με τρισδιάστατη εκτύπωση. Κατασκευάζετε και περιστρέφετε τα κατάλληλα αντικείμενα στο κατάλληλο σημείο με έναν εκτυπωτή χειρός. Φτιάχνετε σανίδες για να περνάτε στην απέναντι πλευρά, σωλήνες για να ολοκληρώνετε κατασκευές και άλλα, πιο τρελά πράγματα, όπως σκύλους και γάτες. Για να φτιάξετε οτιδήποτε χρειάζεστε το κατάλληλο υλικό, που βρίσκεται σχεδόν παντού στο περιβάλλον και είναι συνήθως αρκετό για να σας επιτρέψει να “βγάλετε” την κάθε πίστα-περιοχή χωρίς πολύ ψάξιμο. Δεν πρόκειται για πολύπλοκη διαδικασία, αλλά για έναν ενδιαφέροντα τρόπο αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον. Επίσης, η γκάμα των αντικειμένων που μπορείτε να φτιάξετε είναι αρκετά περιορισμένη και όχι τόσο ευφάνταστη όσο θα περίμενε κανείς από ένα videogame, καθιστώντας την διαδικασία εύρεσης υλικού και κατασκευής σανίδων σχετικά επαναλαμβανόμενη.

Στα αρνητικά του τίτλου, εκτός από τη μικρή διάρκεια των τριών-τεσσάρων ωρών, είναι η διαθεσιμότητα μόνο ενός save game, χωρίς επιλογή κεφαλαίων. Δεν μπορείτε να επιστρέψετε σε συγκεκριμένες περιοχές ούτε να ψάξετε για τυχόν trophies.

Ώρα να κάνουμε τον υδραυλικό.

Τα γραφικά είναι “μεγάλα” και πολύχρωμα, με μια μικρή δόση από καρτούν. Η εξερεύνηση στα γραφεία της Bradwell Electronics δεν είναι ποτέ βαρετή, ούτε μπερδεύεστε ποτέ. Ορισμένα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν σχεδιαστεί με πιο λεπτομερή τρόπο, όμως δεν ενοχλούν ούτε βρίσκονται στο κέντρο της υπόθεσης. Το γεγονός ότι ο κόσμος είναι άδειος, με ελάχιστα ίχνη από άλλους ανθρώπους κατά την διάρκεια μιας μεγάλης εκδήλωσης, αρχικά παραξενεύει αλλά μπορεί να παραλειφθεί. Ωστόσο, το frame rate σε έναν αριθμό τοποθεσιών, ειδικά σε ανοιχτούς χώρους, πέφτει σημαντικά. Η ηχητικός τομέας είναι ικανοποιητικός, με την Amber να κάνει ουσιαστικά ή χιουμοριστικά σχόλια και την μουσική να αλλάζει από ήρεμη ορχηστρική σε αστεία ή περιπετειώδης όταν το απαιτεί η περίσταση.

Με μικρότερη διάρκεια από όση θα μπορούσε να έχει, το Bradwell Conspiracy είναι ένα ενδιαφέρον walking sim με καλή ιστορία και αρκετούς γρίφους για το είδος του, όμως είναι υπερβολικά εύκολο και χάνει αρκετές ευκαιρίες για να θεωρηθεί αξιομνημόνευτο. Ασχοληθείτε μόνο αν είστε φαν του είδους.

Καλογραμμένο σενάριοΕυχάριστα γραφικάΜυστηριώδης ατμόσφαιραΕνδιαφέρουσα προσθήκη της τρισδιάστατης εκτύπωσης......που δεν αξιοποιείται επαρκώςΣύντομοΕύκολοι και επαναλαμβανόμενοι γρίφοιΜόνο ένα save διαθέσιμοΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 6.5

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ:PS4, Xbox One, Switch, PCΑΝΑΠΤΥΞΗ:A Brave PlanΕΚΔΟΣΗ:Bossa Studios

Game20.gr, το Άσυλο των gamers

Keywords
Τυχαία Θέματα