The Elder Scrolls V: Skyrim Review

Το ξέρω ότι το θέλετε, ότι περιμένατε αρκετό καιρό να το διαβάσετε το review του Skyrim. Και για να σας πω την πλήρη αλήθεια, και εγώ ήθελα να το γράψω, να αναπτύξω τις σκέψεις μου πάνω στο παιχνίδι. Αλλά συγχωρέστε με τον δύσμοιρο, δεν είναι εύκολο να ξεκόψει κανείς χρόνο από αυτόν τον εθισμό. Όταν ανοίγεις τον υπολογιστή και βλέπεις το εικονίδιο, απλά θες να κάνεις διπλό κλικ, αγνοώντας όλα τα άλλα. Και υποθέτω ότι, όταν κανείς γυρνάει σπίτι του και βλέπει την κονσόλα με το

δισκάκι μέσα, απλά θελει να κάνει το χειριστήριο ένα με τα χέρια του. Γιατί πολύ απλά, η Bethesda θα είχε θέμα αν ένα παιχνίδι της δεν σε απορροφούσε πλήρως στον κόσμο του. Και το Elder Scrolls V: Skyrim τα καταφέρνει πρίμα.

Θα το παραδεχτώ, ναι, είχα κάποιες προκαταλήψεις για το παιχνίδι. Όχι ότι δε θα μου άρεσε, όχι, για κανένα λόγο. Απλά μετά το φιάσκο με τα (ίδια) σενάρια των Oblivion και Fallout 3, την πλήρη απουσία του πλούσιου lore της σειράς από τον προηγούμενο τίτλο, καθώς και το γεγονός ότι το Fallout εισήγαγε κάποια στοιχεία αρκετά διαφορετικά απ’ ότι μας είχε συνηθίσει η εταιρία, με έκαναν να φοβάμαι ότι το Skyrim θα αποστασιοποιούταν σαν τίτλος από τα προηγούμενα Elder Scrolls. Δηλαδή απλά θα χρησιμοποιούσε κάποια θεμελιώδη στοιχεία του franchise σα βάση και από εκεί, το παιχνίδι θα αναπτύσσοταν με αρκετά διαφορετική λογική.

Ευτυχώς, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Το Skyrim, παρότι αρκετά διαφορετικό σε αρκετά σημεία, παραμένει ένας απόγονος της… δυναστείας των Elder Scrolls, σαφώς εξελιγμένος όμως για να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στα γούστα που κυριαρχούν στην εποχή μας. Τώρα μπορεί να μου πει κάποιος ότι όταν παιχνίδια τύπου CoD: MW3 μεσουρανούν, και κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου θετικό για ένα RPG. Κάνει λάθος όμως για τον εξής λόγο: μετά την απίστευτη επιτυχία του Oblivion και την εντύπωση που άφησε στις αρχές της γενιάς, ο κόσμος ήξερε ακριβώς τι ήθελε από ένα νέο Elder Scrolls, σε σύγκριση πάντα με αυτό που είχε ήδη παίξει. Και η μαγεία του Skyrim είναι ότι προσφέρει ακριβώς αυτό.

Οι μάχες με τους δράκους είναι από τις πιο απολαυστικές εμπειρίες που έχετε ζήσει σε RPG.

Στα του σεναρίου, λοιπόν, μετά την κρίση που ζήσαμε κατά τα γεγονότα του Oblivion, η περιοχή του Skyrim μαστίζεται από έναν εμφύλιο μεταξύ των ντόπιων κατοίκων του, των Nords. Mερικοί από αυτούς θέλουν να ανεξαρτητοποιηθούν από την αυτοκρατορία και άλλοι ισχυρίζονται πως η τωρινή κατάσταση είναι πιο συμφέρουσα για την επαρχία. Μέσα σε όλη αυτή την αναμπουμπούλα, και ενώ ο πόλεμος μαίνεται, κάνουν την εμφάνισή τους οι δράκοι, μια «φυλή» που είχε αιώνες τώρα εξαφανιστεί από τον κόσμο της Tamriel, και όλοι αναρωτιούνται, γιατί τώρα. Ο ήρωας ανακαλύπτει τυχαία πως είναι ίσως ο τελευταίος με την ιδιότητα του Dragonborn, την ιδιότητα δηλαδή να καταλαβαίνει τη γλώσσα των δράκων. Έχοντας αυτή τη δύναμη επιχειρεί μια αντεπίθεση στα μυστηριώδη αυτά πλάσματα, γιατί ειδάλλως, όπως προέβλεψαν οι Elder Scrolls, θα καταστρέψουν τον κόσμο.

Ναι,

Keywords
Τυχαία Θέματα