The Legend of Zelda: Skyward Sword Review

Λίγα παιγνίδια έχουν την δύναμη να προκαλέσουν συναισθήματα τόσο δυνατά όσο τα Zelda. Ο δρόμος του Link είναι γεμάτος με επικές μάχες και δυσκολίες, που καλείται να αντιμετωπίσει όχι απλά για να σώσει μια γαλαζοαίματη, αλλά για κάτι πολύ περισσότερο. Το Zelda: Skyward Sword είναι το πολυαναμενόμενο Wii-only Zelda

και είναι πραγματικά «το κάτι άλλο».

Το Skyward Sword δεν είναι απλά το «Zelda του Wii». Με το Twilight Princess, που ουσιαστικά ήταν το κύκνειο άσμα του Gamecube και μεταφέρθηκε στο Wii, η Nintendo έδειξε ότι μπορεί να είναι κερδοφόρο ένα port από κονσόλα προηγούμενης γενιάς, με τα motion controls να έχουν προστεθεί με… κολλητική ταινία και να μην προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα καινούριο στο gameplay. Η πρώτη διδάξασα λοιπόν, είναι και αυτή που αλλάζει το τροπάρι, δίνοντάς μας ένα παιχνίδι που όχι μόνο κάνει τη χρήση των motion controls απόλαυση, αλλά κάποια στοιχεία του είναι τόσο έξυπνα σχεδιασμένα που τα κάνει και απαραίτητα. Έχοντας αυτό στο μυαλό, προχωράμε στο review ενός από τα καλύτερα παιχνίδια ολόκληρης της γενιάς που διανύουμε.

Πριν πολλά χρόνια, στον κόσμο του Skyward Sword ξέσπασε ένας φοβερός πόλεμος μεταξύ των ανθρώπων και των σατανικών δυνάμεων που ζουν σε ένα άλλο realm. Ο πόλεμος μαίνονταν τόσο έντονα που μια θεά (βασικά ονομάζεται H θεά – Τhe goddess) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Φοβούμενη ότι το ανθρώπινο γένος θα καταστραφεί, μαζεύει έναν αριθμό από εκλεκτούς και τους στέλνει πάνω από τα σύννεφα σε ένα αιωρούμενο κομμάτι γης. Αυτοί πολλαπλασιάστηκαν και δημιούργησαν την Skyloft.

Ο νεαρός Link και η νεαρή Zelda λοιπόν ξεκινούν από εκεί ως δύο χαρισματικά παιδιά που ζουν στη Knight Academy της Skyloft. Τα πράγματα ξεκινάνε απλά, όπως σε κάθε Zelda. Ο Link πρέπει να βρει το πουλί του… εχμ… το Loftbird του εννοώ, που του το φυλάκισαν κάτι εξυπνάκηδες, ώστε να πάρει μέρος στην τελετή προβιβασμού στην «μεγάλη» τάξη της σχολής των Skyloft Knights. Η τελετή έχει μέσα και θρησκευτικό περιεχόμενο, αφού η Zelda έχει ντυθεί γι αυτόν τον σκοπό, ώστε να κάνει τις ανάλογες τελετουργίες για τη λατρεμένη τους θεά. Μετά από όλα αυτά, και πάνω που το ρομάντζο έχει αρχίσει να ανθίζει σιγά σιγά κατά την διάρκεια μιας βόλτας με τα Loftbirds, η Zelda χάνεται μέσα σε έναν μεγάλο μαύρο τυφώνα και ο Link ξεκινάει την περιπέτειά του να την βρει.

Μεγάλο και άσχημο. Δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής, πολεμάς με ότι έχεις.

Η ιστορία του Skyward Sword δεν είναι τόσο απλή όσο το «να βρούμε το κακόμοιρο το κορίτσι», αλλά όσο βαθαίνει η πλοκή, βαθαίνουν και τα κίνητρα που σπρώχνουν τη Zelda και τον Link στην επιφάνεια του κόσμου. Ακόμα και ο Ghirahim, ο “Lady Gaga” κακός, είναι ένα διάλειμμα από τον μονότονο Gannon που συνήθως είναι ο κακός και ούτε ο ίδιος ξέρει γιατί. Οι χαρακτήρες και η πλοκή έχουν καλοδουλευτεί, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στον ρυθμό που εξελίσσονται τα πράγματα, αφού συνεχώς μαθαίνετε κάποια καινούρια λεπτομέρεια για τον κόσμο και την ιστορία των πρωταγωνισ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Legend, Zelda, Skyward Sword Review,