The Walking Dead: Episode 3 – Long Road Ahead Review

02:23 5/9/2012 - Πηγή: Game 2.0

Έχω την εντύπωση ότι η Telltale σκόπιμα καθυστερεί την κυκλοφορία κάθε επόμενου επεισοδίου του Walking Dead, ώστε να κορυφώσει την αγωνία μας για τη συνέχεια. Μέχρι στιγμής βέβαια μόνο σε καλό τους βγαίνει, καθώς σε κάθε επεισόδιο βελτιώνουν και εμπλουτίζουν τον μοναδικό τρόπο αφήγησης με αποτέλεσμα να απογειώνεται η εμπειρία ακόμη περισσότερο. Συνέχεια της διαστροφής λοιπόν με το τρίτο επεισόδιο, Long Road

Ahead.

Η ιστορία συνεχίζει κάποιες ημέρες μετά τα γεγονότα του δεύτερου επεισοδίου και τις εντάσεις ανάμεσα στους ήρωές μας να εντείνονται, αντί να βελτιώνονται. Ο Kenny και ο Lee επιστρέφουν στην πόλη προς αναζήτηση προμηθειών χωρίς όμως να έχουν ιδέα τι τους περιμένει εκεί. Επιστρέφοντας πίσω στον καταυλισμό όμως τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Το θέμα της ηγεσίας καθώς και η ύπαρξη ενός προδότη ανάμεσά τους, ο οποίος κλέβει τις προμήθειες, είναι τα κύρια προβλήματα που μας απασχολούν και προωθούν τη δράση μέχρι να πάρουμε την κρισιμότερη ίσως απόφαση, η οποία και θα καθορίσει το μέλλον της ομάδας: αν τελικά θα πρέπει να φύγουν οι ήρωες μας από το μοτέλ ή αν θα παραμείνουν διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή. Στη συνέχεια έχουμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα ακόμη χαρακτήρα, ο οποίος κατοικεί στο βαγόνι ενός τρένου, όπου ερχόμαστε αντιμέτωποι επιτέλους και με ένα ενδιαφέρων, αν και αρκετά απλοϊκό γρίφο, ενώ προς το τέλος της ιστορίας δυο ακόμη άτομα προστίθενται στην ομάδα. Δεν θέλω να δώσω περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία καθώς για ακόμη μια φορά οι ανατροπές είναι το Α και το Ω σε αυτό το παιχνίδι.

Σε αυτό το επεισόδιο έχουμε την ευκαιρία για πολλές... στενές επαφές.

Η δράση εξελίσσεται κυρίως σε ανοιχτούς καλοσχεδιασμένους χώρους και σε διάφορες περιοχές, οπότε έχουμε την ευκαιρία για εξερεύνηση και αναζήτηση στοιχείων και εφοδίων.
Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε την ευκαιρία να λύσουμε διάφορους γρίφους αυτή τη φορά, κάτι βέβαια που δεν προωθεί ιδιαίτερα το εν λόγω παιχνίδι αλλά είναι πάντα καλοδεχούμενοι. Ξεχωρίζω ιδιαίτερα το γρίφο με τον τρένο, όπου πρέπει να βρούμε ένα τρόπο να το ξεκινήσουμε, και το γρίφο με το βυτιοφόρο, ενώ παράλληλα το παιχνιδάκι στην αρχή του επεισοδίου όπου πρέπει να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες προμήθειες σε ελάχιστο χρόνο είναι αρκετά έξυπνο και προσθέτει πόντους στη συνολική εικόνα.

Η επιγραφή είναι παραπλανητική. Σας ενημερώνω για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Οι χαρακτήρες συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν με τα σκοτεινά μυστικά που κρύβουν, την αβεβαιότητα που τους διακατέχει αλλά και τη ψυχρή λογική στις αποφάσεις τους. Πολλές φορές σε αυτό το επεισόδιο θα αναρωτηθείτε αν πραγματικά έχει συμβεί αυτό που μόλις παρακολουθήσατε και αν οι σχεδιαστές είναι τόσο διεστραμμένοι ώστε να σας αναγκάσουν αν πάρετε αποφάσεις που συγκρούονται με τις ηθικές αρχές σας. Πραγματικά πρόκειται για ένα από το πιο σκληρά επεισόδια που δεν σας λυπάται ούτε στιγμή αν αργήσετε να δώσετε κάποια απάντηση ή αν καθυστερήσετε

Keywords
Τυχαία Θέματα