Total War: Shogun 2 – Fall of the Samurai Preview

Το πρώτο πράγμα που με εντυπωσίασε με το Fall of the Samurai είναι πως, ενώ περίμενα να είναι κάτι σαν απλό DLC για το καταπληκτικό Shogun 2, η Creative Assembly αποφάσισε να το χειριστεί ως αυτόνομο expansion, δηλαδή, από αυτά που αρχίζουν να μας λείπουν.

H σειρά επιστρέφει στην Ιαπωνία, 300 τόσα χρόνια μετά το Shogun 2.

Πλέον η Δύση έχει παρεισφύσει για τα καλά στα τοπικά πράγματα, φέρνοντας οπλική τεχνογνωσία και σπέρνοντας την διχόνοια. O πόλεμος που αναπαρίσταται στο παιχνίδι είναι μεταξύ του αυτοκράτορα και του shogun. Ο τελευταίος ξανοίχτηκε στους δυτικούς και στον αυτοκράτορα δεν αρέσει καθόλου αυτό, αφού θέλει να μείνει η Ιαπωνία μόνη της και δυνατή. Eίναι μια ταραγμένη περίοδος αλλά και ενδιαφέρουσα, καθώς φέρνει στο προσκήνιο τον συνδυασμό πιο μοντέρνων όπλων και της κλασικής Ιαπωνικής πολεμικής παράδοσης. Έχουμε λίγο από Shogun, λίγο από Napoleon, αλλά και λίγο (ή μάλλον πολύ!) από κανόνια, φρεγάτες και τουφέκια, και λίγο katana. Aν νομίζετε ότι θα παίξετε κάτι σαν το Last Samurai… είστε τελείως δικαιολογημένοι. Μέχρι και τα πολυβόλα έχουν, όπως στην ταινία!

Όχι, ΕΓΩ θα πάρω αυτόγραφο από τον Tom Cruise!

Οι αλλαγές, όπως είπαμε, είναι αρκετά μεγάλες και ικανοποιητικές από κάθε άποψη. Επειδή ο πόλεμος στον οποίο είναι βασισμένη η χρονική περίοδος του παιχνιδιού διήρκησε μόλις δυο χρόνια, κάθε εποχή στον μεγάλο χάρτη κρατάει έξι εποχές και όχι μία! Μακρύς ο χειμώνας παιδιά… Ο ίδιος ο χάρτης είναι πιο λεπτομερής για να απεικονίσει τις διαφορές που έχουν έρθει στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα. Η διπλωματία, και αυτή, είναι διαφορετική, καθώς τώρα στόχος δεν είναι η φατρία σας να φτάσει στο Κυότο και να κατσικωθεί εκεί αλλά να βοηθήσει την δική της μεριά (τους αυτοκρατορικούς ή τους… shogun-ικούς) να κερδίσουν τον πόλεμο. Σαφώς πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι Βρετανοί και Αμερικάνοι, οι οποίοι σας εφοδιάζουν με όπλα, τεχνολογία και σύγχρονες ιδέες (τις οποίες δεν συμπαθούν καθόλου οι υπήκοοί σας). Τα πλοία σας πλέον έχουν κανόνια και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βομβαρδισμούς και ενισχύσεις στην μάχη.

Μιλώντας για ενισχύσεις στην μάχη, πλέον κάθε στρατός μπορεί να έχει 40 μονάδες – 20 μέσα στην μάχη και άλλες 20 ως ενισχύσεις οι οποίες εμφανίζονται μόλις πεθάνουν αυτές που έχετε ήδη, κάνοντας τις συγκρούσεις δυο φορές πιο επικές. Η ισορροπία δυνάμεων τώρα βρίσκεται στον σωστό χειρισμό των σαμουράι και των τυφεκιοφόρων μονάδων σας, δημιουργώντας την αίσθηση της σύγκρουσης κόσμων –πραγματικών, όσο και των επεισοδίων της σειράς σειράς Total War.

To Fall of the Samurai υπόσχεται πολύ πρωτότυπο περιεχόμενο, το οποίο θα μας κρατήσει απασχολημένους με κάτι που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα στην σειρά. Ακονίστε τα κατάνα σας μέχρι τον επόμενο μήνα. Θα τα χρειαστείτε αν θέλετε να τα βάλετε με τα αμερικάνικα πολυβόλα, τα οποία μάλιστα μπορείτε να χειριστείτε στη μάχη σε πρώτο πρόσωπο με το πάτημα ενός πλήκτρου! Samurai Slayer: Total War?

Πλατφόρμα: PC
Έκδοση: Sega
Ανάπτυξη: Creative Ass

Keywords
Τυχαία Θέματα