Twisted Metal Review

“Και τότε το Μέταλλο θα επιστρέψει και με την βοήθεια του Καλυψώ θα σημάνει την καταστροφή όλων των σουβλατζίδικων, των καταστημάτων λευκών ειδών και της όπερας του Σίδνεϊ και τότε θα έρθει ο Αρμαγεδδών” είχε πει ο Πλάτωνας σε μια συνέντευξή του στο Mens Health. Και τελικά βγήκε αληθινός… Το Μέταλλο επέστρεψε και είναι ακόμα πιο… Στριμμένο!

Ο μεγαλοβιομήχανος Καλύψως (aka Calyspo, ναι το έκαναν αντρικό τ’ όνομα έχει κανείς κανένα πρόβλημα;) με τα κόκκινα μάτια, που έχει περάσει μια ισιωτική στο μαλλί και κάθεται κοιτώντας σατανικά

πίσω από το γραφείο του, διοργανώνει ένα τουρνουά καταστροφής οχημάτων με τίτλο Twisted Metal και υπόσχεται σε όποιον το κερδίσει να του πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ευχή. Με αφορμή αυτό το τουρνουά μαθαίνουμε τις ιστορίες τριών χαρακτήρων που λαμβάνουν μέρος. Του κεντρικού πρωταγωνιστή και ψυχοπαθή κλόουν, Sweet Tooth, που από παγωτατζής, σύζυγος και πατέρας έγινε δολοφόνος, χήρος και έκανε το κεφάλι του ολυμπιακή φλόγα. Του Mr Grimm, που έχασε μικρός τον πατέρα του και από τότε πήρε τον κακό τον δρόμο βάζοντας μέικ απ στο πρόσωπο (σκοτώνει και ανθρώπους αλλά το χειρότερο έγκλημα είναι το μέικ απ). Κα τέλος, της Dollface, μιας πρώην μοντέλας, που την έφαγαν οι κακές οι γλώσσες για την ομορφάδα της και αποσύρθηκε με μια πελώρια λαχτάρα να μην αφήσει καμιά άλλη κοκάλω να κάνει καριέρα, βάζοντας μια μάσκα στο πρόσωπό της. Και οι τρεις μακάβριες ιστορίες παρουσιάζονται ενδιάμεσα από τα event του παιχνιδιού μέσω live action cutscenes με πραγματικούς ηθοποιούς, σε στιλ b-movie με στομφώδεις αφηγήσεις.

Το Twisted Metal ήταν, είναι και θα είναι πιστό στις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα. Δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα από τους προηγούμενους τίτλους εκτός της εμφανέστατης αναβάθμισης των γραφικών. Σκοπός μας είναι, αφού επιλέξουμε από μια ποικιλία διαθέσιμων οχημάτων (φορτηγά, μηχανές, ελικόπτερα, αγωνιστικά αμάξια κ.α.) και εξοπλίζοντας τα με κάποιο όπλο, να ξαμοληθούμε εντός των ορίων μιας πίστας και να καταστρέψουμε τα αντίπαλα οχήματα έως ότου μείνουμε σαν την καλαμιά στον κάμπο, για να περάσουμε στην επόμενη πίστα.

Σε απευθείας μετάδοση από το κέντρο της Αθήνας...

Σε μερικές πίστες, όπου ο στόχος μας είναι απλά η καταστροφή των αντιπάλων μας, διαλέγουμε τρία από τα διαθέσιμα αμάξια και μπορούμε να τα αλλάζουμε στο γκαράζ της περιοχής, όπου ανανεώνεται η ενέργεια τους. Σε πίστες αγώνων ταχύτητας (και καταστροφής, αυτό είναι σετ) αλλά και στις πίστες με boss fights διαλέγουμε μόνο ένα όχημα. Σκόρπια στις πίστες βρίσκονται διάφορα όπλα, ανανεώσεις υγείας και λοιπά power ups. Κάθε όχημα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν ιδανικό για κάποιου είδους αγώνα ή για τα μέτρα κάποιου παίχτη, επιλέγοντας στρατηγικά μέσα από μεγαλύτερη ταχύτητα, περισσότερη υγεία, διαφορετικά όπλα. Επίσης μέσα από το κεντρικό μενού μπορούμε να κάνουμε customisation των οχημάτων αλλάζοντας χρώματα, σχέδια κλπ. Μετά το πέρας μιας πίστας ξεκλειδώνονται νέα οχήματα ή νέα όπλα.

Το παιχνί

Keywords
Τυχαία Θέματα