Unstoppable Gorg Review

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Futuremark είναι ένα ταλαντούχο στούντιο. Παρόλο που το πρώτο της παιχνίδι, το Shattered Horizon, δεν γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, ομολογώ ότι το χάρηκα στο έπακρο αφού ήταν γεμάτο έξυπνες και πρωτότυπες ιδέες. Έτσι, μόλις έμαθα ότι εταιρία βγάζει νέο παιχνίδι, ενθουσιάστηκα. Όταν όμως έμαθα ότι το Unstoppable Gorg είναι tower defense, απογοητεύτηκα. Και τελικά, μόλις μου δόθηκε η δυνατότητα να το παίξω, το κατευχαριστήθηκα. Σοκ

και δέος για τον Γιαννάκη. Βλέπετε, δεν είμαι οπαδός του συγκεκριμένου είδους, καθώς τα tower defense απαιτούν μια “trial and error” προσέγγιση η οποία… μου την σπάει. Παρόλο που η συγκεκριμένη προσέγγιση είναι διάχυτη στις τελευταίες πίστες του Unstoppable Gorg, το νέο καμάρι της Futuremark δεν καταντάει ποτέ κουραστικό ή εκνευριστικό.

Η ιστορία του παιχνιδιού είναι σχετικά απλή. Οι άνθρωποι ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο πολιτισμό. Όπως είναι αυτονόητο, οι χαζοί οι άνθρωποι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους εξωγήινους. Έλα όμως που οι εξωγήινοι δεν είναι καθόλου φιλικοί και κηρύττουν πόλεμο κατά της ανθρωπότητας. Ω Θεοί και δαίμονες, ήρθε το τέλος μας; Όοοοοοχι, γιατί εσείς παίρνετε τον ρόλο του Captain Adam, του υπερασπιστή της Γης, του νέου Ultraman (ω ρε τι θυμήθηκα… να τι θα δω το βράδυ). Ο σκοπός σας απλούστατος: να σταματήσετε μια και καλή τις δυνάμεις του “Ανστόοοοοοπαμπλ Γκοργκ”.

Ο τεχνικός τομέας του Unstoppable Gorg κυμαίνεται σε αρεστά επίπεδα, χωρίς όμως να ωθεί στα όριά τους τα υπολογιστικά συστήματα. Ούτως ή άλλως, εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τίτλο tower defense, οπότε αναμενόμενο είναι αφενός να μην περιμένουμε πολλά, αφετέρου να το συγκρίνουμε με παρόμοιους τίτλους κι όχι με κάτι Crysis. Ως tower defense λοιπόν, το Unstoppable Gorg δείχνει πάρα πολύ καλό και είναι ευχάριστο στο μάτι. Οι παίκτες μπορούν να ζουμάρουν και να δουν τους λεπτομερείς δορυφόρους που σχεδίασε η Futuremark, αν και ομολογώ ότι θα ήθελα λίιιιιγο περισσότερα ειδικά εφέ και λεπτομέρειες. Παρ’ όλες τις τεχνικές του αδυναμίες, το Unstoppable Gorg είναι όμορφο, αφού σώζεται από το ιδιότροπο art design του. Α, και σε αντίθεση με το Shattered Horizon, δεν είναι καθόλου απαιτητικό.

Της κακομοίρας γίνεται. Πάνω τους αδέλφιαααααα!

Σε ανάλογα επίπεδα κυμαίνεται κι ο ήχος, με τους μονόλογους στις cutscenes να κλέβουν την παράσταση. Η Futuremark κατάφερε να μπει στο κλίμα των 50s με τις έξυπνες, ασπρόμαυρες cutscenes και με το εξαιρετικό voice acting που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο το μεράκι και την όρεξη των δημιουργών. Ειλικρινά, δεν μπορώ να βρω κάτι που να χρειάζεται βελτίωση στο ηχητικό μέρος, αφού όλα τα εφέ είναι όπως ακριβώς θα έπρεπε. Και ναι, η μουσική τα σπάει.

Παρόλο που το Unstoppable Gorg είναι tower defense, καλά θα κάνετε να μην το βάλετε στο τσουβάλι με όλα τα υπόλοιπα του είδους, αφού εμπεριέχει μερικές έξυπνες και ενδιαφέρουσες νέες ιδέες. Αντί λοιπόν για σταθερούς πύργους, στο Unstoppable Gorg μπορείτε να τοποθετήσετε δορυφόρους σ

Keywords
Τυχαία Θέματα