Wii U: Η πρώτη επαφή

Στις 30 Οκτωβρίου, στο The Mall Athens, η Nortec παρουσίασε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό τη νέα κονσόλα της Nintendo, το περίφημο Wii U, σε μια εκδήλωση όπου είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη συσκευή και αρκετούς από

τους πρώτους τίτλους της. Τι είναι τελικά το Wii U και το πολυσυζητημένο χειριστήριό του; “Φούσκα” ή ο επόμενος εκτυπωτής χρημάτων της Nintendo; Αν και τελική απάντηση δεν μπορεί να υπάρξει από τώρα, έχω την αίσθηση ότι θα είναι το δεύτερο.

Η αλήθεια είναι οτι τέτοια events είναι λόγος να μαζευτούμε οι νιντεντάκηδες. Χωρίς πλάκα, όλοι οι παλιοί γνωστοί μου από παλαιότερα events του Wii και του 3DS ήταν εκεί και τα SpotPass πήραν φωτιά. Είχαμε όλοι περισσότερα hits απ” όσα επέτρεπε το 3DS μας. Ο διάδρομος μπροστά από το CoffeeRight στο Mall έγινε μια μεγάλη χαρούμενη παρέα, πράγμα που συμβαίνει ιδιαίτερα στις μαζώξεις της Nortec και οφείλεται κυρίως στον παρεϊστικο χαρακτήρα των συσκευών της Nintendo, αλλά και στα παιδιά που κάνουν τις παρουσιάσεις που είναι πάντα κεφάτα. Υπήρχαν 10 οθόνες στημένες, στις οποίες οι εννιά είχαν παιχνίδια και μία έτρεχε ένα promo Blu-ray με βίντεο που έχουμε δει ήδη στα Nintendo Direct. Προς ευχαρίστησή μου είδα ότι οι οθόνες ήταν τελευταίας τεχνολογίας και full HD, έτοιμες να επιδείξουν τις γραφικές δυνατότητες του Wii U.

Υπήρχαν επιπλέον εκπλήξεις αφού ο Mario και ο Luigi εμφανίστηκαν αρκετές φορές για φωτογραφίες, ενώ κάποια στιγμή (που δυστυχώς έχασα, καταραμένη δουλειά) είχαμε και… ντου από Mario στο The Mall. Φυσικά υπήρχε και η κλασική κλήρωση με δώρα. Νομίζω ότι τα εύσημα πάνε όλα στην Nortec και στους Ambassadors που χρόνια τώρα οργανώνoυν τέτοιες εκδηλώσεις που δεν περιορίζονται από αυστηρή μαρκετινίστικη λογική και είναι κεφάτες, με εκπλήξεις και οργανωμένες έτσι ώστε τα προϊόντα της Nintendo να είναι στο επίκεντρο.

Η αφεντιά μου, ο συνονόματος και ο αδερφός του. Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα είμαστε.

Πριν περάσουμε στα παιχνίδια, ας ασχοληθούμε με το θέμα που καίει τους περισσότερους: το Wii U Gamepad. Το Gamepad κυρίες και κύριοι είναι τρομακτικά ελαφρύ και βολικό. Πρόκειται για νίκη της εργονομίας. Τα κουμπιά είναι προσβάσιμα πολύ εύκολα όπως και οι αναλογικοί μοχλοί (πάλι καλά που δεν έβαλαν circle pads) και το βάρος του είναι σχεδόν τέλεια κατανεμημένο. Λέω σχεδόν γιατί το καλώδιο που είχαν αναγκαστικά στα εκθετήρια βάραινε το χειριστήριο, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη γνώμη. Η οθόνη του είναι αρκετά μεγάλη και πολύ καλής ανάλυσης. Σίγουρα δεν είναι retina, αλλά δεν θα έχετε πρόβλημα να δείτε λεπτομέρειες. Η κατασκευή φαίνεται συμπαγής και αρκετά στιβαρή, όπως μας έχει συνηθίσει η Nintendo. Η οθόνη αφής βέβαια είναι resistive, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει multitouch, αλλά το πενάκι και διάφορα αντικείμενα λειτουργούν κανονικά. Το Gamepad διαθέτει δόνηση, ηχεία και μικρόφωνο.

Το Wii U Pro Controller είναι ένα χειριστήριο ούτως ή άλλως αρκετά βολικό στη χρήση, καθώς ακολουθεί την πεπατημένη στη σχεδίαση χειριστηρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα