Wipeout 2048 Review

03:12 5/3/2012 - Πηγή: Game 2.0

Eίναι γεγονός πως οι μέρες δόξας του Studio Liverpool της Sony (ή αλλιώς Psygnosis, για τους πιο παλιούς) έχουν περάσει. Από εκεί που είχε τη φήμη ενός από τα πιο κορυφαία στούντιο της βιομηχανίας, έχει καταλήξει να κυκλοφορεί αρκετά σπάνια νέα παιχνίδια, και μάλιστα μόνο Wipeout. Όχι πως αυτό είναι απαραίτητα κακό βέβαια, αφού από τη μία, η σειρά συντροφεύει

τις κονσόλες της Sony από την εποχή του PS1, και από την άλλη τα πρόσφατα παιχνίδια ήταν αρκετά αξιόλογα. 2012 λοιπόν, και με το launch του PS Vita, το Studio Liverpool αναλαμβάνει πάλι να βγάλει ένα Wipeout, αυτή τη φορά ταξιδεύοντάς μας στο 2048.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα Wipeout κάνει την εμφάνιση του σε φορητό της Sony. Τα Wipeout Pure και Pulse του PSP έτυχαν πολύ θερμής ανταπόκρισης από gamers και κριτικούς, με αποτέλεσμα το 2048 να είναι δεδομένο εξαρχής. Πράγματι, το παιχνίδι είναι μια φυσική μετεξέλιξη των δύο προκατόχων του, χωρίς δηλαδή να φέρνει την επανάσταση που θα μπορούσε να φέρει, ή έστω, να ενσωματώνει κάποιες καινούριες ιδέες για τη σειρά.

Για άλλη μια φορά, στο ελαφρως μακρινό μέλλον, διοργανώνονται τουρνουά αγώνων με οχήματα αντι-βαρύτητας. Οι συναντήσεις αυτές, που εκτείνονται στη διάρκεια μιας τριετίας (2048, 2048, 2050 δηλαδή) περιλαμβάνουν πάμπολλα events, που μοιράζονται σε διάφορες κατηγορίες. Τα πολύ κλασικά Race (ένα sprint δηλαδή, σε λογική circuit όμως) και Τrial εμφανίζονται για άλλη μια φορά, ενώ την τετράδα συμπληρώνουν τα Combat και Zones. Στον πρώτο τύπο, ο παίκτης καλείται να προκαλέσει ζημιές στα αντίπαλα οχήματα (περισσότερα στη συνέχεια) με σκοπό να μαζέψει όσο πιο πολλούς πόντους γίνεται. Ο δεύτερος τύπος παιχνιδιού, που αντικειμενικά είναι και ο δυσκολότερος, δεν απαιτεί από τον παίκτη να κάνει κάτι, πέρα από το να καθοδηγεί το όχημα μέσα σε μια εικονική πίστα –με αυξανόμενη δυσκολία εννοείται- χωρίς όμως να συγκρουστεί πουθενά, γιατί αλλιώς καταστρέφεται.

Το παιχνίδι έχει τέσσερις υποκατηγορίες αγώνων: Race, Time Trial, Combat και Zone.

Τα τέσσερα αυτά modes παρουσιάζουν μια μέτρια ποικιλία στο παιχνίδι – σίγουρα ένα ακόμα δε θα έκανε κακό, αλλά δε μπορεί να πει κανείς πως κάτι λείπει. Γιατί, ενώ η τετράδα μπορεί να μοιάζει επαναλαμβανόμενη στο single-player campaign, το Wipeout 2048 την εκμεταλλεύεται έτσι ώστε να δίνει κίνητρο στον παίκτη να ασχοληθεί, με σκοπό βέβαια να ξεκλειδώσει καλούδια. Από τη μία, τα ίδια τα οχήματα του παιχνιδιού: αρχικά, μόλις ένα είναι διαθέσιμο, με τα υπόλοιπα να ξεκλειδώνονται αργότερα. Χωρισμένα σε πέντε μάρκες και τέσσερις υποκατηγορίες από την κάθε μάρκα, οι επιλογές που προσφέρονται όντως είναι αρκετές, αν και είναι οι μάρκες που υπάρχουν στο 2048 είναι μόλις οι μισές από του Wipeout HD. Από την άλλη, μόλις ολοκληρώσετε κάποιους αγώνες, ή φτάσετε σε ένα συγκεκριμένο rank, δίνονται ορισμένες bonus πίστες, υπό τη μορφή των speed laps. Δεν είναι φυσικά απαραίτητο να ασχοληθείτε μαζί τους, ούτε προσφέρουν κάτι διαφορετικό από ένα απλό time trial. Ανταγωνίζεστε μό

Keywords
Τυχαία Θέματα