Αγάπη μου, μεγένθυνα το 3DS

Η ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι. Termi: “Έλα ρε Marioland, τι σου έχω; 3DS XL, KH3D και Beat the Beat (τώρα ξέρετε τι περιμένετε από reviews). Τσίμπα.” Marioland: (μετά από τρία εγκεφαλικά) “OK!”. Και έτσι για ένα Σαββατοκύριακο βρέθηκα να παίζω στο εξοχικό μου με το 3DS XL. Αν έπρεπε να το περιγράψω με μία φράση, αυτή θα ήταν «δεν γυρνάω στο παλιό ούτε με σφαίρες». Ας περάσουμε όμως στην ανάλυση-μέχρι-αηδίας της συσκευής.

ΟΚ, εξωτερικά το νέο 3DS XL φαίνεται σαν τυρόπιτα, αλλά νομίζω ότι μετά από μισή ώρα παρατήρησης, κάποιος μπορεί να

δει ότι η συσκευή είναι απείρως πιο όμορφη και πιο λειτουργική από το παλιό 3DS. Πρώτα απ όλα, το γελοίο γυαλιστερό φινίρισμα του αρχικού 3DS μας αποχαιρετά, δίνοντας τη θέση του στο πολύ πιο άνετο στο μάτι και στον καθαρισμό ματ φινίρισμα. Επίσης, οι περίεργες γωνίες έχουν αντικατασταθεί με όμορφες καμπύλες που κάνουν το XL πολύ πιο όμορφο και θελκτικό στο άγγιγμα. Γενικά, το 3DS XL, αν και… μη-φιλικό στην τσέπη, είναι πολύ πιο όμορφο. Κρατώντας το 3DS XL στα χέρια μου παρατήρησα και κάτι πολύ πιο σημαντικό από τις ομορφιές. Είναι ξεκούραστο. Το βάρος δεν έχει αυξηθεί δραματικά. Τα δάχτυλα πλέον κάθονται ακριβώς στα κουμπιά και δεν χρειάζεται να λυγίσω τον αντίχειρά μου για να τα φτάσω, ενώ το circle pad έχει καλύτερη θέση, με αποτέλεσμα η χρήση του να είναι απείρως πιο ξεκούραστη.

Οι οθόνες είναι τεράστιες, κάτι που πάντα είναι ένα + στις φορητές παιχνιδομηχανές. Η πάνω οθόνη έχει πλέον τρεις θέσεις που κλειδώνει, ικανοποιώντας ένα μεγάλο παράπονο όσων παίζουν ξαπλωμένοι με το παλιό 3DS, και έτσι δεν φοβάστε μην σας πέσει στα δάχτυλα. Βέβαια η οθόνη είναι ψιλοχαλαρή, αλλά όχι τραγικά. Η κάτω οθόνη έφαγε και αυτή την αναβάθμιση που της άρμοζε, όντας ακόμα πιο ξεκούραστη στη χρήση. Πλέον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλά σας για να πλοηγηθείτε σε menus και λοιπά χωρίς να φοβάστε μην πατήσετε κάτι λάθος. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε κάποια εφαρμογή όπως το Nintendo Letter Βox / Swapnote ή πρόγραμμα ζωγραφικής, η καινούρια μεγαλύτερη οθόνη αφής θα σας καταπλήξει.

Βρε μανία να τα μεγαλώνουμε όλα την εποχή που τα πάντα γίνονται μικρότερα...

Άλλες αλλαγές και βελτιώσεις έχουν να κάνουν με μικρολεπτομέρειες. Το stylus δεν είναι πια τηλεσκοπικό, έχει σταθερό μήκος και θα το βρείτε στο πλάι της συσκευής όπως στο Dsi. Τα Start, Home, Select είναι πλέον ξεχωριστά κανονικά κουμπάκια. Δεν υπάρχει λαμπάκι 3D δίπλα στο slider και όταν απενεργοποιείτε το 3D, το κατώτερο σημείο του slider έχει ένα «κλικ» για να καταλαβαίνετε ότι το κλείσατε.

To 3D στο 3DS XL είναι απλά απολαυστικό. Παίζοντας ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια του 3DS (Kingdom Hearts 3D, περισσότερα στο review) ανακάλυψα ότι το 3D είναι πολύ πιο άνετο, έχει μεγαλύτερο “sweet spot” (λιγότερα είδωλα δηλαδή και δεν φοβάστε μην μετακινήσετε το σύστημα παίζοντας), ενώ έχω την εντύπωση ότι το βάθος που προσφέρει είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτό του παλιού 3DS.

Βέβαια το πρόβλημα που ανέκαθεν έχουν τα XL φο

Keywords
Τυχαία Θέματα