Στερεότυπα του gaming

19:38 5/1/2012 - Πηγή: Game 2.0

Κάποια πράγματα θεωρούνται δεδομένα από καταβολής κόσμου. Ξέρουμε πως το ζευγάρι της ταινίας στο τέλος θα παντρευτεί, το άρρωστο παιδάκι θα ζήσει, το Δαχτυλίδι θα καταστραφεί και ο Βόλντεμορτ θα πεθάνει… Ποιος θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως όταν ξαφνικά το ζευγάρι δεν παντρευτεί και η νύφη φύγει με την περιπτερού; Έτσι ξέρουμε πως μια γυναίκα που πρωταγωνιστεί σε ένα βιντεοπαιχνίδι δεν μπορεί να έχει βυζί-σπυρί, ένας ήρωας να μην έχει τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς του νεκρό ή άρρωστο ή έστω απηγμένο και ένας πρωταγωνιστής ιαπωνικού RPG

να μην έχει τσιμπιδάκι για τα φρύδια στο τσαντάκι. Δεν θέλω πρωτοτυπίες και καινοτομίες, θέλω την Lara βυζαρού και τον Sam Fisher Νίκο Ξανθόπουλο. Δεν θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε…

Oι κρυφοπ**τ@νες κι ανάφτρες

Πόσες ηρωίδες βιντεοπαιχνιδιών ξέρετε που να είναι κοντές, χοντρές και με μικρό στήθος; Μία; Καμμία; Για να περάσεις το κάστινγκ ενός γυναικείου ρόλου σε video game πρέπει να έχεις αλλεργία στο ύφασμα (καλυμμένες μόνο ρώγες και απόκρυφα), να έχεις βγει τουλάχιστον τρεις φορές Miss Κόσμος και πλούσιο, πολύ πλούσιο μπούστο. Αν δεν έχεις τα μεμέ από φυσικού σου, τι να σου πω κορίτσι μου; Βάλε καμιά γέμιση γιατί αλλιώς σε βλέπω με κάρτα ανεργίας ή σε κάνα hotline (τηλεφώνησε τώρα, η Lara είναι πάντα έτοιμη και σε περιμένει να… της βάλεις το δισκάκι στο drive).

Και μην ξεχνάς κούκλα μου, ο Max Factor είναι ο καλύτερος σου φίλος. Πριν μια αποστολή, μια μάχη, ένα φόνο, πέρνα μια στρώση σοβά γιατί μια κάμερα είναι μόνιμα πάνω σου. Που πας σαν την κυράτσα; Θα σε δει και η μάνα σου και θα σου πει, πώς βγαίνεις έτσι από το σπίτι; Ποιος θα σε πάρει; Το animation στα μετόπισθεν πρέπει να θυμίζει θεατές σε αγώνα πινγκ πονγκ (πέρα-δώθε σε repeat), τα χείλη να είναι απαραίτητα σαρκώδη (ας φέρνεις και σε Daffy Duck δεν πειράζει), τα μάτια να είναι λάγνα (ακόμα κι αν μπροστά σου έχεις ένα γλοιώδες τέρας με 15 κέρατα και 22 μάτια) και τα μαλλιά καλοχτενισμένα/κομμωτηρίου και να ανεμίζουν στο πρωινό αεράκι ανέμελα μεν, χωρίς να ανακατεύονται δε (έχω μια καλή λακ να σου προτείνω).

Καλά, εσύ το πήγες ένα βήμα παραπέρα…

Ενδεικτικά παραδείγματα: Lara Croft, BloodRayne, Nina Williams, Dead or Alive girls, Nariko, Bayonetta

Τα ανθρωπόμορφα ζωάκια

Τρισχαριτωμένα ή cool (γυαλιά ηλίου, αθλητικά παπούτσια, στραβοφορεμένο τζόκεϊ) με τα χέρια να σχηματίζουν το σήμα της νίκης ή thumbs-up ή κωλοδάχτυλo ή κάτι πολύ μάγκικο anyway! Αν είναι τσαχπινογαργαλιάρικα έχουν τσιριχτές φωνούλες και περπατάνε σαν να τα έχουν κάνει πάνω τους (άχου τα μωρέ). Συνήθως σώζουν τον κόσμο από κάποιο λιγότερο χαριτωμένο ζωάκι που επειδή βγήκε σαν ανάποδο γαμώτο θέλει να τα κάνει όλα μπορντέλο. Τα περισσότερα είναι εικονικές αναπαραστάσεις των διάφορων αρκουδακίων που όλοι είχαμε μικροί και τα τυραννούσαμε. Με λίγα λόγια είναι έτοιμα για εμπορική εκμετάλλευση με διάφορα λούτρινα να κυκλοφορούν και το κάθε μυξιάρικο να ζητάει από τον μπαμπά να κοιμηθεί με τον Sonic.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Keywords
Τυχαία Θέματα