600 εκατομμύρια άνθρωποι στο σκοτάδι

07:33 3/8/2012 - Πηγή: Antinews

 Ενεργειακή κρίση έχει καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της Ινδίας, όταν την Τρίτη κατέρρευσαν το ανατολικό και το βόρειο δίκτυο ηλεκτρισμού της χώρας, αφήνοντας παραπάνω από 600 εκατομμύρια ανθρώπους στο σκοτάδι, σε ένα από τα μεγαλύτερα black-out του κόσμου.

Κι ενώ η χώρα προσπαθεί να καταστεί ως μία παγκόσμια οικονομική υπερδύναμη, το συμβάν καταδεικνύει τα προβλήματα με το πεπαλαιωμένο δίκτυο υποδομών της και την ανικανότητα της κυβέρνησης να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε ενέργεια.

Μια μέρα αφού το βόρειο τμήμα του δικτύου βγήκε εκτός λειτουργίας για

μερικές ώρες, ακολούθησε και το ανατολικό. Ενώ οι αξιωματούχοι είχαν καταφέρει να αποκαταστήσουν το βόρειο δίκτυο, στις 13:05 της Τρίτης κατέρρευσε ξανά, σύμφωνα με τον Shailendre Dubey, αξιωματούχο στην Uttar Pradesh Power Corp. στη μεγαλύτερη πολιτεία της Ινδίας. Την ίδια περίπου ώρα, κατέρρεε και το ανατολικό δίκτυο κατά τον S.K. Mohanty, έναν αξιωματούχο στον τομέα της ενέργειας στην ανατολική πολιτεία της Orissa. Τα δύο αυτά δίκτυα εξυπηρετούν περίπου το μισό πληθυσμό της χώρας.

Στο Νέο Δελχί δε δούλευε κανένα φανάρι της τροχαίας, ενώ το μετρό της πόλης, το οποίο εξυπηρετεί περίπου 1.8 εκατομμύρια κόσμο την ημέρα, έκλεισε κατ’ ευθείαν για δεύτερη συνεχόμενη μέρα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να εκκενώσει τον πολυσύχναστο σταθμό Barakhamba σε μισή ώρα πριν τον κλείσουν.

Ο 54-χρονος S.K. Jain είπε πως είχε ξεκινήσει να πάει να υποβάλλει τα χαρτιά του για την επιστροφή φόρου όταν έκλεισε το μετρό και τώρα θα έχανε σίγουρα την προθεσμία.

Η πτώση του δικτύου επηρέασε τον πληθυσμό σε 13 πολιτείες, περισσότερους ανθρώπους από ότι ο πληθυσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανάγκη για ρεύμα στην Ινδία αυξάνεται συνεχώς, καθώς αναπτύσσεται οικονομικά η χώρα, κάτι που δεν μπορούν να ακολουθήσουν και οι υποδομές της. Σύμφωνα με την Κεντρική Ενεργειακή Αρχή έχουνε παρατηρηθεί ελλείψεις μέχρι και 8% σε ενέργεια τους τελευταίους μήνες, με τους αδύναμους μουσώνες φέτος να μην βοηθάνε, καθώς συνδέονται άμεσα με την παραγωγή ενέργειας από υδροηλεκτρικά εργοστάσια, αλλά και με τη θερμοκρασία, η αύξηση της οποίας οδηγεί σε μεγαλύτερες ανάγκες για ενέργεια από τα κλιματιστικά.

Όμως, ακόμα και η ίδια η σύνδεση με το δίκτυο παραμένει για πολλούς Ινδούς μια πολυτέλεια, καθώς το 1/3 των Ινδικών νοικοκυριών δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρισμό για να ανάψει έστω μια λάμπα.

TopGunZ, από Huffington Post

http://www.huffingtonpost.com/2012/07/31/india-power-outage_n_1722356.html

Keywords
Τυχαία Θέματα