Deutsche Bank: καμιά χώρα δεν θα φύγει απ’ την ευρωζώνη

Η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, εκτιμά ότι η ευρωζώνη θα μείνει ανέπαφη και ότι η αργή ανάκαμψή της θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους εξωτερικούς επενδυτές. «Πιστεύουμε πως η ευρωζώνη θα παραμείνει ανέγγιχτη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο , δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Άνσου Γιάιν. Όπως είπε, έχει απομακρυνθεί η αβεβαιότητα σχετικά με μια πιθανή χρεοκοπία χώρας της ευρωπαϊκής περιφέρειας ή αποχώρησής της από την ευρωζώνη.

Ο Γιάιν έκανε τις δηλώσεις από το Ντουμπάι όπου πήγε για να συζητήσει προοπτικές επενδύσεων. Προέβλεψε επίσης ότι η παγκόσμια τραπεζική βιομηχανία θα συρρικνωθεί δραματικά ,ως αποτέλεσμα των κανονισμών που ακολούθησαν την οικονομική κρίση, προειδοποιώντας ότι  οι κανονισμοί θα μπορούσαν να πλήξουν την παροχή πιστώσεων στην οικονομία.
«Μέχρι τη στιγμή που θα τελειώσουμε με τις ακούσιες συνέπειες των ρυθμίσεων, η αίσθησή μου είναι ότι θα έχουν απομείνει πέντε με έξι τράπεζες παγκοσμίως»  είπε ο Γιάιν -και φυσικά η Deutsche Bank θα είναι μία από αυτές.

http://www.independent.ie/business/european/deutsche-bank-sees-no-breakup-of-eurozone-3301525.html

Keywords
Τυχαία Θέματα