EURO 2012: Σοκ για Ολλανδούς και η εφαρμογή του «νόμου» των Γερμανών

Το ματς Ολλανδία- Δανία που διεξήχθη στο Χαρκίφ ήταν το πρώτο της ημέρας στον θεωρητικά πιο δυνατό όμιλο του Eurο.

Η Ολλανδία πίεσε από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, έκανε 32 τελικές ( μόλις 5 on target) και δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Αντερσεν της Δανίας και ενώ είχε και ένα δοκάρι με τον Ρόμπεν. Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα οι επιθετικοί των Οράνιε, δεν έδειξαν χαρακτήρα και υπομονή, σπατάλησαν πολλές φάσεις για να σκοράρουν και υπέστησαν απώλεια στο πρώτο και -θεωρητικά- πιο εύκολο ματς του γκρουπ, καθώς ακολουθούν αναμετρήσεις με Γερμανία και Πορτογαλία. Από την άλλη, οι

Δανοί είχαν την τύχη να πετύχουν γκολ στην πρώτη τους φάση στο ματς και δείχνοντας στοιχεία σοβαρής ομάδας κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία μπόρεσαν να κρατήσουν μία σπουδαία νίκη. Η τελευταία νίκη των Δανών επί της Ολλανδίας  χρονολογείται από το 1967.

Αυτός ήταν ο όγδοος αγώνας στον οποίο η Ολλανδία βρίσκεται πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος σε τελική φάση Euro. Οι Οράνιε έχουν κάνει μόνο μια ανατροπή σε αυτά τα ματς (με την Γαλλία το 2000 σε 3-2 ).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη των Δανών σε πρεμιέρα Euro και η πρώτη νίκη μετά το 2-0 επί της Βουλγαρίας το 2004.

Οι Δανοί μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης και πλέον έχουν τις όποιες ελπίδες τους, σε έναν όμιλο που θα διατηρήσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων έως την τελευταία αγωνιστική.

Οι συνθέσεις:
Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ (85′ Κάουτ), Χάιτινχα, Φλααρ, Βίλεμς, Ντε Γιόνγκ (70′ Φαν Ντερ Φάαρτ), Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν, Σνάιντερ, Αφελαϊ (70′ Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.
Δανία (Μόρτεν Ολσεν): Αντερσεν, Γιάκομπσεν, Αγκερ, Κίερ, Σιμόν Πόουλσεν, Γιόργκενσεν, Ερικσεν (74′ Σένε), Τσίμλινγκ, Ρόμενταλ (84′ Μίκελσεν), Μπέντνερ, Κρον-Ντέλι.
Γερμανία Πορτογαλία 1-0

Στο ντέρμπι της ημέρας οι Γερμανοί νίκησαν τους Πορτογάλους με μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Γκόμεζ στο 72.

Αμφίρροπο το ματς, δίχως πολλές φάσεις, ήταν βέβαιο ότι αν κάποιος κατάφερνε να σκοράρει θα κέρδιζε. Δύο δοκάρια οι Πορτογάλοι, που άφησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων του ματς στους Γερμανούς.

Το ματς ποτέ δεν βρήκε ρυθμό, οι δύο τεχνικοί ήθελαν πρώτα να διασφαλίσουν το Χ και μετά να κυνηγήσουν το γκολ της νίκης. Η είσοδος του Κλόζε βοήθησε τη Γερμανία να γίνει πιο απειλητική και να καταφέρει τελικά να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση.

Συνθέσεις:

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Κεντίρα, Μίλερ (93’ Μπέντερ), Εζίλ (87’ Κρος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (80’ Κλόζε).
Πορτογαλία (Πάολο Μπέτο): Ρουί Πατρίτσιο, Περέιρα, Άλβες, Πέπε, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (80’ Βαρέλα), Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (70’ Ολιβέιρα).

Την Κυριακή το πρόγραμμα περιλαμβάνει το μεγάλο ντέρμπι του ευρωπαϊκού νότου Ισπανία-Ιταλία στις 19:00 και Ιρλανδία-Κροατία στις 21:45

Μ.Ο.

Keywords
Τυχαία Θέματα