«Fake εκτελεστής» ο Κασσελάκης;

Της Κύρας Αδάμ

Η χώρα δεν έχει αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει κυβέρνηση, έχει τρίτο και τέταρτο κ.λπ. κόμμα στη Βουλή και ένα μεγάλο κενό στη θέση του δεύτερου τη τάξει κόμματος στη Βουλή, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ. Η αναιμική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επί Τσίπρα

στην πρώτη κυβέρνηση Μητσοτάκη εξανεμίστηκε, έγινε αέρας στις πρόσφατες εκλογές με τη συντριπτική ήττα του κόμματος και τώρα διαλύεται στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα επί προεδρίας Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ (αποτυχών υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Τσίπρα, αλλά εκλεγμένος από τη βάση με τις ευλογίες Τσίπρα), από τη στιγμή της εκλογής του και παρά τις βαρύγδουπες φραστικές πομφόλυγες (μέχρι τώρα) ότι όπου να ‘ναι «θα διώξει τον Μητσοτάκη», έχει εγκλωβιστεί:

– Στη διατήρηση του αστραφτερού προσωπικού προφίλ του -βορά σε κάθε είδους και στιλ ψυχαγωγική πρωινή τηλεοπτική εκπομπή- που δεν αντέχει σε καμιά στοιχειώδη απόπειρα έκφρασης πολιτικού λόγου, πέραν των φθαρμένων, πεπαλαιωμένων και βαρετών κλισέ περί αλλαγής της κοινωνίας, του κοινωνικού κράτους κλπ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, με συνειδητή επιλογή του μη αριστερού προέδρου του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ η πρώτη μεγάλη μάχη με τον Κ. Μητσοτάκη να είναι η άμεση νομιμοποίηση των γάμων ομοφύλων στην Ελλάδα.

– Στη σταθερή προσπάθεια να απαλλαγεί, μόλις παρουσιάζεται η αφορμή, με συνοπτικές διαδικασίες -και πάντα εκτός κομματικών οργάνων- από τα «βαρίδια» της αριστερής αντιπολίτευσης μέσα στο κόμμα «του». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης ορθά κοφτά δήλωσε (πρώτος τον λίθον βαλέτω) ότι όποιος δεν είναι μαζί του, δεν θα ξαναμπεί σε ψηφοδέλτιο του κόμματός «του».

Η μεγάλη εικόνα δείχνει ότι ο κ. Κασσελάκης το επόμενο διάστημα θα δώσει τη μάχη του για να ξεκαθαρίσει και να οριοθετήσει το προσωποκεντρικό κόμμα του ελεύθερο από βάρη του παρελθόντος και αριστερά βαρίδια, και μετά θα ορμήσει να φάει τον Μητσοτάκη. Ή, στην καλύτερη περίπτωση, να παίξει τον ισχυρό μπαλαντέρ σε διαμόρφωση κυβερνήσεων συνεργασίας και όχι κατ’ ανάγκην μόνον με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο επιμόνως καλεί τώρα σε «συνένωση», λες και πρόκειται για εμπορικό merging μικρομεσαίων επιχειρήσεων…

Ο κ. Κασσελάκης είναι απολύτως καθαρός στις προθέσεις και τις επιδιώξεις του, και προσπαθεί να συσπειρώσει γύρω του ό,τι θα απομείνει από τη βάση και τα ιδρυτικά ηγετικά στελέχη του πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μείνει με τα στελέχη-οπαδούς που τον στηρίζουν μέσα στο κόμμα «του».

Η αλήθεια είναι ότι η εσωκομματική αριστερή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ είτε πιάστηκε στον ύπνο είτε δεν θέλει να χρεωθεί η ίδια μια εξανέμιση του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως είναι προ των πυλών. Έτσι έχει δεχτεί την εξευτελιστική διαδικασία, με προεδρικά tweets από τις ΗΠΑ εν μέσω προεδρικού μήνα του μέλιτος, να πετάγονται εκτός κόμματος με συνοπτικές προεδρικές διαδικασίες ιδρυτικά μέλη και στελέχη κόμματος και κυβερνήσεων Τσίπρα (που φέρουν και αυτά βαριές ευθύνες για τη γρήγορη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρα).

Προσοχή όμως. Ο κ. Κασσελάκης φροντίζει να πετάει έξω από το κόμμα «του» στελέχη που δεν έχουν εκλεγεί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για την ώρα τουλάχιστον δεν αγγίζει εκλεγμένα στο Κοινοβούλιο στελέχη της αριστερής αντιπολίτευσης. Και τούτο διότι ο αριθμός βουλευτών που ανήκουν στην αριστερή αντιπολίτευση, από την οποία εσωκομματικά θέλει να απαλλαγεί ο κ. Κασσελάκης, του εξασφαλίζουν τη θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην περίπτωση που οι βουλευτές αυτοί αποχωρήσουν ή τους διαγράψει ο κ. Κασσελάκης, ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταπέσει από αξιωματική αντιπολίτευση σε τρίτο κόμμα, Στην περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης χάσει αυτούς τους βουλευτές της αριστερής αντιπολίτευσης, αυτομάτως θα βλέπει μόνον την πίσω έδρα του κ. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ μέσα στη Βουλή. Και η φημολογούμενη κατά μέτωπο επίθεση του κ. Κασσελάκη στον κ. Μητσοτάκη θα πάει εύκολα περίπατο.

Εκτός αν ο κ. Κασσελάκης είναι πολύ ευχαριστημένος από την παρούσα κοινοβουλευτική αντιπολίτευση που ασκεί, με σκόρπιες, απαρατήρητες, αόριστες και αναιμικές σε περιεχόμενο ερωτήσεις βουλευτών «του» προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δίνονται έτσι το περιθώριο και η άνεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη να προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή της εσωτερικής πολιτικής της και κυρίως της εξωτερικής πολιτικής της, με τον κ. Κασσελάκη, τα στελέχη του, τους οπαδούς του, αλλά και την αριστερή αντιπολίτευση να μην παίρνουν κυριολεκτικώς χαμπάρι τι γίνεται σε βάρος της χώρας…

The post «Fake εκτελεστής» ο Κασσελάκης;   appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα