Mειωμένο χαράτσι ή και καθόλου για οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας

Το πράσινο φως για μειωμένο χαράτσι ή και καθόλου καταβολή του για οικογένειες που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ανακοίνωσε ο Γ. Στουρνάρας στη Βουλή. Ουσιαστικά στο πολυνομοσχέδιο εντάσσεται ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι θα μπορούν να ρυθμιστούν ο αριθμός των δόσεων και το ύψος της οφειλής, «ώστε τα υπόχρεα πρόσωπα να μπορούν να ανταποκριθούν στην καταβολή του, χωρίς να τίθεται

σε κίνδυνο η διαβίωση των ιδίων, ή των προσώπων που συνοικούν με αυτούς και τους βαρύνουν φορολογικά».

Δηλαδή θα είναι περισσότερες οι δόσεις για τους οικονομικά ασθενείς. Όχι όμως για όλους καθώς προβλέπεται ότι πολλοί φτωχοί δε θα πληρώσουν καθόλου φόρο ακινήτων. Θα υπάρξει η δυνατότητα μειωμένου φόρους ή ακόμη και ολοκληρωτικής απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

Η κυβέρνηση δέχθηκε τις προτάσεις που έκαναν τα άλλα κόμματα, ωστόσο, έπρεπε η διάταξη να πάρει το πράσινο φως και από την τρόικα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τόμσεν και οι υπόλοιποι με τους οποίους είχε επικοινωνία ο κ. Στουρνάρας, δεν δέχθηκαν τη ρύθμιση, αλλά τελικά υποχώρησαν κι έτσι δίνεται μια ευκαιρία σε ανθρώπους οικονομικά αδύναμους να έχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα