To στραπάτσο των δημοσκοπήσεων και των exit polls

Κι ενώ όλη η Ελλάδα είχε βαφτεί μπλε. Και την ώρα που οι κομματικοί υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ εξευτελίζονταν με τα ποσοστά που έπαιρναν, να ’ σου ο… Σταύρος Ψυχάρης. Ο οποίος έβγαλε στο Βήμα μια περίεργη αν μη τι άλλο δημοσκόπηση της Kappa Research που δείχνει

ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται πανελλαδικά της ΝΔ με 5 μονάδες διαφορά. 25% ο αποτυχημένος Τσίπρας, 20% ο Σαμαράς όταν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα έδωσαν στο κόμμα 10 μονάδες λιγότερες από τις εθνικές εκλογές. Όταν στην Αττική η Δούρου είναι ελάχιστα μπροστά από τον Σγουρό που με τις ψήφους της ΝΔ μπορεί να πάρει την περιφέρεια. Όταν ο Σακελλαρίδης από πρώτος στα exit polls έγινε δεύτερος και καταϊδρωμένος.

Το βρόμικο παιχνίδι που παίζει ο κ. Ψυχάρης και άλλοι διαπλεκόμενοι εκδότες είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες, απλά τώρα βρήκαν και συμμάχους τις αποτυχημένες εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε σήμερα να έχουν διαλυθεί και να έχουν πάει σπίτια τους οι γκαλοπατζήδες που παίζουν τα παιχνίδια των αφεντικών που τους πληρώνουν για να στήνουν αποτελέσματα και να επηρεάζουν τον κόσμο. Ανεξαρτήτως κόμματος που δείχνουν να προηγείται.

Όλες τις προηγούμενες ημέρες κανείς δεν είχε προβλέψει τι θα γίνει στην Αττική, αλλά και σε άλλες μεγάλες περιφέρειες. Όλοι περί ανέμων και υδάτων και κατά πώς συμφέρει το κανάλι ή την εφημερίδα που αγόραζαν τα γκάλοπ.

Αλλά το τεράστιο στραπάτσο, που όμοιό του δεν έχει ξανασυμβεί, ήταν αυτό με τα exit polls. Τέτοιο Βατερλό ούτε ο Μέγας Ναπολέων δεν το έπαθε. Και θέλουν τρομάρα τους να βγάζουν και κοινά exit polls. Μέχρι και 8 μονάδες μπροστά έδιναν την Ρένα Δούρου, μέχρι και 3 – 4 μονάδες μπροστά τον Σακελλαρίδη. Μόνο στον Πειραιά έπιασαν κάπως το κλίμα.

Είναι τόσο απαξιωμένοι οι δημοσκόποι που θα έπρεπε να μην εμφανιστούν το επόμενο διάστημα. Και μάλλον τους έχουν καταλάβει και οι ψηφοφόροι και τους κοροϊδεύουν αφού τους δίνουν πληροφορίες που δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ωστόσο, θα πρέπει να τελειώσει οριστικά αυτό το παιχνιδάκι με τα γκάλοπ. Κάποιοι βγάζουν εκατομμύρια για να κοροϊδεύουν τον κόσμο. Πρέπει να μπει φρένο σε όλους τους γκαλοπατζήδες της διαπλοκής.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα