WSJ: «Δεν θα λείψει στους Έλληνες η ΕΡΤ»

Με εκτενές άρθρο αναφέρεται στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τη γενική απεργία η Wall Street Journal. Όπως γράφει, αυτή ήταν «η πιο τολμηρή κίνηση της Ελλάδας να περικόψει τον ”παραφουσκωμένο” δημόσιο τομέα της». «Γνωστή κυρίως για τα μακροσκελή δελτία ειδήσεων, τα ντοκιμαντέρ, καθώς και χαμηλού προϋπολογισμού ψυχαγωγικά θεάματα, η ΕΡΤ

είναι μάλλον απίθανο να λείψει στο ευρύ κοινό, που τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί ολοένα και περισσότερο δημοφιλείς σαπουνόπερες και πιο αισθησιακά δελτία ειδήσεων που προσφέρουν τα μισά ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται πως η κίνηση του πρωθυπουργού αποτελεί «πολιτικό ρίσκο», το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ήδη «εύθραυστη» συνοχή της συγκυβέρνησης, αν και επισημαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ δήλωσαν πως «δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση». Επισημαίνεται επίσης ότι και τα τρία κανάλια της ΕΡΤ μαζί είχαν περίπου τα μισά νούμερα τηλεθέασης απ’ ότι ένας «μεσαίος» ιδιωτικός σταθμός. «Τα χρόνια φαινόμενα κακοδιαχείρισης και πολιτικής ‘πατρωνίας’ δημιούργησαν αυτό που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν ως μία δαπανηρή κυβερνητική μηχανή δημοσίων σχέσεων. Και παρά τις μειώσεις των εισοδημάτων τους και τις αυξήσεις της φορολογίας τους, οι Έλληνες είναι υποχρεωμένοι να συνεχίζουν να χρηματοδοτούν την ΕΡΤ μέσω μηνιαίων φόρων που περιλαμβάνονται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, πυροδοτώντας έτσι αρνητικό κλίμα», σημειώνει.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323734304578540691323273424.html?mod=WSJEUROPE_hpp_MIDDLETopNews

Keywords
Τυχαία Θέματα