Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό»... μοιράζει και λεφτά

Αφού κατάπιε το «Μακεδονικό» σαν να ήταν φαρμακάκι για το συνάχι ο Πάνος Καμμένος αποφάσισε να μοιράσει και λεφτά ή για να ακριβολογούμε να χαρίσει δάνεια.

Για να ξεπλύνει τη ντροπή του δήθεν πατριωτισμού του με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αποφάσισε να δώσει παροχές. Ανακοίνωσε ότι εκπονεί σχέδιο με το οποίο θα αγοραστούν τα «κόκκινα» δάνεια των στρατιωτικών, στεγαστικά και καταναλωτικά, αλλά και αρκετά δάνεια που εξυπηρετούνται.

Όπως

είπε ο ακομβίωτος στρατηγός «ετοιμάζουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων μέσω των διαθεσίμων στα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ).

Μάλιστα όπως είπε ο κ. Καμμένος έχει ξεκινήσει η σχετική προετοιμασία με την καταγραφή των δεδομένων για τα δανειακά προϊόντα που έχουν λάβει τα στελέχη και το προσωπικό από όλα τα επιτελεία.

«Ήδη έχουμε ζητήσει μέσω των επιτελείων να καταθέσει το προσωπικό τα στεγαστικά δάνεια τα οποία του έχουν χορηγηθεί από τις τράπεζες» είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία περιλαμβάνει και ορισμένα εξυπηρετούμενα δάνεια ακόμη και καταναλωτικά:

«Συλλέγοντας αυτά τα στοιχεία ετοιμάζουμε μια πρόταση για εξαγορά όλων των δανείων κόκκινων και πράσινων. Εμείς θα ζητήσουμε την αγορά τους με την έκπτωση που μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε επίσης ότι η ρύθμιση θα αφορά και τους απόστρατους.

Είπε επίσης ότι θα διορθωθούν οι αδικίες με τα ειδικά μισθολόγια κι ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να επιστραφεί το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών.

Με απλά λόγια… χαλαρά μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και ο σύντροφος Πάνος ακολουθεί το παράδειγμα του Αλέξη, μόνο που αυτός φτιάχνει προσωπική ατζέντα. Μια Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για την ξεφτίλα που έχει υποστεί με το «Μακεδονικό» αλλά και για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που έχει πει στους στρατιωτικούς εδώ και τρία χρόνια.

Αλλά ότι θα εξαγοράσει τα δάνεια αυτό μας ξεπερνάει. Ο στρατηγός θα γίνει τώρα και τραπεζίτης….

Πώς δηλαδή θα το κάνει αυτό; Εδώ και δύο χρόνια ζητούν όλοι από τους δανειστές να επιτρέψουν τη δυνατότητα εξαγοράς των δανείων από τους δανειολήπτες στην τιμή που θα τα αγόραζαν ταfundκαι δεν έχει υλοποιηθεί.

Αλλά αν, λέμε τώρα, ο μεγάλος στρατάρχης καταφέρει και τα αγοράσει. Αυτό θα ισχύσει μόνο για τους στρατιωτικούς και τους απόστρατους; Οι υπόλοιποι δανειολήπτες κατούρησαν σε κανένα πηγάδι; Γιατί να μην μπορούν κι αυτοί να γλιτώσουν τα σπίτια τους, ειδικά τώρα που και ο Καμμένος υπέγραψε τους 130 χιλιάδες πλειστηριασμούς;

Αλλά δεν μας ξεκαθαρίζει και κάτι άλλο ο υπουργός. Τι σημαίνει ότι θα αγοραστούν όλα τα δάνεια από τα διαθέσιμαστα Ταμεία και στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ); Στη συνέχεια οι δανειολήπτες θα πληρώσουν μηνιαία δόση εκεί ή χαρίζονται άπαξ και δια παντός; Γιατί αν ισχύει το δεύτερο τότε έχουμε καραμπινάτη απιστία.

Τι δηλαδή: Θα μετατρέψει το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο ο Πάνος ο τραπεζίτης;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφού, Μακεδονικό,afou, makedoniko