Ακόμα και οι ΑΝΕΛ "γύρισαν" την πλάτη στον Κ. Ζουράρι

Με τις ψήφους κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με αρκετές διαρροές και από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, καθώς από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, του Ποταμιού, της Ένωσης Κεντρώων και της Χρυσής Αυγής,

έγινε αντιπρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Ζουράρις στην θέση του πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ και τώρα ανεξάρτητου, Δημήτρη Καμμένου.

Συνολικά ο Κ. Ζουράρις έλαβε μόλις 138 ψήφους και ένα "παρών" επί 139 παρόντων, δηλαδή έλειπαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Εντυπωσιακό είναι το ότι ο Κ. Ζουράρις δεν συγκέντρωσε τουλάχιστον 152 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά μόλις 138.

Δηλαδή έλαβε 14 λιγότερους ψήφους από τα κόμματα που συγκυβερνούν. Ενώ από το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ υπήρχαν διαρροές, Όπως έλεγαν βουλευτές στο περιστύλιο, "εμείς είδαμε μόνο την κ. Κουντουρά και τον κ. Παπαχριστόπουλο".

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε έντονο παρασκήνιο για την εκλογή αντιπροέδρου της Βουλής καθώς ο Δημήτρης Καμμένος είχε δηλώσει πως δεν παραιτείται από την θέση, καλώντας να του κάνουν μομφή.

Για να αλλάξει γνώμη χρειάστηκε να κάνει δημόσια έκκληση μέχρι και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος τόνισε πως η θέση ανήκει στο κόμμα στο οποίο παραχωρήθηκε και όχι στο πρόσωπο. Παράλληλα όμως κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να υποβληθεί πρόταση μομφής στον Δ. Καμμένο.

Από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που δεν είναι υπουργοί, προτάθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στον Θανάση Παπαχριστόπουλο, η θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, με τον ίδιο να την αρνείται.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα