Άλλο Τσεχία, άλλο Τσετσενία!

Η Είδηση :

Ο πρέσβης της Τσεχικής Δημοκρατίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε την Παρασκευή ότι η χώρα του δεν έχει σχέση με την Τσετσενία, την περιοχή από την οποία προέρχονται οι βομβιστές της Βοστώνης.

«Όπως όλοι, συγκλονίστηκα από την τραγωδία που συνέβη τις προάλλες στη Βοστώνη. Υπήρξε μια σκληρή υπενθύμιση του γεγονότος ότι οποιοσδήποτε από εμάς θα μπορούσε να είναι θύμα παράλογης βίας οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Τσέχος πρεσβευτής Petr Gandalovič.

Ο Gandalovič έσπευσε να ενημερώσει, ως επί το πλείστον όσους δραστηριοποιούνται στα κοινωνικά

δίκτυα, ότι η Τσεχική Δημοκρατία και η Τσετσενία δεν είναι το ίδιο πράγμα.

«Καθώς όλο και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προέλευση των δραστών έρχονται στο φως, με ανησυχία σημειώνω ότι στα κοινωνικά δίκτυα λαμβάνει χώρα η χειρότερη παρεξήγηση για το θέμα. Η Τσεχική Δημοκρατία και η Τσετσενία είναι δύο εντελώς διαφορετικές οντότητες – η Τσεχική Δημοκρατία είναι χώρα της Κεντρικής Ευρώπης – η Τσετσενία είναι τμήμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας », είπε.

«Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Miloš Zeman στο μήνυμά του προς τον Πρόεδρο Ομπάμα, η Τσεχική Δημοκρατία είναι ενεργός και αξιόπιστος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Είμαστε αποφασισμένοι να σταθούμε αταλάντευτα πλάι στους συμμάχους μας στο θέμα αυτό», κατέληξε ο Gandalovič.

Πηγή : euronews

Το Σχόλιο :

Κάποτε οι άνθρωποι διδασκόντουσαν Γεωγραφία. Υπήρχε λόγος.

Προφήτης

Keywords
Τυχαία Θέματα