Άλλος για Λονδίνο;

Μετά τον ΠΑΟ, το μεγάλο τρίποντο του Διαμαντίδη που έφερε τη μεγάλη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα στην Ισπανία (που τον έκανε φαβορί στη σειρά παίρνοντας αυτός το πλεονέκτημα έδρας) και ο Ολυμπιακός έδειξε έτοιμος για πτήση προς Λονδίνο, για ακόμη ένα final-4, όπου και θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Εφές στο ΣΕΦ,

την νίκησε καθαρά και άνετα με σκορ 71-53 και έκανε το 2-0 στη σειρά.

Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας κατά διαστήματα εξαιρετικό μπάσκετ, έδειξαν στόφα μεγάλης ομάδας, έκαναν οικονομία δυνάμεων και θα πάνε στην Τουρκία την Τετάρτη για να «σκουπίσουν» τη σειρά και να πάρουν τη μεγάλη πρόκριση για το Final-4.

Μετά από ένα κακό πρώτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έχτισε σιγά-σιγά μια μεγάλη διαφορά, μην επιτρέποντας στους Τούρκους να σκεφθούν ότι μπορεί να γυρίσουν το ματς. Εξαιρετική αμυντική συμπεριφορά από την ομάδα του Μπαρτζώκα που κράτησε στους 53 πόντους τους Τούρκους, ελέγχοντας απόλυτα τα ριμπάουντ και τιμωρώντας την «ζώνη» που εφάρμοσε ο Μαχμούτι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με τρίποντα και αιφνιδιασμούς. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Σπανούλη που είχε 15 πόντους και 8 ασίστ, ο «μικρός γίγαντας» Χάινς ακολούθησε με 12 κατατροπώνοντας τα «δέντρα» των Τούρκων. Παράτησε ουσιαστικά το ματς η Εφές από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά, θα προσπαθήσει να φέρει σειρά σε πέμπτο παιχνίδι, νικώντας τα δύο ματς στην Τουρκία.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του θα θελήσει να τελειώσει μια ώρα αρχύτερα τη σειρά, ώστε να ξεκουραστεί και να παρουσιαστεί πανέτοιμος στο final-4. Κινδυνεύει μόνο αν υποτιμήσει τους Τούρκους, οι οποίοι σαφώς και έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες από ότι έδειξαν στα δύο ματς του ΣΕΦ

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 35-26, 52-40, 71-53. Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 3, Άντιτς 11 (7 ριμπάουντ), Σπανούλης 15 (8 ασίστ), Περπέρογλου 8 (6 ριμπάουντ), Σερμαντίνι 1, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 7 (1), Παπανικολάου 5 (7 ριμπάουντ), Κατσίβελης. Εφές Αναντολού (Μαχμούτι): Μπαλμπάι, Φάρμαρ 8 (5 ασίστ), Βούγιατσιτς 2, Ερντέν 3, Τουντσερί, Σιπ 7 (1), Γκονλούμ 13 (14 ριμπάουντ), Σαβάνοβιτς 5 (1), Λούκας 4, Κούτζο, Γκιουλέρ 3, Μπάρατς 9.

Keywords
Τυχαία Θέματα