Αλβανός στρατολόγος της Χρυσής Αυγής!!!

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της ΧΑ περιλαμβάνεται μαρτυρία που φέρεται να ανήκει σε έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες στην οποία γίνεται λόγος για έναν νεαρό Αλβανό ο οποίος δρούσε ως στρατολόγος της Χρυσής Αυγής και στρατολογούσε παιδιά στην οργάνωση ηλικίας 14 έως 17 ετών.

Επιπλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία περιλαμβάνεται τηλεφωνική καταγραφή όπου ο βουλευτής της ΧΑ, Γιάννης Λαγός τηλεφωνεί απευθείας στον Νίκο Μιχαλολιάκο

και οι συγκεκριμένες κλήσεις που είναι αλεπάλληλες καταγράφονται την χρονική στιγμή αμέσως μετα τη δολοφονία Φύσσα. Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες προκύπτουν τηλεφωνικές επικοινωνίες του Λαγού και με άλλους βουλευτές της ΧΑ. Ως ιδιαίτερα σημαντικές αξιολογούν πάντως οι δικαστικές αρχές τις καταθέσεις που έδωσαν ενώπιόν τους προστατευόμενοι μάρτυρες οι οποίοι αποτελούν πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής τα οποία, όμως, έχουν μετανιώσει, διότι, όπως φέρεται να καταθέτουν, για άλλο λόγο μπήκαν στην οργάνωση και άλλα είδαν.

Να σημειωθεί τέλος ότι σύμφωνα με δικαστικές πηγές η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης είναι απόλυτα δεμένη και η δικαιοσύνη εστιάζει τώρα στην προσωποποίηση των ρόλων των κατηγορούμενων μελών της ΧΑ. Οι ανακριτές κατά της διαφθοράς συντάσσουν κατηγορητήρια μέσα σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια χωρίς μάλιστα να μπορεί να αποκλίσει κανείς νέο κύμμα συλλήψεων τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με νόμο του 2012 (επί υπουργείας Χάρη Καστανίδη) έχουν πιο σκληρή ποινική αντιμετώπιση κρατικοί λειτουργοί που αντιμετωπίζουν κατηγορία ακόμα και για απλή ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς προβλέπεται φυλάκιση από 10-20 έτη. Ο νόμος αφορά τους αστυνομικούς που έχουν συλληφθεί.

http://www.protothema.gr/greece/article/314939/areios-pagos-gi-auto-i-hrusi-augi-einai-eglimatiki-organosi/

Keywords
Τυχαία Θέματα