Αν δεν μπορεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, να μας το πει

Η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ειδικού σκοπού και μεταβατική. Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου. Και η μη εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου θα παραδώσει μόλις ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το PSI.

Τώρα προκύπτει ότι ο Παπαδήμος,

ο Παπανδρέου, ο Καρατζαφέρης και η Ντόρα θέλουν να μείνουν περισσότερο στην κυβέρνηση. Δεν τους φτάνει ο χρόνος και πρέπει να πάρουν μέτρα, λένε. Και δη μέτρα που εκείνοι θα τα προτείνουν και η ΝΔ θα συμφωνεί και θα τα ψηφίζει, ακόμη και αν δεν τα πιστεύει.

Όλα αυτά γύριζαν στο θολωμένο μου μυαλό και το ταλαιπωρούσαν. Πήγα στο γιατρό μου, να μου εξηγήσει το όνειρο που ζω.

Ο γιατρός μου είναι επιστήμων, μα πάνω από όλα άνθρωπος. Με άκουσε με προσοχή. «Έχουμε μία κυβέρνηση που πάσχει από διπολική διαταραχή», αποφάνθηκε. Τον κοίταξα με απορία. Έπιασε το σαγόνι του, συγκεντρώθηκε στις σημειώσεις του και εξηγήθηκε: «Την Τρίτη η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν έχει πρόβλημα να ξεκινήσει στο ΠΑΣΟΚ η μάχη της διαδοχής του ΓΑΠ περί τα τέλη του Γενάρη, διότι μέχρι τότε θα έχει ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Και την Τετάρτη ότι δεν προλαβαίνει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις και θέλει περισσότερο χρόνο. Κλινική περίπτωση».

Η ιδέα ότι η κυβέρνησή μου ήταν άρρωστη με ανακούφισε. Με βοήθησε να σκεφτώ πιο καθαρά. Ο Παπαδήμος ανέλαβε μία δουλειά να την κάνει μέχρι τέλη Φλεβάρη. Ή μπορεί ή δεν μπορεί.

Το να αρχίζουμε να παίζουμε, τεχνοκράτες άνθρωποι, μικροκομματικά παιχνίδια, δεν είναι πρέπον ούτε του χαρακτήρος μας. Αν πάλι όλα αυτά γίνονται να εγκλωβίσουν τον Σαμαρά και να συνυπογράψει μέτρα, που δεν μειώνουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης, όπως είναι η μείωση των επικουρικών συντάξεων, αποκαθηλώνουν σοβαρούς ανθρώπους. Το σενάριο η ΝΔ να γίνει συνένοχη με το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ είναι γνωστό.

Αντί να κάνουν αυτά τα παιχνίδια, στην κυβέρνηση Παπαδήμου μπορούν να αρχίσουν να κυβερνούν; Μπορούν να πείσουν τις τράπεζες να μπουν στο PSI; Γιατί μαθαίνουμε ότι οι τράπεζες ήδη αγοράζουν CDS προετοιμαζόμενες για ελληνική χρεοκοπία, οπότε δεν έχουν κανένα λόγο να συμμετάσχουν στο PSI. Εκεί θα δείξουν οι τεχνοκράτες αν έχουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα