Αν η Ντόρα ήταν αρχηγός της Ν.Δ.

Άλλα ανεβαίνουν και άλλα κατεβαίνουν

Του Γ.Μπραουδάκη

 Πριν από δυο ακριβώς χρόνια, ο αστικός κόσμος, οι νοικοκυραίοι, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας επέβαλαν στον τότε  αρχηγό του κόμματος,  που μόλις είχε ηττηθεί με 11 μονάδες διαφορά, να αποδεχτεί την εκλογή του νέου αρχηγού από την βάση του κόμματος. Σαν σήμερα συνεδρίαζε στο Κάραβελ η Κ.Ε. της Ν.Δ. που αποφάσιζε την εκλογή του νέου αρχηγού από τον λαό.

Το ένστικτο του λαού, είναι σοφό.  Όπως τότε, έτσι και σήμερα. Ήξερε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη

είχε –λόγω ονόματος- κληρονομήσει την ηγεσία της Ν.Δ., ήξερε ότι έχει «διπλαρώσει» τους περισσότερους κομματικοδίαιτους συνέδρους, τους περισσότερους γόνους των πολιτικών οικογενειών ανά την Ελλάδα. Ήξερε, ότι οι δημοσκοπήσεις ήταν προκαθορισμένες και ότι τα ΜΜΕ θα φανατίζονταν υπέρ της υποψηφιότητάς της. Έβλεπαν ότι στα παράθυρα φιλοξενούνταν μόνον όσοι την λιβάνιζαν και καθύβριζαν τον αντίπαλό της, ενώ αποκλείονταν όσοι τολμούσαν να υπονοήσουν ότι στηρίζουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο λαός, τελικά, πήγε μαζικά στις κάλπες και υπό αυτές τις συνθήκες έδωσε την απάντησή του: Σαμαράς πρόεδρος της Ν.Δ. πανηγυρικά, από τον πρώτο γύρο. Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. Το ένστικτο του λαού, η αντισυστημική υποψηφιότητα και η προσωπικότητα του Σαμαρά, έφεραν –ευτυχώς- το ποθητό αποτέλεσμα…

Τι θα είχε γίνει όμως, αν ο λαός δεν επέβαλε καθολική ψηφοφορία, η εκλογή πήγαινε στο Συνέδριο και αρχηγός της Ν.Δ. έβγαινε η Ντόρα Μπακογιάννη;

Τον Μάιο του 2010, η Νέα Δημοκρατία υπό τη Ντόρα Μπακογιάννη θα ψήφιζε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ του  Γ.Καρατζαφέρη το Μνημόνιο.

Στις 6 Μαίου του 2010, θα διαγραφόταν ο Αντώνης Σαμαράς από την αρχηγό  Ντόρα Μπακογιάννη, όταν θα διαφωνούσε και θα καταψήφιζε το Μνημόνιο.

Όμως, μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν ΝΔΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ  τη λαϊκή οργή, λίγο πριν το Μεσοπρόθεσμο, δηλαδή στις 28 Ιουνίου 2011, θα σχημάτιζαν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» με τη συμμετοχή τ. Πρωθυπουργών, υπό τον Κώστα Σημίτη ή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,  όπου θα συμμετείχαν μεταξύ άλλων, οι: Στέφανος Μάνος, Ανδρέας Ανδιανόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, Βασίλης Κοντογιανόπουλος, Νίκος Μπίστης, πολιτικοί δηλαδή,  ευρείας απήχησης.

Η σύνθεση της Κυβέρνησης θα ήταν:

Πρωθυπουργός: Κ.Σημίτης – Επίτιμος Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης,

Υπουργός Οικονομικών: Στέφανος Μάνος,  αναπληρωτής με ευθύνη την πάταξη της φοροδιαφυγής: Γιώργος Βουλγαράκης

Εργασίας: Ανδρέας Ανδριανόπουλος,

Παιδείας: Βασίλης Κοντογιανόπουλος,

Μετανάστευσης: Νίκος Μπίστης,

Άμυνας: Αχμέτ Ιλχάν,

Θρησκευμάτων: Ιωάννης Σταθόπουλος,

Δικαιοσύνης: Τέλης Παυλίδης – αναπληρωτής Τάσος Μαντέλης,

Οικογένειας: Ντόρα Μπακογιάννη, αναπληρωτής Κυριάκος Μητσοτάκης,

Εξωτερικών: Θεόδωρος Πάγκαλος,

τήρησης Συντάγματος: Βαγγέλης Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος,

Δημοσίας Τάξης: Προκόπης Παυλόπουλος- Χρήστος Παπουτσής

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Γιώργος Καρατζαφέρης, αναπληρώτρ

Keywords
Τυχαία Θέματα